Klik Yer!! Mekasih...

Tuesday, July 7, 2015

Geng Ofis Berbuka Puasa di Chengal D'Garden Cafe

2 tahun berturut-turut kawan ofis buka puasa di kedai Munyk..dan 2 tahun berturut ku tak join dorang berbuka..so tahun ni ada kesempatan berbuka puasa dengan kawan2 ofis..First time makan kat kedai Munky ni..nama kedai Munky ni Chengal D'Garden Cafe, Taman Setapak, KL..

Masa ni ada yang tak sampai lagi..Makanan dah siap oder..sampai2 nah dah terhidang semua..tunggu untuk kunyah jer..

Bawah ni antara makanan yang dorang oder..i tak kisah makan jer..bab makan memang tak cerewet yang penting kena pedas..baru la syok nak makan..

Daging masak kicap..glup! bahaya betul bulan puasa ni nengok gambar2 makanan ni..

 Tomyam campur..glup jugak!

Kailan masak ikan masin..

Ikan siakap tiga rasa..

Telur dadar wajib ada kalau dah oder menu macam ni..

Munky berbaju biru dan Afiq pengantin baru..eh..Afiq bini mane bini??

Bad, Mai, Meor dan Aishah, bakal pengantin baru..kekeke Aishah macam mana persiapan kawen okey! hehehe jangan marah Aishah..larikkkk

Victor, Abi, Qila dan Amirul..

Kedai makan ni bukan Munky punyer.. kedai family..Kalau betul Munky punye, WOW hebat ko Munky..jangan lupa jemput kawan makan free..hihi

Charles paling lambat sampai..nasib baik ada tinggal sikit makanan untuk die..ingat tak jadi datang..Rizal en.abang bujang sorang kita ni..Dulu dia leader dalam kiteorang punye unit, sekarang dah tak kerja SYABAS dah..lama dah berhenti..makin sihat yer ko Rizal..bile nak kawen?? hahaha

Tah apa membebel dengan abang Afiq tah..Abang Afiq pun layan jer walaupon sepatah haram tak faham..

Bersama Qila..Mula2 eksyen tak nak dengan kakak Qila, ajak bergambar baru nak dekat dengan kakak Qila..

Suap nasi tak..nak main jer kerja dia..pastu balik rumah merengek nak nasi..sabor jer ler.

Qila ni dulu praktikal kat SYABAS now tengah berehat2 sementara mencari peluang pekerjaan..

Lepas makan apa lagi berVapor la masing2..laki aku nun ha dok jauh hisap vapor sambil perhati Mek ecah berlari ke sana sini..Mek Kenit tu mana reti dok diam..nasib bawak Daddy dia kalau aku sorang handle pengsan..

Perut masa ni tak sedap..pas makan pergi pegi toilet pastu pergi lagi..tah apa salah makan tah masa sahur pagi tu..selesai maghrib terus cabut balik..huhuhu sori geng tak sempat nak borak panjang dengan korang perut ni buat hal pulak..kite berborak kat ofis la yer..hahaha lagi pon bawak anak tak leh lama2 kat kedai makan..

Tenkiu Munky atas layanan yang ko berikan pada kami semua..memang terbaik la masakan kat kedai ko ni..next time nak try makan western food pulak.. =)

piece : kathyjem

5 comments:

PeRdU cINta said...

Alhamdulillah nikmat makan ramai ramai..

Sha My heart said...

Wah, macam best ni.

Boleh cuba pergi sana.

Mahal tak? Kalau mahal tak mampu.

MamaMia said...

Comelnyaaa Mek Echa ni..

MamaMia said...

Comelnyaaa Mek Echa ni..

abok said...

sekangkang kera dgn umah.. hikhik