Klik Yer!! Mekasih...

Thursday, July 2, 2015

Jumpa Ash!

Hari tu berbuka puasa dengan kawan2 office di Don' s Diner, sebab nak jumpa Ash..Berbulan dah tak jumpa Ash sebab dia sambung study di Brisbane..2 weeks Ash balik sini sebab tengah cuti kelas so tak nak lepaskan kerinduan marila kita berjumpa..

Sampai-sampai kiteorang oder makanan dulu sementara tunggu Ash sampai..tak jauh pon dari office nak ke Don's Diner ni dalam 15 minit jer..jalan pulak petang tu tak jem jadi sebelum 6.30 kiteorang dah sampai..

Terkejut masa nak masuk..ingat orang dok berdiri tegak depan pintu masuk tu rupanya patung..

Masa kitaorang sampai ada orang tengah shooting dalam restoran ni..tunggu dalam kereta..ada la kat 10 minit menunggu..selesai dorang shooting terus masuk oder makanan..

Qayiem jaga2 motor atas kepala tu..risau pulak tengok motor dok perking kat atas tu..terlebih kreatif sangat ni..hahahaha Mula la nak fikir bukan2.. =P

Kiteorang ambik set Ramadan special RM49.9o nett..nak oder ala carte pon ada jugak..Kiteorang ambik set, takyah mata ni melilau nak pilih menu mana yang best..hehe

Cantikkan decoration restoran ni..unik sangat..makanan jer tak tau sedap ker..Hanis cakap sedap sebab dia pernah makan kat sini..

Hanis bawak anak die, Qaiser...Tido jer Qaiser..kalau bangun pon nak susu pastu tidur balik..budak baya ni memang senang nak bawak jalan tak banyak meragam, kerja dia tidur jer..

 Aunty Kathy pon nak tidur jugak, boleh Qaiser.. krooihh kroihhh~~

 Qawiem, Hanis dan Qaiser bam bam..Macam adik-beradik kan muka dorang ni..

Where are you Ash?? whyy so lambat..tak sabar nak jumpa u ni..

Macam menarik jer cake2 dia..lepas berbuka nanti confirm tak bernafsu tengok..hahaha Sebelum makan tu nak ini nak.. Dengar kata dessert2 kat sini semuanya sedap..takper set yang kiteorang oder dah ada dessert so takyah membazir..

Untuk starter dihidangkan soup..Soup apa tak tahu..hahaha Kiteorang makan jer..memang sedap soup ni..yang tak best masa makan ada macam batang-batang sayur ke apa tah..kacau daun betul nak hirup soup tu..

 Cakk! dah bangun dah Qaiser..

 Awat muka moyok lapor ekk..nanti Ami bagi susu ekk..

Hanis oder Beef Goulash served with spaghetti and steamed vegetables..

 Aishah oder sama macam Hanis cuma beza nasi jer..

Aku oder Baked Fish Fillet with cherry tomato, basli, chili, mushroom, olivers, capers and broccoli with a side of butter rice..tu dia tercunggap nak sembut nama makan ni..

Rasanya makanan yang Hanis & Aishah oder lagi better kot dari yang aku oder ni..tapi portion2 makanan kat sini memang banyak..kalau jenis tak makan sangat molek kongsi la supaya tak membazir..

Qayiem oder Roasted Spring Chicken served with Buuter Rice and steamed Vegetables..

Elok kiteorang baru nak makan Ash pon sempat..rindu gile kat Ash..terkejut tengok Ash body makin mantop..hehehe Mau tak, dia cakap kat sana sejuk asyik makan jer..24 jam mulut mengunyah..

Custard bread pudding..sedap!

 Tu dia dah lama tak jumpa kan..macam2 cerita keluar..

Jeng jeng jeng..Ash terkejut Aishah nak kepak kepong kepak kepong..kekeke..mati la kena tumbukan maut dengan Aishah ni...ayo mat gesek gooo! lariiiiiiikkkk!

 Rupa cake ni menarik, rasa pon sedap..tapi secuit dua jer makan..kenyangan kot..

Dessert untuk set ramadan ni, ini sajer yang ada..ok la ada 2 3 pilihan..Antara semua pudding yang aku ambik ni, paling suka mango pudding dia..sedapp! yang lain pon sedap jugak..Ash cakap yang hijau tu rasa macam vitagen..hahaha..aku rasa macam susu masham jer..

 Aishah dan Ash..

 Ash dan Hanis..

 Qaiser masa ni tengah tidur lagi jadi mari la kita bergambar sakan..behehehe

 Buat kelakar padahal tak kelakar mana pon..kakakaka kukukuku kikikiki..

 Udah2 la tu nak buat2 gelak, kang terjaga si Qaiser tu..

Before we all pulang bergambar dengan Ash..Sunday ni Ash nak terbang ke Brisbane dah..bye2 Ash...It was nice meeting you again, and good luck with your studies.. luv u darling! December nanti kita jumpa lagi okey..

 Qaiser jugak yang best..tidur sesajer budak kenit ni..eee geram..

Yang best kat Don's Diner ada surau..so siapa yang nak berbuka puasa kat sini jangan risau ada tempat solat..Nak datang sini kena booking dulu takut penuh sebab tempat die terhad sikit..

Address: 22, Jalan 17/54, Seksyen 17, 46400 Petaling Jaya, Selangor
Phone:03-7932 3430

piece : kathyjem

4 comments:

miss eimanhikmah said...

sedap nye makanan!

intandayani said...

Cantiknya Ash tu

Innanie Ariffin said...

alaa baby comel.... ';) boleh try jugak ni.. seksyen 17 tak jauh pun dengan rumah!

sa'adah by atiehilmi said...

a.. kita x dapat tumpukan pada tajuk.. hahaha~ makanan paling menarik perhatian.. sorry ash..