Klik Yer!! Mekasih...

Wednesday, February 10, 2016

Alahai The Garage, KL

Assalamualaikum semua..tak jawab berdosa..hahaha Hari tu ada try satu Cafe Hipster! sekarang ni kedai makan semua nak ala2 hipster kan..asal cafe baru je ala2 hipster, ala hipster je cafe baru..hahaha Apa yang menarik The Garage KL ni rekabentuk restaurant ni jer sebab ia diperbuat dari kontena..tu salah satu yang unik la Cafe Garage KL ni..

Tengahari kat ofis masa tu last minit Mirza ngan Iza ajak aku join dorang dinner malam tu..dorang nak try The Garage KL ni..aku pon pernah dengar The Garage KL ni tengah hangit diperkatakan di media2 sosial..terus laju2 call abah suruh ambik Raiisah petang tu..hehehe..kalau abah takde kat rumah petang tu memang thank you very much la dapat join dorang dinner malam tu..tq abah ambik Raiisah petang tu.. ^_^

Sampai2 tu dia penuh dengan lautan manusia..mata melilau-lilau cari tempat kosong, cari2 ok engak ada..tunggu dulu..tak sampai berapa minit ada satu geng nak bla..apa lagi laju2 la menuju ke situ..alhamdulillah takyah tunggu lama2..

Menu dia ni sajer, depan belakang..yang menarik aku tengok Sloppy family tu jer..harga macam cafe2 hipster yang ada kat Malaysia ni..

Masa nak ambik oder pekerja situ cakap lambat sikit makanan sampai dalam 1 jam macam tu sebab orang ramai..kiteorang pon ok la dengar satu jam sebab faham cafe baru kan, pulak tu tengah viral, berpusu la orang nak mencuba..pastu nak oder pizza abis, nak oder Gaffe Scramblee Egg pon abis gak, eh semua abis ni dah kenapa?? gggrrrrrr nasib Sloppy family tu tak abis..kalau abis gak memang ku cabut la..

Bahagian bawah ni laluan nak pergi ke toilet..siapa kaki gayat or pakai high heels 7 inci tak digalakkan lalu di tangga ini ye..hahaha gile seram..aku sampai pegang tangan Mirza, tiba2 gayat lak lalu tangga ni..hahaha poyo gile lalu tangan macam ni pon nak seram..

Sebelah meja kami ni ada gerai jual barang2 kreatif..ingat tempat buat air..behehehe

Mirza duduk kat bahagian kipas yang dok tala kat badan dia..menari2 tudung Mirza kat situ..hahaha Selang beberapa minit kitaorang duduk situ kipas tu di tala ke meja belakang kami..fuhhh selamat tudung Mirza..

Mula2 sampai hepi2 la kan..tunggu sat lagi..

Sementara menunggu makanan sampai aku ngan Mirza explore sikit..Nampak siap beratur panjang orang dok menunggu..

Kat bahagian atas pon penuh..siapa bawak anak 3 tahun ke bawah tak digalakan la kot duduk bahagian atas ni..nak2 pulak anak jenis tak boleh diam jenis berlari sana sini..pagar macam tu mula nak fikir macam2..hehe

Mirza ni dah la tinggi pakai high heels lagi la bertambah tinggi..balas dendam sebab hari tu aku ngan Iza pakai high heels dia sorang nampak mentot pakai flat shoes..hahaha

Yang unik The Garage KL ni ada 3 tingkat dan 15 biji kontena..setiap kontena dalam tu ada butik2 jual pakaian, aksesori, baju dan kedai gunting rambut..ada jugak kotena yang kosong takde penghuni lagi..interior dalam kedai nampak unit sangat kan..

Abang ni jual aksesori..katanya kedai dia ni baru seminggu beroperasi..

Pelbagai aksesori, keychain, frame dan semua cute2..tak beli pon tengok jer..hehe

Setiap malam ada live band..start kul 9 malam..layan la jugak live band dia..dah satu hal pulak terjerit-jerit aku ngan Iza nak bercakap..padahal dok sebelah je kot..Mirza dok depan lagi tak dengar..hahaha moral of the story jangan dok sebelah live band yer..hahaha..dulu zaman remaja boleh la dok layan kepala hayung2 kiri kanan dengar lagu macam ni..dah tua ni radio kuat sikit dah berasap telinga..faktor umur macam ni la..bahahaha

Yang bawak anak kecil nak selesa berair cond boleh duduk dalam ni..

Nak buat tingkat rumah macam ni la.. >_<

Tunggu minuman dan makanan yang tak kujung tiba..

Apa lagi selfiak la..

Minum air kosong sampai dah nak abis makanan tak sampai2 lagi..tengok meje belakang kiteorang rasanya depa baru sampai..tengok meja kiri belah belakang nun jauh di sana tu pon makan dorang sampai dulu..bukan satu meja ok dua tiga empat meja makan dorang sampai dulu dari kita..padahal kitaorang dah hampir 2 jam terjongok sampai dulu tau dak..ni yang kepala nak keluar tanduk syaiton nirojim ni..mane boleh ko serve family member dulu padahal customer yang sampai dulu dah tunggu almost 2 hour la ko kena serve dulu..aku ngan Iza dok perhati je meja belakang tu..

Ni la The Sloppy family, Jar Jar Beans (coffe) RM15.. dalam gambar giler mengancam..dah sampai tak mengancam langsung..topping pon sikit je letak..macam tak ikhlas..teringat Garage 51 Bandar Sunway lagi sedap kot dan topping pon tak kedekuit..melimpah ruah..

Mirza oder Sloppy Trooper (peanut butter) RM15..Mirza kata ok la sedap gak..lagi sedap topping tu taruk banyak sikit..aku try sedut sekali tu jer sebab tekak memang tak leh telan air peanut ni.

Cheesy Bolognese fries RM9..yang ni sedap..

Pan-seared dory RM18..presentation biaser jer ikan tu ok sedap gak rasa fresh..

Aglio olio with chicken ni paling aku tak berkenan..rasa macam kat rumah masak tahap malas..grrr macam ni aku pon boleh masak, setakat isi ayam 3 ketul tu jer..busuk2 letak la mushroom sikit kan..rasa pedas jer lebih rasa olio ke laut pasifik..mintak maaf ye aku jujur..kalau aku cakap sedap sedap la makanan tu, tak sedap aku jujur cakap tak sedap..nanti kat sini aku cakap sedap, besok2 ada kawan makan dorang kata tak sedap kan dah tak jujur namanya tu..lagi satu serve kat customer jangan nak kroni2 sangat boleh..

Makan pon laju2 sebab dari kol 8.40 pm sampai kat kol 10 lebih dok menunggu makanan sampai..disebabkan kiteorang complain makan lambat sampaiiiiiiiiiii, sampai bontot keras kematu menunggu, kiteorang dapat hadiah iaitu Cheesy Bolognese fries FREE! hahaha

Aku saran kat korang, siapa yang nak datang sini sila la datang lambat lagi ye..hahaha..benda tengah famous kan..tak nak korang terkena macam kiteorang..rupanya bukan aku sorang je yang terkena ramai kawan2 kat fb pon sama kes macam aku. -___-

Kol 10 minuman sampai..kol 10.40 selesai makan..boleh bayangkan tak kiteorang makan macam mana..hahaha gile laju..

Parking kat sini korang jangan risau..bersepah tempat parking..oh lupa nak bagitau The Garage KL ni terletak di Ukay Perdana..entrance sama dengan Istana Bamboo..nak datang sini pakai Waze jer senang sekejap je sampai..

piece : kathyjem

14 comments:

mama tisya said...

Dkt ngan umh..Bole nk try tp tgu reda dlu sbb bc feedback kwn yg pegi byk menu dh abis and service slow...nk try garage yg sunway jauh plak hehe

kathy jem said...

mama tisya : tu la memang slow giler..makanan dia pon ok2 jer.. =)

miss eimanhikmah said...

dkt dgn umah tp xde hati nak pg lg..hehehe

Nova Leeza said...

hari tu pergi the garage ni.. kene beratur dalam 30 orang.. yang dah ada tempat duduk pn belum dapat makanan.. erm.. patah balik la cari kedai makan lain.. kematu menunggu... tengah hot kan..

kathy jem said...

miss eimanhikmah : jgn pegi lagiiii..kalo pegi pon buat sakit hati menunggu jer..

kathy jem said...

Nova Leeza : kan..beratuq mcm ular..hahaha boleh pergi tpi tunggu dah reda sikit..hehe

Chekgu Azrine said...

Eh dktla dgn rumah..tp baca review cmni trs potong mood nak cuba..huhu

cik mah said...

K..t lepas pantang kena g..slalu pulak nmpk orng update..hehe..xle jadi ni..

~♥dieyba_baby♥~ said...

memang pernah g.. order mcm akk ni semua tak ada.. pizza x ada.. spageti x ada.. itu x ada.. pastu kalau ada pn lambat nak dkt 2 jam okk.. last2 cxl order.., maki dalam instagram.. kne upgrade kalau x memang x kan lama kedai dia.. bukan nk kondem melayu.. tp serve sangat2 lahhhh terukk.. baddd.. walaupun belakang rumah je.. tapi pergi menyesal.. dessert dia sedap.. fish n chip keras.. kalau siapa yang nak g, better g GARAGE 51.. lagi okk..

kathy jem said...

Chekgu Azrine : hahaha kalau nak cuba apa salahnya..tapi nak cuba tunggu 2 3 bulan lagi..hehe

kathy jem said...

cik mah : ok nak pergi lepas abis pantang boleh..kalau nak pegi sekarang memang menangis la kat situ..hehe

kathy jem said...

~♥dieyba_baby♥~ : kan kalo dia tak upgrade service die memang bungkus la kedai dia nanti..

Zainal Mohd Yusof said...

hye kathy..kat resepi tu xupdate ke.sy suka tgk2 awk nye blog ni

cactus said...

baru pegi semalam..even org xramai kitorg still kn tgu lama..
tp sb nk try proceed jela...
time dorg msak pun xsama..order pasta n pizza tp chef utk both menu xsmpi lgi..member yg pnh pegi sblm ni ckp portion makanan dh kureng skit..
so so so jela...