Klik Yer!! Mekasih...

Thursday, August 24, 2017

Dark Choc Mummy 10 bulan!

Happy 10 months Afif Uthman! sekejapkan dah 10 bulan..lagi 2 bulan genap setahun!

Kesayangan mummy nombor 2..besok besar jadi bodyguard mummy tau..hehe

Afif sekarang dah pandai berdiri..sebenarnya 9 bulan dia dah start berdiri..mula2 papah tepi2 kerusi meja esok2 jalan la ni..kalau ikut mummy masa baby tak sampai setahun dah boleh berjalan..yee Kak Kathy dulu masa baby mak kata genap setahun dah boleh jalan..Raiisah lambat, setahun 3 bulan baru pandai berjalan..anak perempuan kan macam lambat sikit..lagi2 anak first..

Sekarang ni pantang lepa laaaaju masuk benda dalam mulut..gusi pulak tengah gatal memang semua benda la nak dimasukkan dalam mulut..kalau biarkan merangkak atas lantai sedar2 mainan kakak dia dalam mulut sebab tu suka letak dia dalam walker..kadang tu dalam walker pon boleh capai barang..💆🏻 

Biasa la baya ni memang kena banyak sabor sikit..tu belum dapat kaki lagi memanjang urut dada..😂

Afif sekarang ni dah peka tau, kalau mummy balik kerja dia dah stanby depan pintu..mummy bukak pintu terus tersengeh2 dalam walker..kalau kita tak ambik dukung dia, laju je datang tarik2 seluar suruh ambik dia..

Dan lagi satu dah pandai marah kakak dia..hahaha Raiisah kan suka gurau kasar dengan adik dia..jenuh tau nak ajar Raiisah jangan bergurau kasar dengan adik..kena sayang adik..Dia ikut mood, kadang2 ok main dengan adik dia manjer peluk cium acah2 gelak ketawa, kadang tu dia tepuk2 kepala perut Afif..Kakak jangan buat macam tu kat adik, adik kan kecik lagi sian adik, sayang adik cepat.. laju je sayang adik pastu dia tepuk balik kepala Afif balik..aduhhhh Mekcha mekcha..nasihat apa perlu mummy pakai ni..takkan la hari2 mummy nak babap awak..😑

Selalu tengok wajah Afif senyum tersengeh kan..nah! tengok muka melalak..masa ni demam menyangkit dengan mummy..Setiap kali mummy demam, Afif pon mesti demam sekali..kadang tu sampai takut nak bagi dia menyusu badan..orang cakap kalau anak menyusu badan ni, kalau kita demam mudah berjangkit..memang betul pon sebab dia baby, antibodi badan tak kuat lagi..kalau kena selsema lagi la susah giler nak baik..

Apa2 pon mummy doakan Afif sentiasa sihat dan dilindungi Allah swt..amin..luv u sayang mummy! 😘😊

piece : kathyjem

2 comments:

Aisya Ismail said...

Alaa comelnya afif..

Amanda Suria said...

Afif Hensom boy.....lepas ni berlari plak hoke...