Klik Yer!! Mekasih...

Wednesday, August 2, 2017

Beli Belah dengan Ceera

Hallo..Kak Kathy lari sikit cerita raya boleh..behehehe cerita raya nanti Kathy story, jangan risau akan story jugak cuma lambat sikit jer..

Last weekend hari tu shopping dengan Ceera..hoii lama tak shopping berdua kan manjer..dulu2 masa zaman bujang rajin kami keluar shopping berdua kalau Yana takde..memang plan awal Yana nak join tapi last minit tak dapat, Raef demam..

Maka berjoyah la kami berdua..Ohh app Snow la ni la ramai orang dok pakai video nampak extra flawless ek..terbongkar sudah..hahaha..baru ku tahu..korang jangan tanya kalau muka Kak Kathy buat stories ig tiba2 flawless macam kulit telur ayam lepas ni..hahaha..

Awal pagi dah keluar rumah..3 tempat nak kena cover ni, sempat ke idok ni..Mula2 sekali pergi Midvalley, pastu ke Wangsa Walk, pastu ke Sri Damansara..sila tarik nafas dalam2 dulu..Fuhhh kanan, fuhh kiri..

Konon lepas subuh nak terpacak depan expo baby ni..hahaha angan2 tinggi, tapi mampu ke nak terpacak awal pagi kat situ..hahaha memang angan2 je la mampu..keluar rumah pon dah pukul berapa..

Sampai Midvalley, Alhamdulillah parking masa banyak kosong, sampai pon dah nak dekat kol 10..tapi ya ampunnnn ramainya orang depan pintu masuk expo..

First time aku pegi seramai macam ni..dari start masuk sampai keluar, berlaga2 bahu..hoii pening..aku ada tempoh 1 jam je nak beli barang..tengok orang ramai macam ni sempat ke idak nak beli..rasa macam nak balik tapi sayang pulak nak balik, redah je la..

Yerla dorang buat expo ni 2 hari je mau tak orang ramai berpusu-pusu datang..selalu dorang buat 3 or 4 hari macam tu..ni buat 2 hari je ermmm sendiri mau ingat la ramai macam semut..

Nasib baik masa aku sampai selit2 masuk kat tepi, kalau masuk bahagian depan aku rasa mau 1 jam dok tunggu depan pintu masuk tu..zazz zazz beli barang terus keluar..berbaloi beli sebab murah compare beli online..lagi pon dah biasa pegi expo baby so dah tau apa yang nak beli..

Pastu laju2 ke parking, Ceera dah call tanya dah kt mana..janji kol 11 nak ambik dia..haha..Nasib rumah dia dari Midvalley dekat je, kalau tak kena carutss lambat, hahah tapi memang dah lambat pon..kol 11.30 aku sampai..haha..ampunn manjer..nak keluar pintu expo baby tu sikit punye jem..huihh tobat nak pegi expo baby kalau berlangsung dua hari jer..nasib baik tak muntah hijau aku dalam tu..haha

Pastu ke Wangsa Walk teman Ceera cari barang kat sini..Manjer tolong aku ambik gambar Ohohtede..loo tidur pulak..hahaha

Settle cari barang kat Wangsa Walk terus ke Sri Damansara..nak cari barang masuk hutan..hehehe Masuk hutan pergi mana tu Kak Kathy?  Kak Kathy dengan Ceera nak pegi Water Rafting..huhuhu lama tak join aktiviti lasak..rindu nak buat aktiviti macam ni..sekali ada peluang apa salah nye join..cuma risau kat Afif je ni, sebab dia kan menyusu badan lagi..😭 In Sha Allah boleh..positif Kathy positiffff..baik! pump susu jangan lupa bawak Kathy!

Sampai Decathlon Sport terus rambang mata aku dengan Ceera..Ceera banyak barang dia dah beli masa datang dengan Ciput hari tu, so topup sikit2 jer..aku pon banyak dah beli online, so cari bag galas, seluar dan lain2..hehehe

Ko kat sini macam2 barang sport ada, barang nak panjat gunung, berkelah depan beach, basikal, roller blades, semua ada la..harga pon murah sangat2..port skate ni kalau Affan ada ni mau juling2 dia tengok..silap2 tak nak keluar kedai..hahaha

Acah2 jer..Kak Kathy ni sejenis
cepat cuak..dari dulu angan2 nak jadi minah skate tapi selalu tak kesampain..macam mana nak jadi minah skate..skate board tu gerak sikit dah terjerit-jerit..hahaha sejenis gayat..😂

 Kasut air untuk kids..sesuai untuk aktiviti atas air..Napa la baru tahu tempat ni, kalau tahu dari awal leh cari pelampung Afif, masa nak pegi Pangkor hari tu sikit punye payah nak cari pelampung untuk Afif, dua tempat pegi Aeon semua dah takde stock pelampung baby..huhu

Orang perempuan kan kalau nak pergi bercuti semua nak baru..bukan kata luar je nak baru, dalam pon nak baru jugak..opss! hahaha😂 Selipar kat sini cantik2 dan murah..macam Ceera ambik tu dalam RM19..

Udah2 la tu..lagi lama kita dok dalam ni, macam2 nak beli..hahaha


Settle shopping, basahkan tekak jap..kat sini takde kedai kopi, Dunkin Donuts je yang ada..tadi kat Wangsa Walk dah makan, so kita makan light2 jer..Ceera belanja, thank you Manjer..

Berdua saje tanpa Yana disisi..sedar tak sedar sampai ke subuh kiteorang berborak rupanya..hahaha over kan sampai ke subuh..😂 😂 Sampai lenguh2 la mulut berborak..lega kepala macam2 diluahkan..hehe

Ok tak sabar nak join Water Rafting next week..semoga dipermudahkan semuanya..amin..

piece : kathyjem