Klik Yer!! Mekasih...

Friday, August 4, 2017

Mini Bike Pertama untuk Afif

Salam Jumaat..laliluuu Jumaat dah..senyum sikit..😊 Besok plan nak longgarkan lutut dengan Affan..hoii longgar lutut dah kenapa pulak..korang jangan fikir macam2 ek..longgar lutut nak masuk hutan la..hahaha next week kan Kak Kathy dgn Kak Ceera nak buat water rafting, harus la kena warming up dulu..kang badan terkejut tak pasal2..lagi pon dah nak dekat setahun lebih since mengandungkan Afif awal tahun lepas sampai sekarang tak buat apa2 aktiviti..dulu rajin la main netball, futsal..lama sangat dah Kak Kathy tak bersukan keluarkan peluh..

Semalam check sport shoes nasib baik ok lagi, ingat tapak dah lekang..😆 lama sangat tak guna..

Hari ni Kak Kathy nak share dengan korang Afif punye mini bike ni sebab ramai mesej Kak Kathy tanya Afif punye mini bike ni..barang baik harus la share berjemaah..

Kak Kathy jenis macam tu suka share dengan korang barang2 yang Kak Kathy rasa ramai yang suka pakai tapi tak pasti nak beli kat mana..bukan niat nak menunjuk ke apa..bile kita share sesuatu dengan jujur ikhlas In Sha Allah, Allah akan gandakan nikmatNYA pada kita..giteww..yang penting jangan riak, niat tu kena betul ye sayang..

Sebelum tu kasi tatap dulu muka abam kita, Afif Uthman..

Suke ye abam..mula2 naik mini bike ni muka teruja, tak sampai berapa saat ketepek jatuh..hahaha yerla berdiri pon terketar-ketar ada hati nak naik basikal..sajer mummy beli awal, lagi pon masa tu tengah promosi..elok je iklan tu lalu lalang kat timeline fb mummy..tengok harga pon boleh tahan, laju tangan ni menanya perdana menteri aka PM..😂 

Masa tanya tu kebetulan tinggal lagi berapa hari je nak abis promotion..tak cakap banyak tanya Affan, Affan kata ok terus beli..hari ni oder lusa dah dapat..

Actually mini bike ni sesuai untuk anak2 yang baru pandai berdiri, bagi kuatkan kaki..Macam Afif tak pandai lagi berdiri lama kalau berdiri pon bertahan 5 saat..nak bagi dia naik kena kita dok sebelah dia..kalau tak tergolek macam dalam video ig..


Masa aku beli dapat harga promosi sampai 28 Julai..so sekarang ni kalau beli tak pasti dapat ke tak harga RM129 tu lagi..ada 3 colour, Metalic Blue, Metalic Pink dan Pearl White..

Ni online yang aku beli tu..number whatsapp pon ada kat situ..kalau berminta nak beli boleh tanya terus whatsapp number dalam gambar tu..

Masa aku upload gambar Afif naik mini bike ni perasan Yana tanya napa tak beli 2 tayar macam dalam gambar ni..demmmm aku lupa sungguh..Shah suami Yana ada bagitau kalau nak beli, beli yang ada tayar dua sebab tayar dua belakang design terbaru..dia balance sikit la compare tayar satu kat belakang macam aku beli tu..

Kalau tanya aku, ok je aku rasa, nak kaki baby kuat masa tengah tolak2 ke depan ke belakang..tu jer..tayar dua belakang tu mahal sikit compare tayar satu..sesuai dengan harga la kan kan..ok tu jer..kalau nak tanya apa2 boleh mesek Kak Kathy..😊

piece : kathyjem

4 comments:

Aisya Ismail said...

alahai comelnya..

adda syuhada said...

comel...

dhia lyna said...

waaa lawa la beskal tuuu...

nini said...

Comelnyer mini bike ni =) sy pun suka apatah lagi si kecil tu...senyum kemahen dia...hihi