Klik Yer!! Mekasih...

Thursday, August 10, 2017

Hi Kulim! Kita Jumpa Esok!

bAssalammualaikum..eh rasa macam hari ni hari Jumaat pulak..yeh meh rasa Jumaat meh, yo loo sebab esok kita cuti..mehehe..esok nak ke Kedah..Siapa orang Kedai lambai hai2 kat kita sat! mana tau terserempak hampa besok ka? boleh laga2 pipi..😊

Malam semalam packing siap2 senang..malam ni dah boleh rileks2..aku jenis macam tu, nak holiday ke apa ke suka packing siap2, tak suka last minit, nanti penat tak cukup tidur dok hegeh packing barang..baik paking siap2..boleh tarik selimut awal sikit..hehehe Eh lupa kerja Kaay pon banyak tak siap ni ha..💆🏻

Semalam masa susun2 baju Afif dah tidur..Awal pulak kenit tu tidur..mak kata petang tu dia tak tidur sangat jadi kol 9 lebih Afif dah kroihh kroihh..lega naa, tenang mummy menyusun baju dalam bag..hehe 

Gigih mummy ko susun macam gini kan..demi nak masuk dalam blog katanya..kakaka kena gigih la.. Orang perempuan kan semua benda nak di bawak nya..Almari tu kalau boleh simpan dalam beg lama dah diangkut..😂 

Beg dah 2..acaner..belum handbag nak simpan mekap lagi..kekeke..Wehh ni nak berholiday ke nak masuk hutan ni..🙊

Baju memang gam2 aku bawak, tak kurang tak lebih..

Kasut jalan, (takde dalam gambar), kasut hiking, kasut air dan selipar..hahaha kasut je dah 4..aduhh pitam..muat ke tak nak sumbat semua ni..😂

Semalam tengah susun2 lipat dalam beg sekali perasan ada sorang adik ni komen gambar kathy upload ni..Dia bagitau napa tak gulung2 baju tu. lagi banyak space..Ya ampunnn dik akak lupa sungguh teknik gulung2 baju tu..serius..hahaha al maklum selalu travel susun baju anak lipat2..hahaha

Bertahun dah weii tak join aktiviti masuk hutan ni..dulu zaman belajar rajin la join jungle tracking semua tu..Kak kathy memang suka join aktiviti sukan lasak ni..Bila Ceera tanya nak join ke tak Water Rafting dengan kakak dia dan kawan2 kakak dia, terus aku on..

Malam ni nak tido awal, besok pagi berkumpul di rumah Ceera..kami kereta pertama yang kena sampai di Chalet dulu dan ambik kunci dulu..geng2 lain bertolak lepas Zohor..

Doakan perjalanan Kak Kathy, Kak Ceera dan kawan2 yang lain semua selamat pergi dan balik..Semoga dipermudahkan urusan kami ke sana..Amin..

Nanti Kak Kathy share aktiviti Water Rafting ni dengan korang semua okey..😉 terima kaseh baca blog Kak Kathy..☺️

piece : kathyjem

4 comments:

Siti Shuhadah said...

sedim mmg best kathy.. tp hati2 na.. air kuat sana..

Busyra Bt Takiyudin said...

hai Kak Kathy! nak pergi Sedim ke tuu.. hehe. mmg best ke sana. sy pernah pergi camp dlu under uitm.

Puan Hazel said...

Salam.ziarah Kay..

Hamboi kemain excited ye.. Nak ke sg sedim ye? Akak ni org Kedah tapi tak pernah lagi pi hehe.

Btw, all the best na.

~ PeaNut ~ said...

Kulim kat mne tu sis kathy? moga selamat pergi dan pulang..njoy ;-)