Klik Yer!! Mekasih...

Wednesday, May 20, 2015

Cuti-cuti Pahang part 2


Konon nak bangun awal pagi mandi laut sudahnya kol 9 baru aku bangun..Dah bangun sebenarnya tapi tidur balik..hakhakhak..sedar2 hambik hari dah cerah..bangun jer terus bawak Raiisah tengok horse sementara tunggu breakfast siap dimasak..

Gaya Raiisah peace depan horse..kat situ jer la dia berani dekat sikit jerit..Pastu mulut bising..Daddy horseeee..Mumyy horseeee!!

Sedap beehun goreng dia..

Puas hati la breakfast kat sini..sini style breakfast dorang takde buffet yer..kat sini dorang akan bagi list menu yang akan korang pilih..ada beehun, mee goreng, pancake, english breakfast dan lain2 lagi..Jus semua ada dalam fridge so boleh ambik dalam tu..

Nak breakfsat dulu.. makan kopok dengan sosej..

Suap behun goreng tak nak..nak mam kopok ngan sosej jer..

Muka tak mandi..behehehe..

Tiba2 rasa sedap pulak koko krunch & cornflakes kat sini..kalau kat rumah sampai keras koko krunch tak berusik..hehe

Dah kenyang jom kita mandi..

Dah siap cantik nak pergi cari satar!!! lamanya tak makan satar..bertahun rasanya..

Ada yang tanya baju aku ngan Ayu beli kat mana?? kiteorang beli kat Zalora..baju ni la yang Ayu belikan untuk aku..cantik dan simple kan..sehelai rm60 dapat diskaun jadi 40 hengget jer.. =)

Matching2 pulak Ayu ngan Affan kat situ..hahaha

 Sibuk dengan ipad jer si kenit ni..

Tengahari tu tak makan nasi kita makan satar, otak2 dan pulut panggang sajer..Warung Azizi Satar di Kemaman paling terkenal di Terengganu..Dari Casa Titik nak ke sini setengah jam jugak la sampai ..

First time otak-otak yang ada ikan seketul macam ni..yang sambal tu sedap tapi sayang manis la..kalau kurang manis dah sedap dah..

Satar!!! yeaaa dapat jugak makan..fresh dari Kemaman..

Satar ada cili cenonot macam ni pon first time aku makan tau..kesian kannn..bila Ayu cakap ada cili sekutul dalam satar tu, terus aku ingat cili sebiji rupanya cenonot kecik jer..hehehe imaginasi terlebih sangat..Sedap satar kat sini lembut jer, kalau kat KL keras banyak tepung ikan sikit jer..

Tak cukup, oder lagi 2 pinggan..sudahnya masing2 tak larat nak abis..bawak balik tapau makan kat pantai petang nanti..

Pulut panggang ikan..manihhhh! tak boleh telan..suka lagi yang ada kelapa pedas..

Raiisah apa2 tetap nak nasi..suap satar jerit2 tak nak..last2 bukannya dia makan, tapau bawak balik..ngantuk nak tidur dah tu, nampak mata pon kuyu jer..

Pinggan kat sini memang besar ek..terkejut aku masa Affan bagi..B takleh besar lagi pinggan die..hahaha..kelakar nasi cenonot jer pon, pinggan besar tayar.. =P

Eira dengan Ciput balik Villa masa ni sebab anak2 dia dah start cranky, nak tidur..aku pon kalau ikutkan nak balik Villa jugak tapi memikirkan setahun pon belum tentu dapat datang sini jadi marila kita ikut Ayu ngan Aseng mengopi..walaupon duduk dalam kereta jer..

Roti bun ni la paling famous di Kemaman..

Waktu Raiisah nap jadi tak boleh buat..sementara menunggu Affan, Ayu & Aseng mengopi rehat jap dalam kereta..

Nampak simple takde perasaan nak makan kan tapi bila ngap masuk dalam mulut, yaa ampun sedap giler nak mamp kot roti bun dia..kaya ngan butter je kot, sedap dia lain macam..tak tahu nak cakap sedap dia macam mane..hahaha Ayu la beria-ia kata sedap sangat roti dia sedap sangat..Kathy u kena cuba roti bun dia..Ok Ayu, i percaya cakap u memang sedap tak tipu, ikhlas ni..Bila Ayu kata nak minum kopi kedai kopi hai peng ni mula2 aku bantah..elloo kopi ngan roti jer kot..dah try terdiam terus..hahaha

 Sentiasa ramai pengunjung di Kedai Kopi Hai Peng..

Alamat Kedai Kopi Hai Peng :

3753, Jalan Sulaimani
Chukai
24000 Kemaman
Terengganu
No. Telefon : 09 - 859 7810
Emel : haipeng40s@yahoo.com
Waktu operasi : dari pukul 6:45 pagi hingga pukul 6:00 petang.

Selesai mengopi terus balik banglo..ngantuk sangat masa ni..mau tak perut dah kenyanggiler kot terus ingat katil..tidur dulu petang karang kita pergi pantai bawak anak2 mandi..pagi tadi kan tak sempat..

Dah petang nak pergi pantai...

Raiisah dan Mummy Ayu dah siap tantikk..

Raiisah pandang Mummy Ayu, blur2 pulak dia.. ngantuk lagi ker??

Kami dah siap..tunggu keluarga kecik Eira bersiap jer..

Abang Cina jangan serius sangat belakang tu..

 Apa??!!

 Cuaca Alhamdulillah baik.. tak sabar nak lompat2, lari2 atas pantai..weee..lama ni tunggu..

Amboii posing model baby GAP sangat ni..kekeke

Gaya dah macma Paris Hilton pendek..kaki kena pasir sikit melalak...hahaha

Dia sorang tergedek-gedek kat belakang..jalan slow2 takut selipar masuk pasir..

Lepak2 tengok anak main pasir..

Gambar dah ambik banyak2 harus la kena tepek banyak2 kan..jangan muntah tau tengok gambar kita.. >_<

Bersatu kita maju bercerai kita roboh..roboh tak mau..kalau boleh nak bersatu sampai bila2..

Moga persahabtan kita selamanya.. peace!

Walaupon kadang kala sahabat ini jualah yang boleh menyakitkan..tetapi..itulah hakikat hidup..ada pahit ada manis nya dalam persahabatan..tetapi..jangan jadikan ianya jurang pemisah di dalam persahabatan..tanpa sahabat..siapala kita..tanpa sahabat..hidup kita takkan sempurna..Allah dah kurniakan yang terbaik buat hambanya..

Sayang korang semua..mmuah banyak! 

Jom lariiiii!!! Weii slow2.. terberanak aku kat sini nanti..hahaha

Buat2 tunjuk konon padahal takde apa pon..behehehe

Mereka la tempat bergembira, bersedih dan gelak ketawa bersama-sama.

Hanya mati memisahkan kita..uuwaaa *tiba2 ada orang potong bawang merah depan mata.. T_T

Family kecik Eira..soon berlima pulak..amin..dipermudahkan Eira bersalin di bulan puasa nanti..InshaAllah..

Soon bertiga pulak..amin jugak...

 Soon berempat pulak..eh! hehehe

Budak penakut atas tu..

Jom tukar baju Mek Ecah..tak abis feeling cantik kat situ..jom gelapkan badan..

 Bapak budak pulak nak posing..ok kasi chan bapak2 pulak nak melompat ye anak-anak..kamu semua tengok di situ aja..

 Hepi sangat dapat lompat yer..lupa anak bini depan mata..kekeke..

Merenung ke luar jendela..Bayu pagi meniup lembut..Lihat bintang di angkasa..Purnama menerangi gelapku... ya aauw auuww..tibe2..

Buntut siapa paling besar..opsss...kakakaka

Mana boleh kiteorang pon nak gambar melompat bintang angkasa jugak..Eira kena paksa lompat.. Weiii aku mengandung mana boleh lompat.. Alaaa buat2 lompat jer..hahaha Asal boleh..

Gambar ni semua tak edit pon dah memang cantik..

Haa macam tu la tak nangis..nasib ada Yunnan..geng korek pasir..

 Selipar tetap nak pakai okey..kalau bukak boleh bergegar satu pantai..

 Kanak2 riang..tak jadi mandi laut besok la..hahaha Sebenarnya malas nak tukar baju..behehe


Bestnya dapat bergambar percutian ramai-ramai macam ni..kalau holiday berdua dengan Affan, aku ambik gambar Affan, Affan ambik gambar aku..gambar pon jadi hambar jer..feeling sorang2 jer..sekali sekali kena la happy macam gini kan..weeee~~

We are happy family! next year nak holiday mana pulak..hehehe

 Keisha jugak bagus..dok diam jer dia kat situ main pasir..

Selesai bawak anak2 mandi balik Villa siap2 untuk dinner pulak..

Glup!

5 jenis lauk untuk dinner kami..

Tak nak komen lebih..memang puas hati la makan kat restoran Tong Juan..mahu bagi berapa yaaa?? saya bagi 10 bintang!

Ni paling sedap..kepala ketam tu die taruk isi ketam bersama telur..sodap giler..

Balik tu kami tapau mango sticky rice kat restoran Tong Juan..pon sama sedap jugak..eh puji ikhlas tau..jenis aku kalau sedap aku cakap sedap kalau senyap diam seribu bahasa, maknanya tak sedap la tu..bahahaha

Makan mango sticky rice depan swimming pool..tenang jer rasa..yang tak tenang nyamuk pon nak join sekali..abis kena gigit2..terus sambung makan dalam bilik karaoke..

Yang best pulut dia warna hijau..santan die pon tak manis sangat..

Daddy ajak Raiisah main snooker..

Besar bilik karaoke dia..kebetulan memang takde orang yang stay kat Casa Titik ni hanya kami sajer..memang buat harta sendiri la kan..hehehe

Gaya jer la lebih..

Dapat jugak Eira lepaskan gian nak karok before beranak..

Feeling abis..


Aku pulak feeling Adira..tiba2..

Ayu feeling karok dalam handphone..hahaha

hoiii takde perasaan Ayu ni.. Kena paksa nyanyi..nak suruh nyanyi sepatah dua pon malu..come on Ayuu kiteorang jer kot nak malu buat apa..choii tak nak nyanyi jenuh pujuk..

Tengok jam. hoiii kol 1 pagi dah weiii jom tidur...besok pagi nak mandi laut..jangan terlajak tidur lagi sudah..hehehe nanite!

piece : kathyjem

17 comments:

miss eimanhikmah said...

cantik nyeee cherating...cantik nyee gambar

Allene typicalmommy said...

bestnya ada bff.... suka tgk relationship gini... hope kekal ukhwah korang... =D

kathy jem said...

miss eimanhikmah : mekasih awak.. =D

kathy jem said...

Amin..mekasih Allene typicalmommy.. =)

Chekgu Azrine said...

Tgk makanan tu mmg tempting!!!

intandayani said...

Amboi Raiisah x tinggal beg dia..

FadMN said...

bestnya kathy.insya allah nak p nanti ,nak tiru jer itinerary u.lengkap betul u punya alamat semua.

FAD

Hayati Buya said...

Kak ceera da preggy? wah tahniah!
kak kathy nak mintak izin copy entry kak yg menu ketam telo masin tu boleh?
takdakk gambar nak copy ngn gambar skali.. hihi boleh tak??

kalau leh akak bgtau kat blog saya tau.

hmy-pages.blogspot.com

kathy jem said...

Hayati : boleh ajer nak copy.. =)

Hayati Buya said...

Tq kak!

mama tisya said...

suka tgk gmbr2 kt pantai..mcm2 aksi..hah makyong pn lompat sama hehe

bibi yusof said...

kathy.. dress tu beli kat mana ek?

kuma2 said...

hye kathy...nk tny restoran tong juan tu halal ker?

misscrab said...

amik bilik besar ke? mcm best je casa titik ni..

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam kathy,
manja betoi mek echa dengan mummy ayu kan3

psstt: haa, mek echa tak takuit pulop dengan pasior??? he3

Afifah Abdullah said...

Suka tgok cmni... dh ada fmily msing2 pon still rpat n boleh g jln sma2... trbaiklah...

Kazey said...

Foto² makanan dan family terbaik. Good photographer....