Klik Yer!! Mekasih...

Monday, May 25, 2015

SYABAS vs NSTP

Jumaat hari tu ada friendly match SYABAS dengan NSTP..Sampai NSTP perasaan tu masih rileks lagi naik bangunan NSTP terus jantung getar laju2..nervous giler kot dah lama tak main tup tup tup kena lawan dengan NSTP..dengar kata dorang baru lepas friendly match dengan RTM..mesti terer giler main..

Nasib sehari sebelum nak main turun gym nak bagi ada stamina sikit..kalau tak pancit kot aku rasa..dah berbulan tak bersukan..

Wajah-wajah permain Netball SYABAS..korang sudah ready?? jom kita buat stretching dulu bagi longgarkan urat..

Tibe2 rasa nak kencing pulak..macam tu la dia setiap kali nak berlawan setiap kali tu rasa nak terkucil..

I pemain simpan jer..kejap lagi kang baru main sebab kalau main first mesti tak boleh perform dengan baik..kekeke alasan.. =P

Tengok pemain2 NSTP dah gugup2..confem dorang ni main lincah..agegegege tengok badan pon dah  takut weii..ok jangan takut, jangan menilai rupa luaran, kita main dulu baru tau macam mana.. =D

Main bersungguh-sungguh wahai warga SYABAS! ko masa ni terjerit terlolong aku kat sebelah gelanggang..suara aku ni kadang2 boleh buat jaringan tau..kekeke

Commonnnn Rina!! Yes masuk pon..macam tu la..

Sebelah tu budak laki main bola tampar pulak..Antara SYABAS Lelaki atau Wanita, mana yang jadi juara..Rasa2 boleh agak mesti budak lelaki SYABAS menang..Sebab dorang memang terer tahap pemain dunia..kekeke..Chaiyok team Lelaki SYABAS!

 Cik Nad kita..pemain tengah..

 Akma pemain untuk WA..nanti penat tukar dengan aku okey..hehehe

Tengah sedap main Nora terseliuh pulak..

Sudahnya aku kena ganti..agegegege..Watcha! Kathyjem sudah marii!! lai lai lai hiiyak!.. *pengaruh kartun Naruto Shippuden sangat ni..behehehe

Pemain saling ganti menganti, saling bantu-membantu, saling tukar menukar..Weeii penat masa ni..dengan training nye takde, tak prepare apa2 terus main..tak cukup oksigen nak bernafas dibuatnya..rasa nak pecah dada..

Semangat team SYABAS bermain..cayalah korang..Walaupon masa ni ada sedikit confius dengan juri mana nak dengar..bedal kita belasah jer..

Siti..Orang kuat WD dengan GD..

 Kak Yaz..Kalau dapat bola kat Kak Yaz memang tak dapat la..

 Rina..pemain paling banyak jaring bola..Rina ni salah seorang pemain Netball paling lama di SYABAS..kan Rina?

Nurul..ni pemain paling kuat SYABAS..Nurul  ni nampak jer macam ni.. Badminton terer, futsal boleh jadi goalkeeper pon boleh..

 Ni tak payah..posing jer lebih main ke laut..

 Suhaila..pemain defender terbaik..giteww..

Penat yer Azah..abis dah perlawanan kita..Pas ni usaha keras nak lawan RTM pulak..

Heyy la haiii nyerr ponnn..tengok mata jaringan masa ni geram pon ada..siapa mulut gatai kata masa dah abis..belum lagi la..cuba dok perhati jer mata tu, jangan gatai mulut kata masa dah tamat..tak pasal2 tenagh sedap main stop macam tu jer..dah tak tau siapa Juara, siapa Naib Juara..

Team SYABAS Lelaki memang bola tampar!

Selesai perlawanan, bagi hadiah makan dan terus pulang..Bangun pagi besok tu, terus kram satu badan..ni la akibat dah lama tak bersukan..

piece : kathyjem

3 comments:

FadMN said...

rindu la nak main netball.entah ingt ke dak lagi tak tau la rules dia.kang main masuk kawasan suka hati ja.hehehe

FAD

miss eimanhikmah said...

cayalahhhhh..last main netball masa belajar dulu...

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam kathy,
dalam dok tak cukup napas pun uols boleh la maen jugaks kan3
iols kaaaaaaaaa
memang surrender awai :P