Klik Yer!! Mekasih...

Thursday, May 7, 2015

Senyum untuk menang!

--Scroll down for new entry--

Masa tengah lunch dengan budak office kita orang naik la train, lepas tu tengah syok borak2 dengan member office kat sebelah, sekali ada la mamat sebelah kiteorang boleh tahan la handsome mukanye..Masa tu tengah ramai orang kebetulan memang aku berhadapan dengan muka dia.. Tengok macam ala2 David Beckham pun ada..sekali dia buka mulut, amboi tuu diaaaa harum semerbak bau dok mai pastu gigi pun kuning semacam.. "Cik abang hoi tak gosok gigi ker apa..muka jer hansem, gigi mulut boleh buat satu train ni pengsan tau"..kalau aku ni bujang dah lama cancel nak bercouple..hahaha..Bau mcm stoking tak basuh sebulan abang hoiii! Nak je bagi ubat gigi kat dia, "Cik abang nah amik ubat gigi ni pi cepat-cepat berus gigi tur"..hahaha

Ok kejadian di atas dengan bawah takda kena mengena pon sebab pasal jumpa cik abang hansome bergigi kuning dalam train tu terus teringat pasal Whyte Academy...

Korang tahu tak Darlie ada universiti, nama dia Whyte Academy.. Awat tiba2 Whyte Academy ni?? Apa yang best Whyte Academy ni?? Mesti tak pernah dengar kan? Takpe, meh aku nak story pasal Whyte Academy pasal pengalaman aku join Whyte Academy ni sangat menarik untuk aku kongsikan dekat korang...

Whyte Academy ni ditubuhkan oleh Wayne Whyte iaitu seorang yang sangat perasan hebat dan kelakar..Wayne Whyte ni la yang ditubuhkan untuk membantu generasi muda untuk berdaya maju dan berketrampilan..


Kalau korang nak tahu apa yang bagus tentang Wayne Whyte ni korang boleh play video ni sebab Wayne Whyte ni kelakar orangnya...

Apa yang menarik tentang program dalam academy ni adalah 4 orang tenaga pengajar yang sangat mantap, bertenaga dan kelakar :

(1) Jessie Molarr adalah media sosial star yang melatih pelajar untuk menjadi 'media sosial sosialit'
Dalam kelasa Jessie Molar die mengajar bagaimana media sosial memain peranan dalam penilaian kami dalam media sosial..

(2) Rootpinder Sing adalah Profesor yang mengajar pelajar bagaimana 'smile to win'..Dalam kelas Profesor Rootpinder Sing ni dia tunjuk senyum ni boleh membawa kita pergi lebih juah dan jauh lagi..hehehe 'Dengan Senyuman atau Tidak Senyum korang menilai dalam, You grinning god, you!, You lackluster loser, you!, You hopeless human, you!

(3) Sarjan Gril adalah  guru yang sangat garang dan tegas..Dalam kelas beliau mengajar beberapa teknik cara penggunaan berus gigi walaupun pelajar ini diberikan bermacam-macam halangan..Walaupun Sarjan Gril garang tapi sangat konsisten dalam memberi latihan dan pelajarnya tetap mantain mengosok gigi..

(4) Lisa Crowne adalah seorang profesor yang mengajar adab nilai2 sopan seperti adab bergaul dan adab di meja makan tambah-tambah lagi bila seorang lelaki makan bersama dengan wanita... Bagaimana cara yang elok atau baik untuk menegur wanita itu contoh bila nampak sisa makananan terselit dicelah gigi..Kelakar tengok jemputan lelaki macam-macam dorang bagi komem dan idea..

Program-program White Academy ni banyak  membantu aku menjadi wanita yang berketrampilan dan selalu menjaga kebersihan diri..Kalau badan sihat, cergas dan bersih kita dapat menjadi contoh tauladan yang baik kepada kawan-kawan dan orang sekeliling kita..

Daripada semua program yang ditawarkan, Dental Boot Camp ni adalah yang terbaik! Bukan sahaja ia mengajar aku cara yang betul untuk menjaga gigi tetapi banyak membantu dalam memberi keyakinan diri untuk mengejar impian. Selain itu aku akan terus berusaha untuk mencapai kejayaan untuk aku terus maju...

Walaupun sibuk bersukan aku tetap boleh mengimbangi badan sambil mengosok gigi..hewhewhew..

Walaupon bencana atau peperangan yang muncul depan kita, kita harus menjaga kesihatan diri dengan mengosok gigi..hewhewhew

Bangun pagi sebelum ke tempat kerja..aku sentiasa mengamalkan hidup sihat dengan bersenaman sambil beryoga....sambil mengosok gigi lagi tur..hewhewhew

Tengah syok beriadah di taman rekreasi tiba-tiba ada pulak beruang besar ni muncul..jangan takut rileks brother rileks brother..sambil lari selamatkan diri dulu sambil tu jagan lupa gosok gigi..ko mampu dalam taman pun bawak ubat gigi ngan berus gigi..hewhewhew...

So korang boleh join kem Dental Boot Camp ni sebab macam-macam benda korang boleh belajar dan ia sangat menyeronokkan.. Boleh tengok website : www.whyte-academy.com

Jangan lupa yang penting kita perlu menjaga kebersihan dan penampilan diri..Ingat gosok gigi sekurang kurangnya 3 kali sehari...barulah gigi nampak bersih dan bersinar-sinar..senyuman pun menawan..Kalau nak bercakap dengan orang pun lagilah confident..

piece : kathyjem

11 comments:

fiza lokman said...

hihiihihiii btl tu..

Mek Onie said...

GOSOK GIGI SAMBIL MAIN SKATEBOARD ...HUYOOO LAH HAAA

Mizz ErMa said...

betul2..kalau rajin, setiap kali nk solat mesti gosok gigi, kalau malas, 2x pon cukup ler..haha

Hafiz Hafizol said...

fuyoo dalam hutan kejar kejor di beruang pun sempat gosok gigi lagi tuuuu.. terbaek laaa... =P

Cik Ecah said...

cantik gigi diaaaa! hihi

Qwen Redha F said...

hahaha...di mana jua berada harusss..

sakura mala8554 said...

pic yg dengan bear tu..lol..

Latifah said...

Gosok gigi atas skateboard terbaik... Cantik gigi khaty tersusun jer.. :-)

LatifahFazri

aisy haiqal said...

hahahah...ye dimana2 kesihatan gigi harus dijaga...patut la putih berseri gigi...

EzanIdris said...

hahaha comel jekk

zeera lily said...

HAHA... comel je.. buat iklan abat gg