Klik Yer!! Mekasih...

Thursday, May 7, 2015

Shopping untuk Holiday Kami dan Aiskrim Pelik

Ayu...Kathy!!! Bila kita ni nak pegi shopping nii!..Tarikh nak pergi holiday dah dekat dah hoii kang tak sempat kang nak cari barang..Lupa dah janji ngan Eira nak shopping cari baju untuk percutian kami..ewah percutian katanya..kikiki..Cuti-cuti dalam Malaysia ajer..Nak cuti jauh2 Eira pulak pregnant..Kiteorang memang plan setiap tahun, kalau ada rezeki ada masa kiteorang akan bercuti bersama..

Isnin kan cuti Wesak day so kiteorang plan cari barang2 holiday di Sunway Pyramid..lama tak pegi Sunway Pyramid..Janji pukul 11 pagi alih2 kol 12 baru kiteorang sampai..Ayu paling lambat sekali sampai sebab malam tu dia tidur lambat sebab kat kedai adik dia ramai orang datang tu yang balik lambat..Penat layan tetamu..

Perut dah krokk kreek krokk kreek laparrr..Ayu lak tak sampai2 lagi..Kang makan dulu kang kena marah pulak..Dia dah warning jangan makan dulu tunggu dia sampai baru leh makan..Yolaa cepat sikit orang dah lapar ni!!

Sementara menunggu Ayu kiteorang shopping dulu..Tengah sedap shopping Ayu call dia dah sampai..Elok dia sampai terus cari kedai makan..Dari pagi tak makan oii lapar tahap gaban..Nak cari kedai pon makan satu hal sebab jarang kan datang sini tak tahu nak makan apa yang sedap..masing2 blur..Tanya Eira sebab dia selalu datang sini..Tah aku pon jarang makan sini..Eh elehhh..dan2 jarang makan sini kannnn, malas fikirla tu..hahaha..Sudahnya Ayam penyet kietorang bedal..Selesai makan sambung lagi shopping..Raiisah aku hantar kat rumah mak..Tak boleh bawak dia..Kang tak boleh shopping dengan tenang..Affan lak kerja, kalau tak boleh jaga Raiisah..

Ayu, Ceera dan Kathyjem..

Sendiri setting sendiri ambik gambar..kiteorang duduk meja paling hujung sekali takde orang pon..Tu yang boleh selfie sampai sejuta kali tu..

Aku ngan Ayu ambik ikan keli & Eira ambik ayam..tu jer kiteorang makan..tapi nasi tu macam sikit pulak aku rasa sebab dah laparkan rasa sikit la nasi tu..nak tambah segan..haha

Cam ni la kami setiap kali nak berholiday mesti hegeh2 nak cari pakaian baru untuk anak, suami dan diri sendiri.. Kiteorang ada buat tema so kena la cari tema sedondon..Menyesal pulak aku bagi idea tema sedondon tu dah tak pasal2 baju aku ngan Ayu tak jumpa lagiii..Carik punye carik tak jumpe jugak..Sudahnya beli kat online..lantok la besor ke buruk ker janji ikut tema..haha..Ayu yang belikan..tenkiu Ayu..besok i ambik kat u ok.. ;)

Eira memang nak cari baju untuk Keisha..Yunnan dah ada..Macam Raiisah tinggal kasut ngan swimming suit  jer lagi yang tak beli yang lain semua dah beli..Susah nau nak cari swimming suit untuk Raiisah, banyak yang ada tinggal size besar..Nasib jumpe kat cotton on kids, ada sale lagi..

Selesai shopping kiteorang singgah jap makan Jipangi sebelum pulang..Mak buyung yang happy dapat makan Jipangi..Malam sebelum tu dah wassapp Ayu ngan Eira, aku cakap nak makan benda alah ni..teringin nak makan Jipangi ni..dari dulu nak makan tapi tak makan2 sebab asal cari jer tak jumpa..Rupanya kat ground floor .. Salah satu teringin pon sebab guper dia..hahaha..haruslah kena cuba benda pelik2 ni..ramai cakap sedap..nak tahu sedap kena la cuba kan..

Kat mana kedai Jipangi ni??? Alah sebelah The Loaf dekat dengan Aeon.. LG2.75A
Rupa bentuk Jipangi ni unik dan pelik kan..Makanan ni berasal dari Korea..Rasa dia boleh la sedap jugak..Macam makan ais cream dengan kopok.. Aku ngan Eira ambik ice cream banana + chocolate (RM9)..Separuh chocolate, separuh lagi banana..Yang luar dia tu keropok jagung..pon sedap jugak, ranggup..

 Ayu tak oder tak lalu nak makan katanya..hahaha Geli la tu..

Ayu rasa 1 2 suap jer pastu tak nak dah..suruh ambik gambar pon malu2 Ayu..kakaka..Siap delete gambar dia tengah makan ice cream tu..burok katanye..

Kiteorang jugak layan..Asal orang lalu mesti tengok benda alah yang kiteorang makan tu..yerla pelikkan rupa dia..Sumpah weii sedap giler!!! Harus korang cuba ok..Jangan malu jangan segan..kakaka

Abis dah shopping kami.. jom balik!! Wehuuu tak sabar pulak nak tunggu holiday kami bersama anak2.. ^_^

piece : kathyjem

11 comments:

FadMN said...

muahahaha sensasi sangat pic last tu.hahaha.jgn kena eksploit gambar tu udah lah yer.hihi.

btw, syok la dpt cuti2 ngan kengkwn tu.

FAD

Zaza Abdul Latif said...

I found this kat pasar malam jalan TAR.. RM5 sajo.. anak I sibuk nak try.. dia kata sedap.. mmg macam melucahkan je.. hahhaa :p

Innanie Ariffin said...

aduhaiiiii macam-macam sekarang ni... walaupun cuba untuk tak fikir kuning, tapi ia indirectly membawa kesitu lah kak!

kathy jem said...

Zaza Abdul Latif : yeker Zaza..5 ringgit jer..murahnya..Jalan TAR kat area mana tu??

cik mah said...

Hahaha..mmg pelik rupa aiskrimnyer..tp menarik..

mama tisya said...

ada tgk psl eskrem ni..lucah tu haha

Lea Ismail said...

naper pelik bebenor rupa aiskrim tu. takleh buat bentuk lain ke kathy? hehehe

Chekgu Azrine said...

Hahahahha...seyes..terbyg2 plak..sbb nmpk mcm tetttttt

ros nzrj said...

dulu org wajib try bila pergi Korea now ni da ada kt Malaysia ye hahah

Alyza Fisol said...

sedap eh, harus gi try jugak nih walaupun rupanya macam pelik gak laaa...hahaha

http://www.lyzafisol.com/

zeera lily said...

pelik.. kt setia city mall ada mcm ni... tp panjang tak melengkung bwh tu mcm kathy makan..hehe