Klik Yer!! Mekasih...

Wednesday, June 30, 2010

Malam Kepenatan..

Ingat nak update blog malam ni.. Tapi pala otak tak larat nak bekerja.. Jadi nyer besok jer la aku update nyerr..

zzzzzzzzzzzz Kkkkrrroooohhhh tido....! (gambar ***tido dalam keadaan hati yang tenang.. ;p)

piece : kathyjem

Tuesday, June 29, 2010

Mau Sudah Pulang Bah

3 hari dok sabah terasa sekejap jer.. Yerla 3 ari dok sana memang la rase sekejap.. Lain la kalo sebulan dok sana.. Apa daaa...!

Dalam bilik siap2 mau pulang..

Sebelum pulang kte shopping barang2 kering dan barang basah di pasar KK.. Dekat jer ngan hotel kteorang dok ni.. Sebelah jer..

Beli pearl adalah satu kewajipan di Sabah.. Abis aku borong pearl kat situ kalo boley ngan kedai2 tu gak aku nak bawak balik KL.. haha Rambang mata siut.. Paling best ko kena cakap loghat bahasa sabah skit2 kalo tak mau die letak harga tinggi2 sebab ko orang semenanjung..

Yang paling kelakar aysik nak cakap loghat sabah mesti nk terkeluar bahasa indon.. haha

Gedik depan laut.. Ngggeehh!

Tumpang posing dalam bilik bos.. Bilik bos view laut.. Aku nyer bilik view bangunan.. Masa ni dah penat abis shoppong tunggu masa mau pulang..

Lama benor nak tunggu check out nyer.. Semua berkumpul dalam bilik bos..

Huhu Sedih bah.. mau pulang KL sudah.. 3 ari dok sana asyik cakap nak pegi pasar jer sampai KL pagi2 kat ofis pun aku boley cakap nak pegi pasar.. Kat sana ade pasar pagi ngan pasar malam..

Ape2 pon sabah memang best..!!!

piece : kathyjem

Monday, June 28, 2010

Dinner Sampai Muntah

Dinner time..

Nampak tu ade logo Carlsberg kat kedai makan tu.. Tapi jgn risau makanan kat Restoran KK ni semua nyer halal no pok tapi kena pandai pilih..

Minum air kepala.. eh air kepala lak.. Kelapa..!! hahaha

Giler mak bapak besar kerang die.. Tapi tak sedap liat sebab besar sangat..Kerang yang sedap yang kecik2 tu.. Lagi2 kerang rebus perrhhh meleleh gua cakap..

Melantak sampai muntah.. Dua malam berturut2 makan seafood.. Gilo!! Bos aku kalo dapat makan seafood memang tak hingat.. Kalo dok seminggu kat situ seminggu gak la kot makan seafood.. Mau muntah hijau..

Sampai KL tengok seafood takde perasaan..

Antara banyak2 seafood ini la makanan yang paling susah aku nak makan.. Asal nak makan jer kena cucuk2 tarik die kasik kuar tak macam makan siput sedut sruuuutt srruuutt dah keluar isi die..

Ruper macam tak sedap tapi beli makan not bad gak..

Ketam besar giler makan puas.. Dah abis dinner jalan2 shopping untuk souvenir ofismate.. =D

piece : kathyjem

Sampai2 Terus Snorkeling Kat Pulau Manukan

Tiga ari aku berada di Sabah.. Nak ngi cuti sendiri takde peluangkan.. Cuti free pon jadi la.. hoho janji dapat holiday.. =)

3 ari 2 malam aku dok sana.. Biaser la kalo holiday free dengan di selitkan kerja mestila ade kureng syok sikitkan.. Ape2 pon aku enjoy holiday free ni.. ekekeke..

Mase ni baru sampai nk check in..

Kami dok di Hotel Le Meridien Kota Kinabalu..

Bilik die tersangat best.. Tv LCD lagi tu u! Tapi sayang tak dapat tengok bola.. Program bola tak ade kat Hotel ni.. Bile malam mengulupur bos2 aku cari tv kat luar nak tengok bola.. Nasib baik i tak fanatik bola.. Kalo tak mau mengulupur gak.. ;p

Muke hepi
Kak Zai..
Bersiap nak ngi jalan2 kat Kota Kinabalu ni..

Kat sini pon jadi nak posing..

Nak ngi snokerling..

Pulau Manukan.. Pose skema.. I malu u!!

Laut die sangat cantek..

3 buah pulau kami terjah.. Ni salah satu tempat kami snorkeling.

Dah petang tak berape best nak snorkeling air dah surut.. Kalo pagi2 snorkeling lagi best.

Huhu konon2 nak tunjuk la tempat snorkeling tu dalam.. Sekali kantoi ade orang belakang tu.. kahkahkah.. Yerla snorkeling dah petangkan memang la air dah surut time ni lak kaki aku kena landak laut.. Sakit ok!! menucuk-nucuk bisa die.. Balik tu aku korek2 bagi kuar sengatan die.. Dah berlubang anak jari kaki..

Nak balik ke hotel jam sudah pukul 6..

Tapi bukan tempat ni nyerr.. Ni posing jer...

Gile cantek tempat ni.. Suatu ari pasti aku akan duduk sini.. Wah perasantan...! -_-

Dapat snorkeling ala2 pon jadi la..

weehuu hepi hilang segala stress kat tempat keje.. Besok baru start bekerja.. huh!


piece : kathyjem

Monday, June 21, 2010

Selamat Hari Bapak

Hepi Father's Day Abah.. Semoga abah menjadi abah yang sukses selalu dan sentiasa sihat..

Luv u Abah..
Dari anakmu Kathy + kathyjem hehe

piece : kathyjem

Sunday, June 20, 2010

Celcom Atau Maxis????

Korang rase mane line yang ok celcom ker maxis..??? Sila voted sekarang..

*** Gambar perasan tu untuk mencantekkan blog ajer.. ekekeke

piece : kathyjem

Saturday, June 19, 2010

Yana & Kathy

Poyo nyer minah dua orang ni..!!!


wakakakaa..memang poyo pon...!!! -_-

Terserlah kegedikan aku ngan yana.. harus la kan manjer kite gedik2 manjer.. Manjer ker???? alololololo......


piece : kathyjem

Wednesday, June 16, 2010

Karate Kid Ngan Yana

Entry basi..Entry basi.. mari mari mari mariiiiiiiii Nak buek macam ner kebuzian melanda so jadik nyer lambat la cerita aku ni nyerr..

Ari sabtu ari tu adalah hari terindah buat aku dengan Yana.. Yana peneman aku di kala aku kesunyian dan kesusahan.. ewahhhh dialog drama mana la aku tiru ni.. huahuahua

Boring2 kat umah sabtu tu aku ajak Yana ngi tengok Karate Kid..

Ond ngi The Curve

Kami yang bergumbira dalam kereta.. lalalala gedik2 sakan dalam kete..

Sampai The Curve terus ngi beli tiket Karate Kid.. So sape2 yang tak tengok lagik Karate Kid tu sila la menjengok cerita tu kat wayang sangat best ok.. Tak rugi bawak anak, makcik pakcik adik kecik adik besar ngi tengok cerita ni.. Pas kuar wayang mesti korang puas ati nyer la.. =D

Sebelum tengok wayang makan ayam penyet dulu.. Yana makan ikan.. Minah ni tak makan ayam jaga kesihatan kata nyer.. hurm bagus manjer.. =)

Ayam penyet yang sedap..

Pas makan apa lagik shopping la sebelum masuk panggung wayang.. (ayat skema panggung wayang la sangat) hahaha

piece : kathyjem

Tuesday, June 15, 2010

Celcom Ooooo Celcom

Yeahooo!! aku nyer broadband celcom sudah ku hidupkan balik.. Dah berapa bulan bil tertunggak sebab malas nak ngi bayar.. Dok asik pakai WIMAX jer jadi nyer malas nak berbayar la kan.. Alaaa tertunggak pon 2 bulan jer.. kuikuikuikui.. So jangan jadi macam aku dah berbulan baru hegeh2 nak ngi membayor..

Dua ari gak la blog aku ni tak berupdate.. Alasan jer****

Motif letak gambar ni???? hahaha.. Nak tunjuk kat uols sesuai tak aku buat fringe hair macam ni?? Nak buat rambut cam gini balik boley???? sesuai kah??

piece : kathyjem

Saturday, June 12, 2010

Semoga Panjang Umur Dan Murah Rezeki

Hepi besday Nirul & Kak Sal.. Siap ade bunting lagik u... Yang pakai Kot Hitam tu big Bos aku En. Halem.. En. Halem baru balik panjat Gunung Semeru-Borneo Indonesia..

Comel jer kek Nirul ni.. Kiteorang bagi die kek kereta supaya die cepat2 beli kereta baru.. haha tibe2 kan.. Semoga kereta idaman Nirul akan termakbul..

Sponsor by CCPA..

Masing2 tak sabar nak makan KFC..

Kami bertiga..

Bagi kejutan sambil melapaskan bom2 kecik kat dieorang.. Keeebaaa Bommm!!

Nirul dapat hadiah..

Kak Sal pon dapat gaks..

Masing2 dapat hadiah cute dari CCPA..

Time 2 eating!!! Laju jer masing2 tak sampai 10 saat makanan dah lesap.. Nampak sangat kebuluran yerla time lunch kan harusla perut kelaparan tak hingat..

Ok Nirul dan Kak Sal.. Hepi Birthday yang ke-33.. =D

piece : kathyjem