Klik Yer!! Mekasih...

Saturday, March 5, 2011

First Masak Makanan Berat Untuk Suami..Berat ker???

Setelah 2 bulan aku berstatus isteri akhirnya dapat gak aku masak untuk suami ku tercinta..ewah...! Walaupon simple sesimple nyer lah tatap air tangan aku memasak untuk suamiku.. Adalah jugak aku masak tipulah kan 2 bulan kawen lansung tak masak.. Masak........Siapa kata aku tak masak.... Masak maggi, masak telur, nugget, air masak, french fries..hahaha... =P

Selalu masak simple2 je untuk en.suami.. Ari ni die tak keje pastu mood masak berkobar2 jadi nyer pagi2 dah berdesup pegi giant beli barang untuk di masak tengahari.... weee~~

Kol 1 tengahari baru hegeh2 nak masak kol 3 baru siap..hehe biasalah mak ni setahun sekali pengang senduk kuali...ekekeke...~~

Sayur campur... Nasib en.suami kata sodap..

***Kalo nak tau Affan sangat handal memasak... Ko cakap jer nak masak laksa,mee kari,ikan siakap 3 rase smue die boleh masak*** Kagum aku..

Nasib dapat suami pandai masak leh belajar masak ngan die..hehe terbalik la pulak... *___*

Ikan goreng.. Affan siap cakap **Huny ikan melekat tak kat kuali... eeeee Taklah bee... Susah la pulak kalo suami terer masak ni.... +____+ Macam la kite ni langsung tak reti masak..

Tempe & ikan bilis masak sambal.. Affan kata ni resipi budak sekolah dok asrama... hampeh!! huhuhu

Dua Tiga kali gak bee tambah gak ekk.. Sedapppp kannnn!! Letak muka en.suami tengah makan ajer muke aku tak boleh letak sangat horror.. haha

Pencuci mulut kami Sweet Mango...!

Pas makan rehat tengok tv pastu hujan......... Waahhh Bestnyeeeeee hidup!! ^___^

piece : kathyjem

12 comments:

JIVEBUMZ said...

pandai kathy masak.. kire ok ler tu.. haha lama2 lagi berat daripada nih pun buleh ape..

adeii terliur plak tengok sambal tempe tu dapnye makan ngan nasik panas2 kan :)

kathy jem said...

Tu la..byk lagik kena blajar ni..nasib en.suami pandai masak leh blajar ngn die..hehe

fyna said...

nak kawen jugak! jeles ni

Gina said...

Okaylah tu 2 bulan dah boleh masak untuk suami, saya nie kena tunggu 6 tahun baru terhegeh-hegeh nak masak untuk suami, itupun sebab nak merantau ke negara orang, kalau tak harapkan bibik ajelah

kathy jem said...

Fyna : kawen cpt fyna..bestttttt... boley masak sama2... ^_^

kathy jem said...

Gina : ape 6 thn lama tu pn.gina..hehe..tp pn.gina mesti dh terer masak skng ni kan... =)

misscrab said...

betul kate afan tu, smbal tempe lauk budak asrama...
sebb aku pun pandai makan tempe bile duk asrama edi, kat permata...

misscrab said...

nway..gud jobs kathy...;)

kathy jem said...

Biaser laaa dh kawen ni kena la masak sendiri..sebelum kawen smue mak yang masakkan..hehe

eLLy said...

tahniah!! .. sebab dah berjaya masak untuk si Suami ;p

tapi memang nikmat betul klu lepas makan hujan pastu .....

Nur Syazwani Mustafa said...

dap nya tgk lauk2 tu...simple cmtu la sdp kan..hehe...

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

tetibe laporr..terliur tgk sup sayurr tuhh..cam sodappp jerkk!!!

last tuhh..awwwww...kuning menyerlah..yummy!!



Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog