Klik Yer!! Mekasih...

Sunday, April 3, 2011

Tayar Oh Tayar Kena Kamu Botak..

Owh semalam adalah ari menunggu menukar tayar.. Tayar sudah botak dan sudah menampakkan isi perut di badannyer...hahaha Takdelah aku just nak bagitau semalam ngi kedai tayar tukar tayar ler takkan nak tukar kete lak.. Sehari ke sehari nak dok tukar tayar tak tukar2 gak.. Semalam pulak Affan tak kerja ha apa lagik ajak die temankan aku ngi kedai tayar lerr... Kang dok tunggu2 tak bertukar lagik tayar tu..

::::Ari ni busan lak die keje.. =( Memikirkan apa nak masak untuk lunch ari ni.. hurrmm best gak tu ari ni aku leh main masak2 walaupon keseorangan.. weeeee~~ Tu next cerita la nyer.. =P :::

Pagi2 kami dah ke kedai tayar tapi sebelum tu breakfast dulu.. Perkena tosei & teh tarik.. Baru ada semangt nak tunggu kat kedai tayar tu.. tiba2 kan!

Aku berlatarkan sport rim... Nak jadik model kereta tak layak, dapat jadi model sport rim ok la tu!

Seharian dok tunggu nak tukar tayar ni.. 2 tayar nak kena tukar pulak tu.. Dua2 sudah botak... Pastu pulak dah la ramai orang, lama nak nuggu nyer sebab pekerja ada sorang jer, yang lain semua cuti... Dan2 tu pulak ramai orang rosak tayar macam aku gak.. huh penat mak menunggu setengah ari tau.. Tak suke tak suke.. Nak cari kedai lain macam malas.. Tunggu jer la kat situ...

Nasib en.suami terchenta ada menemani daku ketika aku dalam susah & kepanasan, yang panas terik terus terasa sejuk macam dalam ice batu..hahaha

Panas wow abis ketiak bau masam...haha

Tengah dok tunggu terpandang ada satu sport rim ni.. Bukan yang hitam silver tu.. Nun ha yang sebelah die, Pink Silver.. I loikeeee.. Harga dalam rm1300.. Sport Rim sahaja belum termasuk tayar.. Nanti tunggu kete gua dah abis bayar baru leh tukar semua termasuk ngan cat sekali... Yea yea bulan 6 ni kete aku abis bayar.. \\(^__^)//

Pas tukar tayar kami ke The Manhattan fish market.. Opsss lupa nak ambik picture sebelum makan.. Lapar sangat time tu, tu yang sampai terlupa nak ambik gambar sebelum makan..

Belanja adik ipar makan sebab SPM die dapat straight A's.. Bijak nyer si pipa ni.. Siap cakap ngan Affan lagik.. Bee napa masa SPM bee tak sebijak macam Pipa ni..ekeke dush dush kena ngan Affan!

piece : kathyjem

4 comments:

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

yeah..sama la cam akak semalam tukar tayar keta jugak...tapi akak lagi parah...4 biji semua kena tukar..uwaaaaaaaaaaaaaa terbang rm.....huhuhhuhu bestnya dah nak habis bayar keta..akak ada lagi 5tahun taw...uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..lamanya lagi...

kathy jem said...

mai aii tukar sekali 4..masak nak membayornyer..hehe tu la sngt hepi bln 6 ni kete dh abis bayar.. =)

eLLy said...

wow straight A tahniahhh !!

akak klu tukar tayar selalu 4 bijik sekali jalan.. RM oh RM

kathy jem said...

kan..die sngt bijak..huhu

Mak ai tukar tayar sekali 4..hehe