Klik Yer!! Mekasih...

Friday, April 29, 2011

Terubat Rindu

Semalam sangat hepi coz anak buah aku turun kl... Balik kerja terus jumpe mereka... Rindu giler ngan dieorang ni... Next week dieorang dah balik Sarawak.. Minggu ni la nak main ngan dieorang puas2..

Abng Pi dan Adik Darwish.. Dalam kete abis kena gomol ngan aku.. hahaha

Muke baru pulang dari ofis.. Nasib jalan tak jem.. =)

Abng Pi dah nampak besar dah.. Yang adik jer tak besar2 lagik, cekeding jer badan adik darwish ni... hehe

Mummy rindu sama adik darwish.. Masa ni on the way nak pegi dinner.. Terubat rindu aku kat dieorang ni.. Weekend ni ingat nak bawak dieorang jalan2 la, tapi kat mana ya??? =D

piece : kathyjem

Thursday, April 28, 2011

Karaoke Sebelum Pulang

Lepas Khyra potong kek sesi berkaraoke pulak... Weeee sangat suke..... ^_^

Malu tau nak nyanyi depan orang ramai suara dah la tak sedap... Nasib manjer i Yana ada.. Takdelah orang perasan sangat suara i yang tak sedap ni.. hehehe.. Aku jadi backup singer ajer.. =)

Kami yang enjoy.. Masa ni Dynas tengah sibuk layang tetamu yang datang so tak sempat nak join karok dengan weolussss..

Praktis nyanyi next week nak karaok ke ngan Ceeramoon.. Manjer jangan lupe next week kite karok okey.. Dah 2 minggu extend ni.. Aku ngan Yana dah praktis vokal ni.. hahahaha

Sesi bergedik dengan present Khyra.. Motif nak buat muke cute ala2 minnie mouse tah apa2????? =P

Dah takde keje la ni..

Pelbagai aksi sebelum kami pulang...

Tibe2 Dynas menyelitkan bergambar dengan kegedikkan aku dan yana... Budak kecik yang ada bersama kiteorang nama die Mira.. Cute jer mimik muke Mira ni.. Buat apa nampak comel jer.. Cube aku ngan Yana tah apa2 tah... ahahahaha~

Kol 9 gerak balik en.suami dah tunggu kat umah mau ajak dinner.. Makan lagiiii..... =D

piece : kathyjem

Wednesday, April 27, 2011

Potong Kek Minnie Mouse From Baby Khyra

Mari kite tengok Khyra potong kek...

Nak menyelit gak kat tepi balon tu.. Sebab balon tu macam kiut ada kepala Minnie Mouse..

Konsep birthday party anak Dynas semua Minnie Mouse.. Oooohh sangat comei coz kaler black & red.. =) Anak perempuankan harus Minnie Mouse.. Kalo anak lelaki Mickey Mouse..

Kek pon Minnie Mouse.. Tak makan pon kek ni sebab kekenyangan...

Sesi meniup lilin dari Khyra... Tapi bukan Khyra yang tiup mummy die yang tiup.. hehe.. Die kecik lagi mane reti tiup lilin tu..

Celebrate besday Khyra for 1 year... Sebelah tu husband Dynas, Fizi..

After memotong kek harus bergambar... Dynas dan Khyra cute jer pakai riben Minnie Mouse...

Hepi Biithday Baby Khyra.. Satu tahun sudah Khyra ni tapi tengok die macam budak 2 tahun sebab tinggi macam bapak die..

Sesi membuka hadiah...

Banyak gile Khyra dapat hadiah.. Antara banyak2 hadiah yang die dapat Birthday Card tu gak die suke.. Siap sengih2 tengok Birthday Card tu.. hahaha Sangat cute... Smue hadiah yang mummy die buka semua die tak layan.. Cam hadiah tu tak best la bagi die... Yang best Card kecik tu gak die suke... hahaha

Khyra bersama present give.. Syok nyer Khyra dapat present tapi sayang nanges la pulak coz tengok mummy die takde sebelah.. Khyra sangat takut okey kalo orang yang tak die kenali pengang die.. Dan akan nangis kalo mummy die takde kat sebelah..

Alolololo.. Cute jer nanges.. Sebijik macam Daddy die.. Masa ni Dynas dok depan die acah acah supaya die duduk atas kerusi tu, nak ambik gambar..

Pas acara membuka hadiah sesi karaoke pulak... weeeeeee~~

piece : kathyjem

Tuesday, April 26, 2011

Birthday Party Anak Dynas Mokhtar

Ari ahad ari tu Dynas ada buat Besday Party untuk baby girl die kat Damansara... Tak sangka Dynas ajak aku.. Sebab Yana memang kawan rapat ngan Dynas so Yana ada cakap Dynas ada ajak aku sekali.. So orang dah ajakkan kena la pegi lagi pon Yana ajak temankan die sekali.. =)

**Terpaksa tinggikan badan supaya tak nampak sangat kependekkan aku.. hahah Tinggi sangat Dynas ni..

Sampai2 Dynas terus ajak makan.. ** Makan manjer.... Dynas pon cakap manjer manjer okey.. Bukan aku ngan Yana ajer.. Geng2 Dynas semua cakap manjer2...

Apa lagik aku yang Yana terus bedal ler.. En.Suami enggak ada.. Dia bagi kebenaran sementara untuk isteri die berparty..hehehe

Antara makanan yang ado... Satay die sangat sedap.. Masa aku tengah nak ambik satay Dynas pon tengah ambik sekali..

Aku : Manjer baru nak makan ker..

Dynas : A'ah baru nak makan.. Macam ni la i makan..Kejap2 lari kejap2 makan..

Biaserlah kalo tuan rumah memang macam tu makan entah ke mana, dengan nak layan tetamu lagi.. Adusss sungguh penat....

Alaaa tengok roti jala tu baru teringat tak makan..huhu.. Hari tu tak ambik pon sebab sibuk dok borak2 kan sampai lupa... Nyesal tak makan Roti Jala ngan Kuah Kari Ayam tu.. Aku ni dahlah pengemar Roti Jala.. =(

Mula2 makan kena ambik sikit2 dulu pastu baru bertambah-tambah...

Manjer ku Yana yang menjadi photographer sementara..

Julia Ziegler pon ada.. Die BFF Dynas.. Sebelah Julia Ziegler makeup artis Dynas, Sham..

Manjer...... ko kata lapar, tak makan dari tengahari last2 ni jer ko ambik... Sangat tak sesuai tau..

Perut dah kenyang harus bergambar dalam rumah Dynas sebelum acara memotong kek bermula... =D

Nyah dan aku.. Nyah adalah Kakak Yana..

Kathyjem dan Yana..

Rumah Dynas sangat cantek okey..! Jenuh nak berposing.. Rumah lawakan harus posing sana situ... Bile la nak dapat rumah tiga tingkat macam ni... huuurmmm

Selepas tu acara memotong kek oleh Khyra..

Nak tengok baby girl Khyra memotong kek.. Nantikan ek... ;)

piece : kathyjem

Monday, April 25, 2011

Makeup Simple Ke Besday Party

Yeahaaa...! Sudah bersiap mau ker besday party anak Dynas Mokhtar...

Makeup yang simple... ^_^

piece : kathyjem

Friday, April 22, 2011

Bersopan Santun Di Pagi Yang Mulia Ini Yer..

Assalamualaikum semua....! Apa kabar harap semua nyer sihat.. Di pagi mulia ini kite mulakan dengan senyum yang paling manis yer... =D Ewaah....! Sopan santun tul ni, anak siapa la ni ha.. =P

Ari ni mak berkebaya merah hokey.. Kelas gitew... Nasib muat lagik.. Tapi tang tetek tak muat sedih mak nok nasib mak bijak cover ngan brooch.. hukhukhuk.. Diet diet diet... =( Aik nak kecik tang tu pon mau diet ker?? kahkahkahkah... Ni tak leh salahkan diri sendiri kena salahkan en.suami.. hahaha teeeetttttttt...!

Tak tau fesyen rambut apakah ini...?? hentam saje.. Pagi tadi ikat2 dah jadik sanggul.. =)

piece : kathyjem

Thursday, April 21, 2011

Ko Hada???

Yeaaaah!!! Kad Nikah gua udah ada.. weeee~~

Aku : Bee asal muke bee nampak tua..ekeke

Affan : Maybe rambut bee kot...

Aku : Ecehhhh alasan rambut konon padahal memang bee dah tua dah... =P Nasib muke huny tak nampak tua... Cumei jer... haha Bee jangan jelessss... ;P

Affan : Eleh huny tu memang selalu perasan cumei...

Aku : Uuuwaaaa nak nangis ni...

Okey2 jangan nangis.. Mai letak gambar sesuci dalam kalbu ni... *Senyum kembali.. =D

Aku oder yang paling mahal sekali... Lamb Shank harga rm39.00... Owh Lamb die sangat gedebak makan tak abis... Nasib company lanjer kalo sendiri bayar nangis.. =P

Awat tibe2 entry makan ni??????????????????? Ape kene mengena Kad Nikah ngan makan tengahari ni??? Compius Omak..

Owh gambar di bawah ini adalah semasa aku lunch bersama Media Karangkraf Shah Alam tengahari tadi... Sajor nak bagitau korang apa yang aku lunch tengahari tadi...

Mushroom soup.. Harga lupe daa...~

Puding Caramel.. Oh lupa nak bagitau aku lunch di mana?? Di Restoran Pine 38.. Siapa dok Shah Alam mesti tau Restoran ni kan.. Aku first time makan, makanan die boley tahan la.. Harga biase2 ajer..

Tenkiu company ku...

piece : kathyjem

Wednesday, April 20, 2011

CupCake Banana

Tappered Pants blue...!

Aksesori yang di datangkan khas dengan ini baju... simple jer kan.. ^_^

Kasi mucong skit...

Mari kite makan ini cupcake pisang.. Sedap giler weiiii.. Tenkiu Kak Aiza... mmuah ;*

Nak makan pon kena pose manjer ker kathyjem... Traffic Jem betoi la.. =P

piece : kathyjem

Tuesday, April 19, 2011

Mood Ceria.....

Salam semua.... =D

Mari kite mulakan kerja di pagi yang indah ini dengan memuncungkan sedikit mulut agar mood kerja sentiasa ceria..

**Pose ayu.. Ayu la sangat........ =P

Selamat berkerja wahai blogger2 ku sayang... mmuah mmuah mmmuah ;*

piece : kathyjem

Friday, April 15, 2011

First Time Ni Affan Makan Pengat Durian

Macam tak pocayo jer laki aku ni baru kali pertama makan pengat durian.. Aku ingat die main2, sekali siap muke serius cakap ngan aku ni.. ** Betul la huny, ni first time tau bee makan pengat durian, tak pernah makan.. Kalo huny tak percaya tanya mak bee, selalu mak bee masak bee tak pernah makan.. Aku pon yokan lah.. Yeker bee tak pernah makan pengat durian.. Ciannnn...

Muke Orang First Time Makan Pengat Durian.. Sengeh bee jangan tak sengeh... Sedapkannnnn.....


**Affan makan sampai berkeping2 roti die belasah, sedap benor katanyer...

Kalo durian yang betul tu Affan makanlah cume die tak pernah makan pengat durian ajer... huhu Takper bee nanti suruh mak huny masak lagik ek.. Nak suruh huny masak 10 tahun belum tentu pas nak masak pengat durian ni... ekekeke =P

piece : kathyjem