Klik Yer!! Mekasih...

Monday, May 27, 2013

Raicah Tempah Baju Raya

Dah nak raya.. ececece Puasa pon tak lagi dah pikir raya.. haha Puasa dulu baru pikir raya yer.. Eh cakap aku korang pon macam tu kenn.. Biaserlah tahun lepaskan i tak boley melaram baju raya so tahun ni balas dendam.. Hambik 20 pasang baju raya aku tempah...kakaka Percaya la tu 20 pasang.. ;P

Memang planning nak pergi ngan Ayu nak tempah baju raya aku dengan Raiisah, senang anta awal2 kalau last minit sure Tariq dah tak nak ambik.. Sekarang ni pon orang dah tak ambik tempah.. So korang yang tak tempah baju Raya pergilah tempah dari sekarang yer supaya tak menyesal di kemudian hari..

Kalo nak senang beli jer ready made.. Macam aku ni ha ambik jer kain tahun lepas masa beli kat Bandung ari tu.. Tu pon banyak tak tempah adalah berhelai-helai.. Itu belum lagi kain yang  Ayu belikan masa die pergi Jakarta tahun lepas.. Hambik pitam di situ nak membayor nye nanti.. ;P

Ni adalah kali pertama si kenit Raicha nak tempah baju raya.. Kelas ko nak kecik2 dah ngi tempah baju raya dah berjalan nanti macam mane la ek.. Mau 10 pasang mummy tempah untuk ko..hakhakhak

Raicha muke cuak tibe2 abang janggut gagah perkasa ukur baju kat badan die..hahaha Tariq ni Ayu selalu tempah baju kat die sebab die punye jahitan kekemasan menjahit sangatlah di sukai sebab tu Ayu recommend tempah baju raya kat die dan ye aku sangat puas hati hasil kerja die.



Tengok nanti Raicha pakai baju apa masa raya nanti.. Comel ker idak Tariq buat untuk Raicha..

Raicha dengan Mummy Ayu..

Tq mummy Ayu teman kite tempah baju Raya nanti Raicha belanja Mummy Ayu lunch yer..

Lepas tempah baju Raya kami ke Setia City Mall nak lunch di situ..

 Muke lapar nak mamam..

Ok mulut dah start bising sebab perut dah lapar dan mummy tak bagi lagi makan..

Muke ada hepi dapat makan.. 

Lepas bagi Raicha makan baru mummy makan dengan tenang kalo tak tak senang duduk tengok anak lapar tak makan..


Kami lapar nasi..

Bagi Mummy Ayu makan dulu pastu boley jaga Raicha jap..
 
Lepas makan Mummy Ayu nak beli Pandora eh silap nak cuci gelang bagi blink2..

Smart la beg ni suke tapi tunjuk kat Affan die kata burok tak cantik.. Eh bee sekarang tengah trend pakai beg macam ni tau.. Smart tapi Affan kata tak smart takyah beli.. ok.. -___-

piece : kathyjem

4 comments:

Chekgu Azrine said...

ska raicha mummy dia nk tmph baju raya ek..

toi mui said...

comel nye raicah :)

Suhailah Abdul Hamid said...

bergaya sakan la raya nnt cik raicha kita :)

zunirrah zamri said...

Silent reader jer..tp nak komen gak ni..comel betul raicha ni..geram sangat..da la rambut lebat plak tu..baby kita rambut sikit jer..

kiss n hugs to baby raicha