Klik Yer!! Mekasih...

Wednesday, May 15, 2013

Resepi Mudah dan Cepat Untuk Makanan Bayi

Rajin pulak aku nak shared resipi puree Raicha ni..  Biaserlah aku jadi addicted pulak nak masak puree ni bukan susah pon cume kite rajin ngan nak tak nak jer.. Tapi demi anakkann, nak bagi anak sihat demuk bambam kannn kena la rajin explore makanan bayi ni..

Kalo korang pening2 nak buat puree baby ni copy paste jer resipi aku ni..hahaha Tak susah pon dalam berape minit dah siap yang penting bahan2 ni semua dah ada dalam firdge, kalo korang baru hegeh nak ngi pasar cari ni semua alamatnye besok jer la korang masak yer..hehehe

Favourite Raicha labu.. Raicha suke sangat labu kalo ada labu sure abis die makan pastu terkentuk2..hahaha

Kena ada Labu, Kentang dan Carrot..

Dah potong then rebus sampai lembut..

Nasi di masak sampai menjadi bubur..

Lepas tu blendkan ke semua bahan sampai hancur..

Tadaaa siap sudah.. Simple dan cepatkan.. Selamat Mencuba!

piece : kathyjem

4 comments:

mrs gold said...

nak try la nanti bl umayrah dah leh makan..:)

meera said...

Sdapnyer... But wer is ur green raicha sayang? Sis try to add green peas n spinach for raisah.. Kalo blh colour biar balance.. Merah hijau kuning putih.. Makesure green x ktinggalan. nnti boleh tmbah protin msti lg sdp food raicha..

Suhailah Abdul Hamid said...

bagusnye mak raicha ni, rajin masak utk raicha, sue yg tgk pun terliur nampak sdp, color pun cantik :) slmt menjamu selera ye raicha ^_^

fuza said...

salam...just nak comment better steam sayur2 tu dari rebus. untuk dpt nutrisi yang lebih. just my 2 cent.