Klik Yer!! Mekasih...

Friday, June 24, 2016

Cuci Mata Jer Laaaa

Baru plan tahun ni nak beli baju kebaya tup tup mengandung pulak kennnn..ni ha geram je tengok baju2 kat Zalora ni..tahun2 sebelum ni baju raya semua aku tempah, tahun ni malas nak tempah, malas nak cari tailor, malas nak pergi cari kain, malas nak fikir design apa nak buat..senang cakap semuanya malas..hahaha Lagi pon masih geram dok fikir pasal tailor yang aku tempah baju raya tahun lepas..sampai la ni dok teringat pasal baju Raiisah yang dia buat tak siap2 tu..hishh geram je kalau ingat balik si Tariq ngek tu..ishh kathy puasa ingat sikit..haha nasib baik ingat puasa kalau tak dah caruts dah dalam blog ni..hahaha >_<

Serius aku mengandung kali ni cincai2 je asal ada jalan..dulu masa mengandungkan Raiisah siap pegi jalan TAR ni cari kain..siap tempah 2 bulan sebelum puasa, baju siap blink2 tampal labuci kat leher..hahaha eh cakap pasal baju Raya masa mengandungkan Raiisah rasa-rasanya baju tu boleh pakai lagi kot..jap fikir mana letak.. hoii 4 tahun dah baju terperap dalam almari..eh yeker almari ke dalam stor..hahaha jenuh la nak cari..tapi serius baju tu memang besar gile aku buat, lagi2 tang perut..haaa boleh recycle balik ni baju lama tu kan..

Aku tu la jenis yang pakai sekali dua pastu tak pakai dah..tu yang selalu kena bebel dengan Affan setiap kali beli baju raya..hehehe

Disebabkan tak boleh beli baju raya yang ada 2 piece maka cuci mata jer la dik oiii..ni semua baju yang aku berkenan dihati ku..kalau ikut nak jer beli..kang sendat pulak tang perut tu..takkan nak pakai kain bawah perut pulak kan..menangis la ko lepas makan ayam rendang nasi impit..hahaha >_<

Cantik baju ni tengok lama2 macam baju referee la pulak..hehehe tapi ok la corak2 belang macam ni simple..orang kurus pakai cun la..

 Ni pon aku suka simple jer..

Ni hampir2 nak ambik tau..fikir2, hoii perut terjojol keluar..hahaha tuuuuu 2 piece tak nampak ker? jangan perasan muat yer...

Nampak classic..jarangkan orang buat baju raya colour ni..

 Ala2 gadis kampung gitew...sweet je colour..

 Kebaya moden ni lawa giler..sukaaaa..simple je.. T_T nak jugak..

 Ni pon lawa gak..aku suka kain dia cantik..kalau pakai siang rasanya tak over kan..

Ni pon suka jugak..kalau dia buat loose kat bahagian pinggang memang aku rembat dah..nampak suci je pakai colour macam ni..

Baju raya yang mula2 keluar kat Zalora. ada colour hijau, memang lawa giler colour hijau tu. memang berkenan di hati betul kurung moden ni tapi apakan daya..sob sob...

Ni jenis kain apa ek..thai silk ker?? tah tak tau sangat pasal jenis kain ni..yang aku tahu kain cotton, chiffon, lace..hahaha

Ni cantik angattttttt!!! kebaya moden..kang aku dah cakap tahun ni memang nak beli kebaya moden tapiiii tapiiii i pregnantttttt, you know what i mean..hahaha ye tau pregnant..perlu ke 80 kali mention..kekeke

Tengah bayangkan hari raya pertama pakai baju ni..ngeh ngehhhhh...antik kannnn..

Ni bapak mahal..tau berapa?? 5++..gilo..design simple macam ni 500hengget..nak kata jenama femes tak kenal pon..ermmm tah kain dia la kot yang buat dia mahal..

Dari Jovian..baju raya Jovian tahun ni design dia semua simple2..colour pon kebanyakkan colour pastel..

Baju jubah macam ni jer la yang akak layak dik pakai..tu pon baru beli sehelai kat Minaz..ingat nak beli satu untuk Raiisah..nasib baik kat Minaz boutique ada jual baju raya for kids tapi tak pergi lagi kat Minaz butik..baju aku aku beli masa Zalora buat pre-order..susahkan nak cari baju raya sedondon dengan anak yang cantik kat butik2 kan..korang baju raya berapa pasang tahun..mesti berpasang2 kan..hehe Nanti boleh la tinggalkan komen korang kot2 ada butik online yang jual baju raya cantik2 sekali dengan kids..thank you korang..

Eh tapi sebelum tu nak bagitau korang ni..Super Moisture Cushion by Kaay Cosmetics stock tinggal tak banyak je lagi ni..siapa yang oder sekarang akan dapat FREE Sampul Raya Kaay Cosmetics..sorry siapa yang oder sebelum2 ni sebab sampul raya kiteorang baru dapat..Next week monday kiteorang akan post okey..so cepat2 order sekarang!!! 011-2881 1281

piece : kathyjem

3 comments:

YB Shehan said...

woah. lawa giler baju2 pn. hmmm.. dah beli baju raya dah. adeh. tgoda x abeh2 log tgk kaycosmetic tu okay..........

Mommy Cici said...

yang kain liplap tu cantik, mcm mermaid. this year tak terpikir pasal baju raya sbb tengah boyot T_T

Tengku Sofia said...

Cantik-cantik semua baju dalam gambar tu.