Klik Yer!! Mekasih...

Thursday, June 30, 2016

Kuih Raya untuk Tahun Ini

Tinggal next week je nak raya weiii..kuih raya dah beli..hahaha sibuk tanya orang kuih raya dah beli ke belum kan..aku macam biasa la setiap tahun wajib beli kuih raya untuk mak..abah pon beli jugak selalu abah topup2 kuih mana yang family suka makan..Tahun ni abah tak beraya kat sini so aku la yang ambik alih semua..arghhhh rindunya kat abah..cakap pasal abah, rindu membuak-buak.. T_T

Siapa lagi nak beli kuih raya kan kalau bukan anak abah yang senget sorang ni..hahaha kakak aku bab2 kuih ni memang dia tak beli la..akak aku kan suri rumah celah mana pulak dia nak beli kuih2 ni..adik aku yang bongsu belajar lagi..

Cakap pasal kuih teringat masa kecik2, kerepek wajib ada kat rumah untuk hari raya..kalau takde kerepek rasa macam tak sempurna kuih raya atas meja makan..hehehe Dari kecik kot kerepek2 ni memang kena ada..yerla muak jugak kan asyik makan kuih manis je..sekali sekala makan kerepek minum dengan orange jus..

Beli kerepek pisang, lidah buaya, kerepek ubi biasa, kerepek ubi pedas dan pagoda bilis..tu sajer..selalu setiap tahun aku beli kerepek dengan ex officemate tapi tahun ni dia tak jual jaga cucu katanya..ni beli dengan orang lain tak banyak pilihan sangat.. Jadi la kan dari takde..

Nak cari kat kedai2 yang jual kerepek, erkk tak kuasa laa malas nak jalan2 ni..tah ler mengandung ni malas betul aku nak yopping2..kalau boleh semua barang nak beli online je..baju & kasut raya pon beli online je..dah tak kuasa nak pergi shopping mall..kang baru masuk 2 3 kedai dah pening nak cari toilet shi shi..hahaha baru 4 bulan lebih dah tak larat canner..besok nak cari barang baby macam mana la dengan perut makin membesor, online la jawabnya..hehehe

Ni sajer kuih raya borong untuk mak..semua kuih ni feveret satu family..almond london tu kalau dapat kat mekcha abis satu bekas dia boleh bedal..hahaha kenit tu kan hantu cokelat..ok tu sajer nak share dengan korang kuih raya kita tahun ini..korang punye kuih raya mesti hebat2 kan.. =)

piece : kathyjem

5 comments:

wani ezryl * said...

kuih tart nenas tu nampak lawaa. kitorang pulak mmg jarang beli byk2 kuih raya. beli 2-3 je kot. selebihnya kerepek & kacang, tu pun buat makan sendiri. kuih pulak biasa beli utk bagi kat parents/tok. haha

adarnadzmie said...

Selamat Hari Raya Aidil Fitri..Maaf Zahir Batin dari keluarga AdArNadzMieLyssa..

Cik Tie said...

kerepek pisang tu sedap tu..tiap-taip tahun mesti ada

Nur Aishah said...

selamat hari raya buat kathy and seisi keluarga...
have a good time with ur beloved one...

SarahFJ said...

Selamat Hari Raya! Blogwalking