Klik Yer!! Mekasih...

Tuesday, September 6, 2011

Raya & Family

Korang meriah tak sambutan Hari Raya ari tu.. Aku okey la biaser2 ajer.. Tahun ni aku beraya di rumah Affan di Kajang.. Dah 27 tahun beraya ngan family sendiri, tahun ni first time beraya tanpa family agak kekok dan sedih jugak la kan..

Jauh beza la kalo beraya di rumah sendiri ngan rumah mak mertua.. Mungkin aku tak biaser lagik kot.. Badan terkezut! hahaha.. Nak mak ngan abah jugak... Cam ner tu.. hahahaha

Yerla kalo sebelum kawen setiap kali raya aku ngan mak aku mesti tengah bertungkus lumus kat dapur menyiapkan hidangan untuk pagi raya.. Miss that moment...Sob Sob... Dah kawen dah berlaki kan harus terima hakikat di pagi raya tak dapat bersalam bermaafan dengan mak abah.. hukhukhuk.. Nangis lagik.. Takper2 tahun depan beraya rumah aku lak.. weeeeee~~ terus tersenyum.. =D

Biaserlah aku ni anak pompuan last, haruslah manjer skit mak ngan abah.. Lepas sembahyang sunat Aidilfitri terus call mak ngan abah ajak dieorang datang beraya umah Affan kat Kajang.. **Mak ngan Abah datang tau beraya kat Kajang.. Mak Affan masak macam2 ni.. Kalo mak ngan Abah tak datang rugi..hahaha

Makan nasi impit ngan Kuah Satay Kodok.. Bunyi macam pelikkan.. Tapi rase die sangat sedap.. Masakan tradisi mak mertua aku Ummi..
Satay kajang pon ada jugak... Dah dok Kajang wajib ada satay kajang...

Sementara menunggu tetamu, saudara mara sampai harus bergambar... First raya sebagai suami isteri kan.. Wajib ada gambar ini macam..
Baju kami sama.. Tahun depan nak pilih kaler ape ek... Uitt! awal lagik nak pikir tema tahun depan... hahaha Nyampah!

Secocok tak kami... Macam satay cocok kajang pon ade... ;P
Masa ni tetamu tak datang lagik... Gedik sat!

Haiyooo bee apsal paki songkok macam tu.. Macam mat pekan.. kakakaka..

 Kami sangat gedik giler...! Sape tengok mesti nak muntahkan.. *Mai aku kasi baldi kat ko..!

Kenang-kenangan.. Bukan selalu dapat macam ni... Harus digunakan sebaik yang mungkin... Mane tau tahun depan gambar2 ni boley buat Kada Raya.. :p Ada ker orang nak..???

Bersama Nadia dan Pipa..

 
Mak ngan Abah pon ada jugak.. Mase ni mak ngan abah baru sampai.. Selang brape minute Kakak Affan pulak sampai.. Kebetulan tema biru kami sama ngan Kakak Affan.. Biru SYABAS yer kite Kak Alia.. hehehe
Bersama Family ku yang tersayang.. Nasib mak ngan Abah datang.. Terlepas rindu di pagi raya.. hehehe Tapi sayang la abah tak pakai baju sama ngan Mak...Abah kata pakai baju melayu baru nampak muda... Eeee perasan la Abah ni..

Imran ni sangat chumel okey... Anak Kakak Affan...

Abah dan Imran... Imran akan nangis bile abah cakap Imran botak Imran botak.. Dan kalo nak kasi die berenti nanges kena cakap Imran chumel Imran Chumel terus die senyap.. hahaha

Raya ari tu Pipa buat surprise kat Kak Alia.. Birthday Kak Alia sama date ngan first raya... Ingat malam sebelum raya Pipa nak buat kek.. Al maklum la busy raya nak buat rendang, ketupat bagai memang tak sempatlah kan.. Raya besok tu beli jer kek...
Surprise birthday girl.. Masa Pipa bawak kek semua terkejut.. **Eh bile masa Pipa beli kek..

Okey Kak Alia.. Happy Belated Day.. Semoga Kak Alia hepi dan bergumbira bersama family tercinta.. 
Mmuaxcss dari Adik Ipar kamu, Kathy...

Ummi, Mariam, Kak Alia dan Pipa..

Okey di akhiri dengan gambar aku yang sememeh.. Masa ni tetamu dah takde.. Nak pegi beraya rumah saudara pulak.. Rambut fringe dah takde masa ni... First raya tak sempat nak berdandan.. Penat melayan tetamu dan memasak.. =D

piece : kathyjem

10 comments:

Idah said...

macam tu lah kalau dah kahwin, umah mak mertua kena anggap mcm umah sendiri..baru ngam hati kita menerimanya..nice photo..

kathy jem said...

biaserlah orng first time beraya tanpa mak & abah kan..mula2 sedih la pastu dh okey..apa2 pon raya thn ni lebih bergumbira coz beraya bersama suami dan family tercinta.. =)))

Lee-Yan-Naa said...

cantikla baju akak..macam kurung moden ada,kurung Kedah sket pon ada..leh jadi ilham ni untuk next baju raya :D..Selamat Hari Raya kak!

kathy jem said...

Lee Yan Naa : ni pon ambik idea dlm magazine In-Trend..kalo tak, tkde idea nk buat baju raya thn ni..hehe tq dear.

sHieRa cAkAp said...

Em.. sedih kn kne beraya jauh dr family..

p/s : cantik baju kathy!

Mimy Hamid said...

suka ur baju sis..leh buat ilham..sempoi...ok la dik dpt gak jumpa mak abah...akak ni raya pertama kali ke terengganu...meraung la kat sana huwaaaaaaaaaaaa

kathy jem said...

Shiera : mestilah sedih..slalu first raya salam mak & abah..sob sob..tp nasib tghari tu dieorng dtng.. :)

kathy jem said...

Mimy : Boley ajer.. :D

Terengganu jauh tu...xleh buat apa la kan..huhu sedihkan..

♥z@z@♥ said...

geram tgk akak..comel sgt..

oneyani said...

Xpe la parent dtg melawat kire lepas gak rindu kan?cantek ah baju raya u..like2