Klik Yer!! Mekasih...

Sunday, September 18, 2011

Sukhumyit Restaurant Kg. Baru & Chawan

Malam semalam adalah hari melepak kami... Pagi tu Ayu dah mesej ajak lepak.. Aku ok jer tapi nak kena tanya Affan dulu coz siang tu Affan keje takut die penat.. Tengahari tu pulak aku pegi wedding ofismate kat Sentul.. So balik dari wedding tu terus balik rumah lepak kejap sementara tunggu Affan balik kerja.. Affan sampai umah pon dah kol 5 lebih.. Pas maghrib terus gerak jumpe Ayu, Ah Seng & Eizam.. Ingat nak lepak Bangsar dulu tapi tak sempat so terus ke Kg. Baru..

Kami dinner di Sukhumyit Restaurant Kg. Baru.. Cantek view tempat kami makan ni berlatarkan
KLCC lagi...


Best lepak ngan manjer i.. Lagik2 ada Ah Seng dan Eizam... Makan asyik buat lawak jer..haha


Okey masa ni tengah menunggu makan sampai.. Excited nak makan Meangkam.. Ayu cakap sedap Meangkam kat sini.. Aku macam eh apa tu manjer Meangkam?? **Takper2 nanti u try sedap manjer... **Ok!


Yang dok sebelah aku tu Ah Seng husband kepada Ayu... Eizam kawan kepada Ayu dan My Hubby Affan.. Cian bee muka penat ekkkk...Nasib ari ni bee tak kerja kalo tak nanges huny buhsan..huhu

Ayu oder nasi ape tah namanyer.. Bunyi macam pelik tapi sedap giler kooo.. Kalo sape kuat pedas memang sesuai makan nasi ni... Cili sesajer..


Aku oder tak ingat..hahaha Pelik2 la nama makanan kat Restaurant ni.. Tapi yang aku tau makanan die semua pedas tahap gaban, kalo makan sure berpeluh siap leleh2 hingus.. :P


Yang ni Ayu & Ah Seng oder.. Makanan ni la yang aku cakap tu Meangkam, unik kan.... Ah Seng kata daripada Thailand makanan ni.. Kena letak semua bahan2 die dalam daun tu.. Die ada halia, bawang, cili, lemon, udang kering, kacang, kelapa dan madu...

Nak bungkus pon ada cara die gak.. Kalo tak kuah meleleh.. Rase die ok sedap gak.. Mula2 macam pelik giler rase die, ada rase pahit2, masam2, manis2 dan pedas.. Second time makan okey tekak dah mula terima.. Nampak macam daun sireh kan sebenarnya bukan.. Ia adalah daun lupe...hahaha memanjang lupe je aku ni.. :p Kalo sapa tak makan sayur sure tengok jer..

Ada lagik makanan yang di oder tapi malas nak ambik gambar sebab lapar ingat nak makan je... hehehe
 

Dah kenyang nak lepak tempat lain pulak.. Kebetulan kereta Ayu park kat bangsar, die naik satu kereta dengan Eizam.. So ke sana lama kami nyer..

Ingat nak terus balik sekali Ayu ajak lepak minum kopi pulak.. So ke Chawan la kami..


Okey kami lepak di Chawan sampai kat kol 1 kot..

Affan minum kopi sampai umah tak leh tido aku pon sama takleh tido..  Layan DVD jap pasti baru leh lelap..

Yang penting iolsss hepi uolsss.. Lama kot tak overnight.. Last overnight before kawen kooo... Sekali sekala lepak smpi larut malam best gak kan... Lagi best lepak ngan suami... weeeeee :D Okey next week nak celebrate besday aku dengan ayu.. Kebetulan besday kiteorang sama bulan September.. =)

piece : kathyjem

2 comments:

lily lotus said...

ohh mmg lain dari yg lain, cantik view mamam kat situ..very the romantic gitu :)

fyna said...

tu i panggil pinang kaduk..emmang dari siam pon..hehe tiap2 raya mesti ada dekat rumah i..sedap kan!