Klik Yer!! Mekasih...

Tuesday, May 15, 2012

Kandungan Sudah 4 bulan.. Membesar Dengan Sihat Ye Baby...

Alhamdulillah kandungan aku sudah 4 bulan lebih.. Takde banyak perbezaan cume berat badan makin bertambah.. Setiap bulan 2kg naik nye.. Yaa ampun banyak tu..! Last timbang 59.82kg tapi rase sekarang ni mesti dah naik 60 kg.. erkkk takut! Tak pernah badan ku naik sebanyak itu..

Berat badan sebelum preggy 51kg now dah 59kg.. Dan sebelum kawen 48kg yer.. Kurus tak i masa tu.. hekhekhek.. Bermimpi la ko nak dapat berat 48 tu.. +__+ Makan berak makan berak belum tentu dapat 48kg tu..hakhakhak..

Ni baru 4 bulan sok dah 7 bulan confirm boley mencecah 70 kg.. Kembang semangkuk la badan aku nanti.. hahaha

Paling best sekarang ni aku dah boley rase baby bergerak.. First time rase baby bergerak masa tu tengah melepak tengok tv..

Aku : Eh bee ada benda bergerak la!!!! *sambil terkejut..
Affan : Baby la tu..
Aku : haa beeeee dah leh rase baby bergerak..! ^__^ Sukeeeeeeeee..

Boley pulak lupa ada baby dalam perut.. Ingat apa benda yang bergerak dalam perut... Baru aku tau rase baby bergerak macam mane.. Die gerak sekejap jer sepintas lalu.. Tunggu dah masuk 5 6 bulan baru rase baby tu bergerak macam butterfly.. Eee tak sabar nak tunggu anak mummy ni membesar.. Die suke bergerak waktu tengahari, petang dan malam.. Aktif jugak anak mummy ni yer..

Dan Affan panggil aku telur ayam.. Suke benor die panggil aku telur ayam.. Asal aku menari jer die akan panggil eeee huny macam telur ayam tengah berpusing.. hukhukhuk Tau la bee huny dah tak seksi sekarang ni.. =P Sejak preggy kuat benar berangan menari ala2 hindustan.. kakaka boley..

Cume sekarang ni dah kurang muntah.. Kalo ada pon sikit jer.. Takde la sekerap dulu.. Cume aku tak leh telan makanan dengan banyak waktu malam.. Waktu siang telan banyak2 takper kalo malam sure die keluar balik.. Kadang tu sampai Affan tolong ingatkan.. **Huny jangan makan banyak2 karang muntah.. erkk baik la =P

Suke makan makanan yang manis.. Asam2 dah kurang.. Hidung yang sensitif ni pon dah takde.. Kalo tak sebelum ni tak leh langsung bau busuk.. Asal busuk aku nak mengamuk..

Cerewet pon dah takde dah cume aku suke membebel.. Sampai Affan pon perasan yang aku kuat membebel.. Ada jer yang tak kena.. Pot pet pot pet.. Affan bagi gelaran Minah Pot Pet.. Banyak nau gelaranye.. Lepas ni apa lagik gelaran bee???

Ramai tegur perut aku cepat membesar walaupon baru 4 bulan.. hehehe Bukan perut jer membesar badan pon besor sekali..

Next checkup hujung bulan ni... Harap2 checkup lepas ni baby dalam keadaan sihat.. Amin.. =)

piece : kathyjem

8 comments:

Fafau de Craft ( Zana ) said...

tahniah... :)

..DaK KeCiK.. said...

moment plg indah ble rasa baby gerak2..nak2 bila kndungan cecah 5bln lbh,sgt kuat tendangannya smpai kita pon tergeli..hihi

ceera said...

perut ko tak besar sangat la. Normal bagi aku.

fiszah_pjo said...

hehe..seronok kan preggy ni..nnti lg besar kandungan lagi tak sabar..makin berombak2 perut tu :)

Mimy Hamid said...

one word HOT MUMMY...suka outfit kamu

lovely said...

comelnyer ibu mengandung ni..

mMoOnN aAlLeEaA said...

ala...comel je...hehehehe.jaga diri elok-elok........

Shu Shinju said...

mudah2an semua selamat..amin... kathy cantik !!!