Klik Yer!! Mekasih...

Tuesday, May 8, 2012

Majlis Resepsi Perkahwinan Scha & Awal Di PICC

Macam tak percaya dapat jemputan ke Majlis Perkahwinan Scha & Awal.. Ni pon pegi bukan sajer2 nak berseronok ye, aku pergi atas dasar kerja.. Gitew kerja katanya.. hahaha

Gift untuk tetamu.. Dalam kotak tu ada kurma..

Setiap meja di letakkan Kad berwajahkan gambar Scha.. Setiap meja berlainan gambar..

Deco meja makan untuk para tetamu..

Pukul 3 lebih  weols dah terjegat atas PICC sebab dieorang nak bagi briefing..

Aku di tugaskan menjaga list table belah keluarga perempuan (Scha) dan Yana belah Awal..

Discuss bersama pengantin.. Adik Awal yang pakai baju putih tu yang dok sebelah Awal.. Muke sebiji macam Awal..

Dah abis meeting masa untuk makan..

Dalam kol 6.00 weols kena bersiap makeup.. Guest datang dalam kol 7..

Aku, Yana dan Julie sudah siap bermakeup.. Pantas weols makeup.. Kang lambat takut tetamu dah sampai..

Berseri-seri tak mak buyung.. hewhewhew Baju ni jer yang aku muat.. Baju yang ikut cutting badan lentik meliut sori tidak muat..

Muke Yana i yang makeup kan..Cantik tak??? =P

Ok masa untuk berkerja.. Masa ni tetamu tak ramai lagi yang datang.. So sempat mengedik jap..

Dynas yang super duper busy..

Masa ni tetamu semua dah masuk dewan.. So weols pon nak masuk dewan jugak..

Pengantin lelaki dah sampai.. Segak betol Awal.. Macam pahlawan..

 Lepas tu pengantin perempuan pulak..

Serius Scha sangat cantik malam tu.. Gaun die lagi la..

Sebelum masuk dewan bergambor depan pintu masuk..

Bacaan doa..

Yang lap muka Awal tu adalah adik die yer.. Pengapit Scha tu jugak adik die.. Jarangkan kite tengok dua2 pengapit perempuan.. Bagus konsep perkahwinan Scha & Awal ni lain dari yang lain..

 
Penuh dewan..

Dynas ajak bergambar sementara menunguu pengantin merenjis..

Dua orang mak buyung menanyang perut.. Dynas dah masuk 8 bulan dan aku udah 4 bulan..


Masa untuk makan.. Sedap betul lauk Pak Engku ni.. Semua aku telan kecuali daging rendang.. Tekak still tak leh terima daging.. Haih bile la boley telan daging ni...

Muke dah kenyang.. =D

Standby pengantin berarak masuk..

Masa ni aku tertonggeng-tonggeng nak ambik angel dieorang ni.. Dah la bodyguard kiri kanan ngan orang dok tolak2.. Nasib i photographer kan.. So menyelit la di celah2 orang ramai tu.. kekeke.. Kalo tak jangan haraplah nak dapat gambar macam ni..

Suke tengok dieorang.. Sama cantik sama padan..

 
Jeles Yana dan Julie dapat bergambar ngan Eira.. Aku masa ni tengah kemas barang.. huhuhu

Sari Yanti..

 Bersama manjer2..

Kembar aku.. Ewah perasan ni..hahaha Yana mengong ok, boleh lak die cakap depan Lisdawati.. ** U ramai cakap kawan i ni muke macam u.. Ko blushing aku kat situ.. Manjer ko jahat tau cakap macam tu depan Lisdawati.. Die dah la cantik giler nak di bandingkan dengan aku ni ha yang Lisdawati yang tak brape Lisdawati.. kakakaka...

Gambar kek jer yang cantik.. Gambar lain semua tak jadi sebab sesi tolak menolak di situ.. pergghh ramai kot photographer.. Yang tangkap ni pulak bukan aku anak buah Yana si Mia.. Pandai Mia ni ambik gambar..

Dapat perfuma Avon.. Wangi.....

Suke benor aku tengok mata Sari Yanti ni.. Bulat geram jer tengok.. Nak mata macam die boley.. hahaha.. Serius die memang cantik dan cute.. Scha siap cakap macam Nora Danish... **Eh ingat Nora Danish tadi..

Kembar i yang lagi satu.. kekekeke Perasan lagi! ;P

Dieorang ni sangat sweet.. Romantik memanjang.. =) Dan bile aku kurus, aku nak buat baju macam Sheila pakai ni boley..

Alyah.. Nampak dalam tv macam besar tapi sebenarnye die kecik dan rendah aku jer.. Tu pon sebab pakai heels.. Aku kalo pakai heels dah sama tinggi ngan die.. Eh nak juagk =P


Dapat gak bergambar atas pelamin..

Catwalk jap.. Sempat lagi tu..

Berlatarkan pelamin ..


Dieorang bergambar dulu sebab nak masuk semua tak muat.. Awal siap cakap lagik.. Eh manjer2 ada.. Thanks for coming yer manjers..

Ok next manjer pulak..

Sian kami menunggu nak bergambar dengan pengantin sampai kol 12 lebih.. Sampai rumah hambik kol 2.. hehehe

Apa2 pon Selamat Pengantin Baru buat Scha & Awal.. Nanti kite ketemu lagi yer.. =D

piece : kathyjem

19 comments:

fiszah_pjo said...

all pics awesome!.
hehe..muka u da chubby(sembab)sebab preggy..mmg org preggy cmtu..orang kata sebab kandugan air dalam badan meningkat:)..

tp sgt suweet ok..dulu masa i preggy tak pasan sgt muka sembab..then lepas beranak, tengok balik pic2 time preggy mmg iye..baru perasan..mmg lain muka orang preggy :)..
enjoy ur motherhood journey,,hope lepas ni scha plak cpt2 follow u :)

Shu Shinju said...

waaaa..bestnye kathy, jadi orang kuat wedding schawal....

jeles ai...hihi...

ReeneeRaaid said...

u look gorgeous kathy :)

kazmyra afkar said...

jelessss.. waaaaaa...

cantek mereka2... sepdan...
semoga kekal hingga akhir hayat

lily lotus said...

bestnya banyak pics eksklusif kat sini :)

AlyzaFisol said...

memang sama cantik sama padan mereka berdua ni...n baju scha semua cantik2..

wanda arry said...

jeles2...nak jugak

nasazfrog... said...

puas tgk gambar kat sini,,, sheila punya make up sgt cantik...

Wawa Tasliman said...

bestnya..

semua meletops.. :P

ceera said...

Bestnya.... Wpun ku tahu pasti penat.

wong meimot said...

bestnya..jelesnya nak gak bergambar ngn scha huhuhu...

yuzi said...

waa kawin kt PiCC ke. tgk PICC teringat plak memori kje kat sini dlu. ;)

eLLy said...

assalamualaikum... saya datang ditengah malam :)

kamu sangat chomelll.. seri ibu mengandung ;p

Winceswatie said...

eeeee...bestnyeee... cantik uuu.. dan mereka berdua pula memang sepadan dan secocok..:-))

Mooniqueen said...

Suke Baju Scha yang brown color tu,,,nampak sweet je..sis pun cantik..seri org preggy la katakan...

♥ Elin ♥ said...

pic semua cantik...dan tuan punyablog pu cantik!

seri ibu menagandung.

lizzy said...

salam kak kathy. u ada tak pic both bridesmaid scra dekat? i nak buat baju cam gitew ler

kathy jem said...

Lizzy : sori la dear..takde pict yg dekat..

lizzy said...

ok takpe i try mnta kat adek awal n scha.:)