Klik Yer!! Mekasih...

Monday, September 24, 2012

Mengidam Gado-Gado Teluk Intan..

Tak tau macam mane leh teringin nak makan Gado2 ni.. Owh yer masa tu bulan puasa dok borak2 ngan Affan pasal Teluk Intan.. Last2 teringat Gado2 yang kiteorang pernah makan kat sana tahun lepas.. Sebenarnye Affan memang berasal dari Teluk Intan..

Planning ari tu nak pegi time cuti raya tapi memikirkan cuti raya confirm2 la kan jalan jem.. Masa tu pulak doktor tak suggest aku berjalan jauh.. Ni pon cuak jugak nak pergi yerla tengah tunggu masa nak beranak jer kan.. Dalam pada tu doa2 jugak lakkan janganlah ada ape2 berlaku takut jugak kot2 teranak dalam kereta naya.. hehehe

Mak & Umi pun dah pesan elok2 dalam perjalanan tu nanti..

Mengidam Gado2 Teluk Intan punyer pasal sangup meredah perjalanan 3 jam ni.. Mak kata kena makan kalo dah mengidam nanti sian baby dalam perut keluar air liuq meleleh jer.. hahaha

Aku rase ni la mengidam yang paling over aku rase.. Mau tak yer sampai ke Teluk Intan mengidamnye.. hahaha Padahal ada je makanan ni semua kat KL tapi tak nak... Nak jugak kat Teluk Intan.. Gatai kan... hahaha

Affan sempat lagi menari Gangnam Style.. hahaha bee bee.. Dah la malam sebelum tu tangan die kena sengat tebuan.. Elok jer nak tutup tingkap tibe2 tangan sakit, masa tu tau apa benda yang sengat tau2 tangan dah bengkak.. Kebetulan aku baru sampai rumah tibe2 tebuan tu dok hinggap kat kaki aku apa lagi terus sembur ridsect la.. So baru tau tangan Affan bengkak tu upernya tebuan yang gigit..

Sebelum ngi Teluk Intan kiteorang singgah klinik ambik ubat bagi tangan tu kurang bengkak..

Meredah selama hampir 3 jam last2 sampai jugak kami.. Brape kali berenti.. Mak Buyung mane leh lama2 dalam kereta.. Tolak kol 2.30 dalam kol 5 lebih sampai..Sajer tak nak tolak pagi sebab kedai tu bukak petang kol 5 ptng.. So budjet2 sampai terus makan..

Ni la die Gado-Gado Teluk Intan yang aku dok mengidam tu... hahaha Uper simple jer kan.. Macam cucur udang pon ada kan tapi rase die lain skit.. Affan kata die pakai togeh apa tah.. Tu yang rase die lain dari cucur udang.. Kuah die yang buat sedap tu.. Ko hambik aku ngan Affan dua kali repeat.. So total 4 pinggan kami telan.. Gilo!

Yerla datang jauh2 takkan nak makan satu pinggan kongsi dua jer kan.. Memang kene pang kat situ la jawabnye.. Abis duit tol minyak datang2 jauh2 1 pinggan kongsi dua jer..

Yum yum pastu makan satay Wak Teni pulak.. Siapa orang Teluk Intan mesti tau satay Wak Teni ni kan.. Famous satay Wak Teni ni..

Satay die kecik comel tapi puas makan sedap kot..

Kami oder 10 ayam 5 daging.. Tu pon terlebih cukup.. Ingat nak oder cendol tapi sudah abis.. Nasi Ayam pon ingat nak oder sekali tak mampu.. Abis dah dok telan 2 pinggan Gado2 tu mau tak kenyang.. Abis makan tu siap tapau lagik.. hewhewhew..

Sebelum pulang haruslah bergambar depan menara condong ni.. Bukti kami di Teluk Intan.. ;P

Menara Condong badan pon kena la condong..

Dah kenyang tu terus pulang.. Mak Buyung dan baby sudah kekenyangan... Bye2 Teluk Intan.. Baru lah leh tido ngan lena dah dapat makanan yang di idam2 kan.. hehe ^___^

piece : kathyjem

9 comments:

Mooniqueen said...

Macam pernah gi je tempat khaty makan ni?

IdaShamsury said...

akak, try tnye affan die tau x sam burger corner kt area taman ros..gado2 die lg sdp gle..owner name samsol kg selabak..hehe..
-ida-

kathy jem said...

Ida : ooyeker..nnti akak tanya die..tak tau die tau ker tak..sure ker lg sedap ari ni..??

Mon MonaLea said...

la...suami org teluk intan tapi tak tau kewujudan gado2x ni.balik kpg nanti nak cari jugaklah.dekat food court tak jauh ngan menara condong kan?

haliqdiaz said...

hye sis..^_^ selamat bersalin..semoga semuanya baik2 saja..ameen..;)
p/s : wow sanggup drive all the way to perak..sweet je..

kathy jem said...

Mon MonaLea : a'ah kedai die betul2 sebelah menara condong dlm food court..kalo makan kat kedai tu memang nmpk menara condong t.intan..hehe

linalyn mohd said...

kathy.. kat mana lokasi gado gado tu...terliur tengok.. sama kedai ngan satay tu ke?

kathy jem said...

linalyn mohd : A'ah sebelah ngn kedai satay tu..

♥ MRS NON ♥ said...

xpernah sampai pun kat sini tau kak....bestnyaaaa!!