Klik Yer!! Mekasih...

Tuesday, September 11, 2012

Mari kite membasuh barangan bayi...

Baru hegeh2 nak basuh baju.. Tinggal lagi brape minggu jer nak bersalin so kena la basuh dari sekarang.. Ni pon dah cuak2.. Dalam hati bile lagi nak basuh masa ni la sesuai.. Weekend ari tu baru hegeh nak basuh, tu pon sifat kerajinan sudah datang.. Kalo tak berlepek la aku kat atas sofa tu..

Kang tangguh2 tibe nak terberanak takkan nak bagi baby pakai baju yang tak basuh kan.. Bayi kan kulit sensitif so kena la basuh before nk pakai..

Longgok sekali then baru asing mane nak kena basuh dulu.. Nampak macam banyakkan  tapi sebenarnya skit jer baju baby ni.. Nanti mummy cari lagi baju yer sayang.. Rase macam tak cukup jer ni.. hahahaha Mau kena bising ngan Affan ni..

Baju baby takyah beli banyak2 nanti dieorang cepat membesar.. So beli yang ni dulu untuk die pakai sampai 3 bulan jer.. Dah besar skit beli yang lain.. Biaserla baby girl kan memang rambang mata kalu tengok bab2 baju ni.. Kalo aku shopping sorang memang parah semua nak di ambik, kalo Affan ada sekali selamat skit.. Die akan pantau apa yang aku beli.. hahaha

Rase2 cukup tak sarung tangan & kaki die.. Ke nak beli lagi.. hewhewhew ;P Owh warna purple, biru, oren takde so kena beli la ni.. hahaha Baru la matching ngan baju yang ado.. *ececece alasan..

Affan siap sound lagi..

Huny kasut tu macam lah die boley pakai.. Baby lagi kots.. Tunggu die besar skit la baru beli kasut..
Aku : Laaa bior lee huny suke comel..
Affan : Bile die nak pakai tu???
Aku : Nanti nak bawak ngi checkup huny pakaikan la die..
Affan : =_____= (muke stresss)


piece : kathyjem

15 comments:

meera said...

alaahai.. cutenyer baju2 baby. baby girl mmg byk pilihan sis. x sabar nk tgk anak sis bergaya dgn kasut2 yg cun tu..!! Insyaallah smoga dpermudahkan segalanya.

sepul said...

I know how u feel. Masa aku nak tunggu wife aku beranak pun excited nak mampos. Anyway have fun. Being a parents sangat best. Ntah saja teringat nak komen selama ni aku just baca ja blog saudari. :) selamat push dan selamat segala- galanya Inshallah.

Siti Shuhadah said...

haha..comelnye...esok baby mesti vogue cam mummy dia..:)

Nur Hayati @ nur.. said...

stokin pink tu comell macam kasut :)

Ietams said...

Comel je kan bAju2 baby ni..
Take care yer

hUnnEE a.k.a mrS cAun said...

ala..tomeiiiinyerr...design laen2..baru la coring kan..klu tidakk..pink kalerrrr jerkkk...khatty...cr kat mana eh..sumer2 neh??..makss pon insyallah baby girls gakk...

Mardhiyyah Fadzil said...

akak... beli sekali sarung kaki & tgn yg berlubang... bju lubang2..

kathy jem said...

Hunnee : merata2 cari..kat j.jusco midvalley, kat sogo pon ada kat expo midvalley pon ada, kat curve pon ada..hehe

Fara Dilot said...

hahaha.. bnyk dah kot.. best nye dah tau jantina.. saye stress baby tanak tunjuk.. hoho

eLLy said...

Gosok jng tak gosok.. eh basuh jng tak basuh ;p

laila74 said...

Akak yg peknen anak ke5 ni pun tak sabar nk nyoping, lg pulak awak nak pertama..anyway semuga selamat lahirkan baby gegirl tu yer jgan boy dah,x pasal kena beli yg lain.

laila74 said...

Akak yg peknen anak ke5 ni pun tak sabar nk nyoping, lg pulak awak nak pertama..anyway semuga selamat lahirkan baby gegirl tu yer jgan boy dah,x pasal kena beli yg lain.

laila74 said...

Akak yg peknen anak ke5 ni pun tak sabar nk nyoping, lg pulak awak nak pertama..anyway semuga selamat lahirkan baby gegirl tu yer jgan boy dah,x pasal kena beli yg lain.

IxoR@ said...

Cute kan....

Baju Lantra, mama dia rasa x penahnya cukup... Asik nk membeli aje..

:)

LanaBusyBee said...

hahaha...ni kes terbalik, husband sy yg xcited nk beli baju baby byk2, yg sy plak, eh takyah la, baby baru lahir cepat membesar..jgn bazir, pakai ja baju turun temurun yg anak kakak punya, yg anak adik punya hahaha...