Klik Yer!! Mekasih...

Thursday, September 20, 2012

Nasib Kaki Tangan Tak Membengkak..

Alhamdulillah kandungan sudah masuk 36 minggu lebih.. So far keadaan ok lagi cume malam dah tak boley tido dengan lena sebab perut semakin membesar, tak selesa dan kerap kencing.. Skang ni kalo bangun malam aku mesti akan pengang perut dan akan **Eh aku nak bersalin dah ker.. Pengang2 perut oohh belum lagi.. hehe.. Ni semua perasaan jer ni.. Yerla kadang2 tu bangun nak kencing mesti perut dok mengeras2 sakit ingat dah masanye upernye belum lagi.. Excited nak bersalin katanye.. hahaha  Tapi orang kata kalo rase senguggut sakit pinggang tu dah tibe masanya nak bersalin..

Ari2 dok urut kaki takut kaki bengkak.. So far kalo orang tengok kaki aku mesti dieorang akan cakap.. **Kaki kathy ok tak bengkak.. Ooyekerr tapi aku rase macam bengkak jer.. Tu pun sebab aku selalu urut kot kalo tak mesti dah bengkak tak hingat.. Eh tapi saiz kasut sudah 39 kalo tak sebelum tu saiz 37.. Tu bengkak la tu kan ada hati kata kaki tak bengkak... hahaha

Tangan maintain macam biase tak bengkak jugak.. Risau gak tangan kaki bengkak.. Orang kalo kalo dah nak hujung2 bersalin kaki tangan semua akan bengkak..

Yeaa dapat minyak selusuh free.. Ofismate bagi.. Orang cakap elok minum minyak selusuh ni bile kandungan dah masuk 36 minggu ke atas senang nak beranak.. Uuuuhh macam mane la rasenye.. Minyak tuuu ko nak kena telan.. Ok malam karang minum.. +___+

Ni muke pagi tadi yang kebusanan teramat sangat.. Semua dalam bilik tu keluar ada kerja, aku sorang jer tak keluar yerla keadaan dah macam ni mampu dok mengadap depan pc jer la... Dalam bilik dok sorang feeling terlebih pulak.. ;P

piece : kathyjem

8 comments:

Chekgu Azrine said...

kalau boleh jangan minum lagi sis.. bila dah rasa gesa nak bersalin baru minum ye.. sebab ni nurse yang sndiri pesan kat akak..

kathy jem said...

eh yeker..tp ramai yg ckp dh leh minum..alamak confius kejap..ehehe

♥ MRS NON ♥ said...

sis...ingt lagi x? weiyda ni..
mengikut pengalaman sy sis, selusuh ni dah bleh minum skrg pastu sambung2 sampai contraction dan melahirkan..senang nak deliver..tp kan sy guna selusuh hemopati..mmg berkesan kak...sekejap je jalan bukak...hehee :)



sy dah de blog baru skrg..

mrsnon.blogspot.com

meera said...

dah start rasa sakit2 tu baru minum la sis.. snang brsalin nnti.. semoga dpermudahkan sgalanya.

wong meimot said...

babe bagusnya u nih..sikit pun xnampak cam org peknan, muka u berseri seri btol suka lak tgk u mengandung ca,mni comel++ heheh

ape perasaan skg nih? heheh takut tak??

::PoRcUpiNe:: said...

Best nye nak dapat baby..
Semoga dipermudahkan bersalin nanti:)

laila74 said...

Insyaallah selamat dik, sakit nk bersalin ni selalu berulang2 .kalo sakit .tengok jam kalau turutan sakit tu masa nya sama,cth 15 minit..confem nk banak dah.akak pun tgh peknen anak ke 5.

Wawa Tasliman said...

kat mana nak beli air ni??