Klik Yer!! Mekasih...

Tuesday, September 25, 2012

Weekend Kami ~Ikan Kerapu Masak Stim~

Sabtu dah berjalan sakan ngi Perak ahad dok rumah jer la.. Basuh baju lipat kain masak tido.. Tu aktiviti ari ahad kami... Nak ngi keluar macam malas gile.. Affan banyak kali meregek ajak aku keluar ngi jalan2.. Jom huny kite ngi mane2 boring arr dok umah... Dan jawapan aku... Eeeee malas la, ari ni huny nak dok rumah jer semalam kan dah berjalan sakan..

Ok bee apa kata kite masak Ikan Kerapu Masak Stim.. Huny sediakan bahan bee masak.. Huny tak pernah masak Ikan Stim ni kan jadiknye bee la kena masak.. Alaaa huny la masak.. Huny kan terer.. A'ah terer sangat.. Sekali dah masak macam ada kekurangan lalu aku membebel kat Affan.. Tu la bee huny dah suruh bee masak, huny mane reti masak Ikan Kerapu ni.. Kang dah takde rase..

Affan : Eeee tu pon tak reti meh la sini bee masak.. Kentung kentang Affan dok adjust bahan2 die.. Terus ada rase.. hahaha

Stim selama 30 minute last2 jadik jugak Kerapu Stim kami ni dan rase yer pasti la sedap... Nasib laki aku pandai masak.. Kalo bab adjust2 bagi jer kat die confirm makanan tak sedap jadik sedap.. hehehe

Ikan masin ni pon die yang masak.. Beria2 nak ikan masin ha masak sendiri.. hahaha Keji tak aku..  ;P

Dan aku masak ni jer.. Tu pon die dok bebel.. Huny mane ada orang masak telur dadar letak daun bawang.. hahaha Biorlah orang tak pernah buat kite buat yang penting sedap.. Alaaa setakat telur dadar sama jer rase die bee... ;P Haih susah kalo laki pandai masak ni asyik nak complaint jer..

Haa dah makan kenyang terbungkang tido.. Bagus sangat bee!

piece : kathyjem

3 comments:

Chekgu Azrine said...

sedap semuanya!!

♥ MRS NON ♥ said...

wakakka!~ part yg last tu...terbaik!!

Oda Aman said...

eh..telur dadar letak daun bawang la sedap. mcm wangi je telur tu. saya suka je letak. drpd letak bawang & cili saya tak gemor. tak tahan pedas =P