Klik Yer!! Mekasih...

Wednesday, September 5, 2012

Alhamdulillah Eira Selamat Melahirkan Baby Boiboi Seberat 3.4 kg di Pantai Hospital Ampang..

Treett treett bunyi mesej..

Eira : Manjer.. Aku kat hospital dah ni.. Dah bukak 4 cm.. Dah bersalin nanti aku mesej ko.. Ko bagitau manjer2 yang lain ek..

Masa tu jam menunjukkan kol 8.. Aku masa tu tengah ontheway nak pegi kerja.. Tak sempat nak balas mesej sebab tengah drive sampai ofis baru balas mesej Eira..

Aku : Eh manjer Alhamdulliah ko dah nak bersalin dah.. Macam ner sakit tak.. (hahaha sempat lagi tanya Eira sakit ker idak, ofcoz la sakit kan.. Apa daaa aku ni...) =P
Eira : Tu la aku tak sabar ni nak push..
Aku : hahaha...Ok manjer push jangan tak push... Aku doa kan ko ngan baby semuanye selamat.. Amin..

Dalam kol 10 lebih macam tu Eira mesej die bagitau die dah bersalin kol 9.51 pagi.. Dalam hati eh sempat pulak pompuan die main mesej.. Mesti Ciput ni yang balas mesej aku ni.. Yana ngan Ayu cakap tak mungkin Eira yang balas mesej tu die kan tengah sakit.. Aku siap cakap ngan dieorang lagi.. Yerla manjer, Eira yang balas takkan Ciput nak anta mesej manjer2...

Balik kerja tu terus ambik Ayu kat rumah.. Kalo tak Yana follow sekali last minute die tak dapat join kena stayback kat ofis ada kerja nak kena siap.. 

Sempat menyenap gambar Eira lepas beranak.. Serius manjer muke ko tak macam orang lepas bersalin.. Muke maintain cun tak kembang langsung.. Apakah petuanye manjer sila bagitau aku kot2 la aku leh ikut petua ko sebelum nak beranak nanti..

Masa sampai hospital terserempak Ciput ngan Keisha die orang nak pegi makan.. Ok terus aku ngan Ayu pegi cari bilik.. Sampai2 terus nampak Eira ngan Baby boynye... Manjer!!!! macam ner ok... Bersalin tadi macam maner.. Eira pon mulala cerita dari die start pecah air ketuban kat rumah sampai die bersalin.. Ko aku ngan Ayu khusyuk giler dengar.. Wahh tak sabar aku nak pengalaman macam tu.. Erkk! :P

Tibe2 teringat pasal mesej pagi tu..

Aku : Manjer.. Yang mesej pagi tu Ciput taip ker ko yang taip..
Eira : Aku la takkan Ciput ko..
(Terus aku pandang Ayu..)
Aku : Ha betul tak cakap i manjer.. Eira yang taip takkan Ciput kot.. ;P

Hahaha Tu pon beria2 nak tanya eira.. :P Tengah borak2 kakak2 Eira pon muncul... Semua ada kecuali kakak Eira yang Andak tu.. Die takde kat Malaysia ker oversea tak silap aku..

Masa ni baby Eira tengah muntah susu & lendir.. Cuak jugak tengok muntah baby ni..

Sampai merah muka anak Eira.. Banyak die muntah.. Cian tengok tercungap-cungap baby tu.. Isshh nasib kakak2 Eira ada kalo aku kat situ mau gelabah.. hehehe

Tengah usap belakang badan baby supaya muntah lendir tu keluar.. Terus panggil nurse..

 Masa ni baby tak di bawa keluar lagi..

Eh pandai pulak die menjeling.. Muke sebijik macam Eira.. Lagi tang mulut.. Mucung sungguh! Eira kan kalo bercakap mulut mesti nak mucung2.. hahaha Kan manjer ko sendiri bagitau kalo ko cakap mulut mesti akan mucung so anak ko yang ni ofcoz la banyak ikut ko kan.. Baby boy mesti ikut mummy die..

Ececece tangan tu tak leh bla.. Pandai pulak die keluarkan tangan die... Nama die Eira tak decide lagi dalam 3 ari baru fikirkan...

Ke main hepi Eira berborak ngan kakaknye.. Dalam kol 9 lebih aku ngan Ayu pon gerak.. Segan nak lepak lama yerla kakak2 Eira kan ada kat situ.. Iols kan pemalu... ;P

Alhamdulillah smuenye selamat.. Lepas Eira bagitau die dah selamat bersalin terus badan aku seram sejuk, tangan berpeluh2.. Abis air peluh meleleh atas meja.. Hahaha Tibe2 akak nerves pulak.. Mau taknye dengar kawan baik dah bersalin mesti la akak cuakkan.. Tinggal brape minggu jer turn aku pulak.. @_@

piece : kathyjem

7 comments:

Mooniqueen said...

Pengalaman yang paling indah saat kite bertarung nyawa nak melahirkan baby.... Insya Allah, doa yang baik2 semoga semua dipermudahkan.... Relax.... Hehe...

AlyzaFisol said...

semoga dipermudahkan semuanya utk Kathy... :)

Mya said...

heeee... ceera dah selamat.
turn awk pulak jeng jeng..

wong meimot said...

alamak turn baby u la yunk..heheheh xsabar gak ni nak tgk bb u..

Chekgu Azrine said...

selamat dah ceera...alhamdulillah..

cikji said...

muka sis ceera lepas bersalin tersangat la relaks,tak macam org lepas brsalin je.

btw,gudluck sis kathy.

eLLy said...

Tahniah ceera!

Nextttt .... :D