Klik Yer!! Mekasih...

Thursday, September 13, 2012

Doa & Zikir Untuk Dipermudahkan Bersalin

Korang yang mane mengandung tu elok amalkan surah2 ni.. Dari start mengandung sampai nak bersalin elok amalkan surah2 ni.. Takyah hafal yang panjang2 yang pendek macam ni pon dah okey.. Tapi kalo leh hafal surah yang panjang lagi bagus.. =)

Kalo nak cepat hafal tampal kat dinding dan selalu baca InsyAllah lama2 akan ingat surah ni..




Zikir Nabi Yunus


LA ILA HA ILLA ANTA, SUBHANAKA INNI KUNTU MINAZZOLIMIN
 
"Tidak ada Tuhan yang sebenarnya disembah melainkan Engkau, ya Allah. Maha Suci Engkau, sesungguhnya aku adalah dari orang yang membuat zalim."



InsyAllah kurang rase sakit nak bersalin dan semoga di permudahkan urusan ku untuk bersalin.. Amin~~

piece : kathyjem

9 comments:

Nazirah Azeman said...

zikir nabi yunus.........terigt ms dlm labor room.

Admin Dienaz said...

kathy, bismillahhillazi tu boleh digunakan pada byk keadaan.. contohnya nak berjalan jauh ke nak gi memana ka. Byk lg kelebihan ayat ni sebenarnya

Lailahaanta ni insyaAllah amalkanlah... ina memang amalkan semasa nak lahirkan baby... InsyaAllah dipermudahkan...

Just sharing ye...

Chekgu Azrine said...

last deliver kt ank no.3..ni jela ayat yg bermain kt mulut akk..kebtulan lama dlm labour tu...bkaan lmbt sgt..dh gap 7tahun kot xbersalin..

semoga diprmudahkan utk ibu2 mengandung ye..

laila74 said...

Mmg akak amalkan doa nabi yunus ni masa nk bersalin.

hUnnEE a.k.a mrS cAun said...

masa i bersalin anak first dolu...amalkan surah nabi yunus tuh jer..alhamdullilah..insyallah Allah permudahkan semuanyer....

Muhammad Izwan Izwan said...

isteri saya bersalin hari ini...dah smpai due dah...tp bru buka 1.3cm je...saya suruh die amal kn zikir ni...mudah mudahan di permudahkan..

Muhammad Izwan Izwan said...

isteri saya bersalin hari ini...dah smpai due dah...tp bru buka 1.3cm je...saya suruh die amal kn zikir ni...mudah mudahan di permudahkan..

Fisya Yusof said...

zikir nabi Yunus bgus di amalkan untuk ibu mengandung

Fatimah Bt Tony said...

Wah.. Perkongsian yang sangat menarik. Tq admin.. Tips Bersalin Dengan Lebih Mudah. Pengetahuan yang sangat penting untuk ibu yang sedang hamil.