Klik Yer!! Mekasih...

Wednesday, September 4, 2013

11 Bulan Dah Raicha..

Selamat pagi semua.. Raiisah dah masuk 11 bulan.. Yeaa anak mummy dah masuk 11 bulan!! Woot woot..hahaha

Bulan depan dah masuk setahun.. Kena plan untuk birthday Raiisah ni.. Apa nak buat apa nak buat..hahaha Over! Belum apa2 dah pening.. ;P  Yerlah anak first kan semangat la sikit nak buat besdaynye.. Kata sambut hari jadi pertama setahun sekali.. Esok masuk 2 tahun tak payah buat yek Raiisah..hahaha

InsyAllah kalo takde apa2 kami sambut hari jadi Raiisah yang ke 1 tahun bulan depan di mane?? tak tau lagi.. =) 

Apa perkembangan Raiisah seperti biaserlah macam tu la die.. Lasak dan semakin melasak..

Tak caya tengok die tido.. Kang tau2 dah hujung kaki.. Kang tau2 tangan die selepap kena kat muka.. Hoi tengah sedap2 tido tangan kecik jatuh atas muke boley bergegar satu rumah..haha

Hari tu Raiisah kena rashes teruk kat kepala tu yang kena pakai sarung tangan sebab sapu cream kat kepala die.. Abis dah suke hisap jari kena la pakai sarung tangan.. Kesian anak mummmy jadi baby balik yer..hahahaha

Tapi sekarang rashes die dah ok.. Hari tu kesian Rashes sampai kat mata leher, sampai kena bawak pergi klinik and tukar sabun mandian baru ok..

Dan sekarang ni die kuat pungah barang.. Lagi2 nampak beg mummy die.. huh pantang lepe laju jer tangan nak capai beg.. Ni dah besar sikit kena sorok beg barang makeup sebab Raiisah suke main makeup mummmy.. Kalo dapat pengang makeup mummy jangan harap die nak bagi balik..

Homei2 anak mummy dah besar ni.. Bile nak berjalan ni..

Tumbuh gigi dulu lambat la berjalannye..

Dah nak masuk 11 bulan baru pandai pegang biskut.. Hooi baby 6 bulan pon dah pandai pegang biskut Raicha.. Raicha dah masuk 11 bulan baru pandai pegang biskut.. Dasar pengeli budak ni... Tu pasai lambat pengang makanan.. Dannnnnn sampai sekarang die tak suke pegang botol susu.. Haii macam mane nak mengajar ni.. Dah macam2 cara ajar die pegang botol susu masih takmo pegang.. -___-

Sayang Raicha.. Uwaaa cepatnye Raicha membesar bulan depan dah setahun.. Raicha jangan cepat besar yer Raicha, mummy nak baby macam ni sampai bile2.. hahaha Memang tak boley la kan.. ;P

piece : kathyjem

15 comments:

Siti Shuhadah said...

raicha ngan mammy sama naik comelnye..

✿ pink velvet ✿ said...

hahaha! mmg anak pompuan betul ye suke amek makeup mummy dia.. x sabar tgk raiisah main dgn lipstick mummy nyer, hahaha~

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

anak perempuan dan mekap mmg tak dapat dipisahkan..macam tu lah anak buah saya

Chekgu Azrine said...

Ishh...homei sungguh!!klu jmpa geget la

cikji said...

comellll! barbie doll sgt raicha nih

kathy jem said...

Mrs.Yana : ni baru 11 bulan dah tau makeup sok dah setahun lebih pengsannnn..hahaha

kathy jem said...

✿ pink velvet ✿ : abislah mummy die..nmpk liptik mesti nak pakai..hahaha

kathy jem said...

Siti Shuhadah : tenkiu shuu.. ;)

kathy jem said...

Chekgu Azrine : kan bilelah kite nak jumpe ni..hehe

Wawa Tasliman said...

omel omel omel sgt.. :)

Malinda said...

Comel nye muka bolat dia tu....^_^

Malinda said...

Raicha banyak ikut muka mommy dia pasal tu comel sgt....muahhh

Malinda said...

Comel nye muka bolat dia tu....^_^

Reen wan said...

akak, anak akak tua sikit je dari anak saya... anak saya lelaki... saya suka baca blog akak ni... ngan tengok si raisha tu... comey dia kak...
btw, saya blogger baru... rajin2lah singgah blog saya ye...
http://izwareen.blogspot.com/

Sue said...

comelnya la raicha ni.... hehehe anak sulung mmg lambat kot nak pegang botol sendiri sbb mak ngan ayah rajin lg dok melayan tlg pegangkan. Anak aka yg sulung dulu setahun lebih baru dia nak pegang botol sendiri. Skarang anak yg no 4 sama umur raicha la, 7 bulan dah pandai pegang botol sendiri.... hahaha mak dah tak sempat nak layan sangat