Klik Yer!! Mekasih...

Thursday, September 12, 2013

Almari Hello Kitty untuk Raiisah..

Punye lama mak aku suruh beli almari Raiisah baru ni aku beli..hahaha Dari Raiisah umur 6 bulan lagi hari tu mak aku dah membebel suruh beli almari sebab baju Raiisah makin lama makin banyak..  Abis setiap kali keluar setiap kali tu la ko bawak balik baju Raiisah.. Al maklum laa anak pompuan pantanglah nampak baju mesti nak beli.. 

Weekend hari tu paksa diri pegi cari almari untuk Raiisah.. Kang lagi tunggu lagi tak di cari.. Ingat nak beli jer almari macam kat rumah aku tu biru pink sekali macam hurmm ok kecik almari tu kalo boley nak cari besar sikit boley simpan baju Raiisah banyak sikit..

Cari punye cari akhirnye jumpe jugak yang berkenan di hati.. Ingat nak cari yang plain sekali takde yang ada Upin & Ipin, Doreamon, Angry Birds, Princess, Hello Kitty.. Aku sebenarnye tak minat cartoon2 ni tapi dah takde pilihan pilih la jugak Hello Kittey sebab yang tu jer aku rase sesuai ngan Raiisah..hahaha Kalo ikutkan boley jer ambik Upin & Ipin Doremon ker tapi aku tak minat.. Cecece mak die pulak yang lebih..

Besar jugak tau, gantung baju pon ada jugak.. Harga rm350.. Owh kat mane ek?? Kat Paya Jaras Sg. Buloh..

Nampak baju dah tak muat dalam storage box tu.. Masa baby ok la letak baju dalam tu now dah besar baju makin banyak memang dah tak sesuai.. Storage box tu pon sampai mutah keluarkan baju.. hahaha

Lipat dan asingkan baju yang dah tak muat tapi ada jugak baju Raiisah masa lahir boley pakai lagi.. hehehe Raiisah badan bukan debab sangat so boley la dok rumah pakai baju newborn tu..hahaha Tapi sedih kalo pakai boley nampak pusat seski uuu!!!

 Bahagian lipat..

 Bile dah lipat susun cantik macam tu baru perasan baju Raiisah sikit upenya takdelah banyak sangat.. ;P Kena beli lagi.. hakhakhak


Dah susun lipat cantik baru bagi Raiisah tengok.. Mula2 bagi die tengok kemain die suke tengok Hello Kitty terpampang depan muke die.. Sampai tepuk almari Hello Kitty tu! Aaa aaaa katanye..

Hepi muke dapat almari Hello Kitty! Sebenarnya tak minat sangat Hello Kitty ni tapi dah beli almari ni semangat berkobar2 nak kumpul barang Hello Kitty pulak! hehehe =D

Mentang2 almari Hello Kitty topi pon nak jugek Hello Kitty..

Besok Raiisah dah besar sikit mummy nak deco bilik macam ni untuk Raicha boley! Cute sangat..!

piece : kathyjem

14 comments:

mish eden said...

gegurl sgt ok..p sy pn ske pink..xpyh tgu ank..ase bilik sndri nk decorate hello kitty

Zayla Abdullah said...

Comelnya almari hello kitty raiisah..

MamaHana said...

kathy, bg address or landmark bole, tgh mencarik jugak ni. paya jaras kira dekat dgn rumah dah tu...

MamaHana said...

kathy, bg address or landmark bole, tgh mencarik jugak ni. paya jaras kira dekat dgn rumah dah tu...

✿ pink velvet ✿ said...

ishk! tgk lemari tu, terus rase nak beli jugaq utk anak kite, hehe!

kathy jem said...

MamaHana : kedai di sebelah The Store..kalo dari arah Paya Jaras kedai die sebelah kiri.. Kedai tu betul2 tepi jalan..

Jojet said...

nak baby jugakkkk..pls pray for me

JIVEBUMZ said...

pandai mama dia pilih lemari nih comelsss sgt

zeera lily said...

ala.. comei nye... nk beli gak la..
btw, raicha... welcome tu hello kitty club.. patt register sini ehehe..

zeera lily said...

http://dia-honey.blogspot.com/2012/12/segmen-peminat-hello-kitty.html

MamaHana said...

okies.. roger n out.. thanks kathy..

Reen wan said...

kak.. nak tnya, katil bayi raisah mak mertua akak beli katner? berkenaan plak saya tgk... sedang cari katil kayu tuk anak saya ni... tgk akak dah beli almari tuk raisah, saya rasa macam nak kena beli tuk anak saya plak... barang anak pun dah banyak ni...

dya said...

manyak nye baju raicha ni..klu nk preloved baju kecik2..jgn lupe tulis kt blog,,bole gune for my new baby coming soon -..-

Hunny Kitty said...

saya suka saya suka!