Klik Yer!! Mekasih...

Tuesday, March 25, 2014

Daftar Iklan Nuffnang dan Cara Nak Masukkan Iklan Nuffnang dalam BLOG

Mesti ada yang tertanya-tanya macam mane nak buat iklan nuffnang kan.. Ok kat sini aku tunjukkan cara-cara nak masukkan iklan nuffnang ni.. Sebab ramai yang tanya jadi akak dengan baik hati menyusun sepuluh jari memohon ampun dan maaf sekiranya anda-anda semua masih tidak paham dengan entry yang saya buatkan ini silalah maaafkan akak ini..Eh apa yang ko membebel ni mak tijah hoiiii..hahahaa

Ok2 marilah kite ke tajuk asal...

Pertama sekali korang daftar dulu kat  Nuffnang ni.. Pagi kat website ni.. http://www.nuffnang.com.my/ 

Pastu klik join Nuffnang.. Bila dah klik join nuffnag tu akan keluar seperti di bawah ini..

Dah isi semua username, password, email semua tu klik Next sampai akan keluar Finish.. Bila dah klik Finish tu akan keluar Account Activation... Pastu korang boley bukak email yang korang daftar tu dan copy link Nuffnang yang di hantar tu untuk mengaktifkan akaun..

Pastu korang Login dan boley masuk terus ke akaun Nuffnang.. =)

 Pastu klik kat bahagian atas My Nuffnang...

Klik kat MANAGE MY BLOGS dan akan keluar bawah macam ni....

Klik kat bahagian Update Survey..

Klik link biru tu dan pilih salah satu iaitu LARGE REC, LEADERBOARD or SKYSCRAPER..

Boley pilih kotak coding iklan Nuffnang mane yang korang nak.. Kalo nak ambik tiga-tiga kotak tu pon boley..

Klik button bulat kecil tu dan copy coding HTML tu..


Then bukak Blog korang..

Klik kat Layout tu..

Pastu klik kat Add a Gadjet..

 Then akan keluar  macam atas ni dan pegi ke HTML/Java Script klik link biru tu..

 Then paste link HTML yang korang copy tu dan save.. Siap... =)

Ni contoh iklan sidebar.. Senangkannnn.. Selamat Mencuba!

piece : kathyjem

67 comments:

Unknown said...

babe..dr ari tu aku try xblh buat..nape ye...

Hafiz Hafizol said...

terima kasih atas kegigihan akak buat entri ini tauu.. walaupun kita dh ade nuffnang.. bagus untuk blogger baru yg nak berjinak-jinak dengan nuffnang :=p

Unknown said...

Terima kasih KathyJem. Post yang sangat informative bagi kami yang masih tengah belajar memblog. Hari tu dah letak iklan nuffnang, godek2 layout hilang ke mana entah.Posting yang bagus untuk refresh memori bagaimana nak upload nuffnang.

Unknown said...

Thanks a lot...dalam banyak2 tutorial yang saya bukak...yang awk punya memang senang nak buat hehehehe...saya sgt baru dlm ber blog ni...thanks ya..

Unknown said...

THANKS kathyjem..

Tapi tak tau apa masalah sy, tak dpt emel congormation dr nuffnang, sosb

Unknown said...

thank you

Unknown said...

thankz for the info

Izzah Ghani said...

Thank yyou thank you! Sangat berguna untuk newbie macam saya. :)

Siti Khadijah Mahassan said...

Coding HTML tu copy semua ke? Atau ada part2 jer yg kna copy

MD said...

dah cuba tiga-tiga ads tapi still xkeluar. 10x ulang2 tutorial ni & yang dalam nuffnag punya but still xboleh..tunjuk ajar

Unknown said...

Terima kasih...saya baru berjaya buat beberapa saat yang lalu..yes..yess..

Unknown said...

first time buat terus berjaya...terima kasih banyak2...

Unknown said...

berhasil .. thankyouu

Unknown said...

Yeay!! Berjaya..tq dear

wardahannesa said...

BERHASIL BUAT, terus dapat.. details penerangan sis. :D tenkiu!

KakSuey said...

thank you! dah buat and jadi.

KakSuey said...

thank you! dah buat and jadi.

Unknown said...

wahh..thanks awak..akhir Nye paham jugak macam mane nak buat iklan tu..mudah,senang difahami..

CIKTON said...

tq sis...sgt2 membantu..

Sazalina Mohamed said...

tq..sis..sy baru cuba2 buat....tq..

Sazalina Mohamed said...

tq..sis..sy baru cuba2 buat...hihi..tq..

Unknown said...

Kak, I lap u.. senang giler la cara akk..

mama eija said...

tq sis.. dah berjaya rgister :) love u entry ni paling sy faham

Unknown said...

thanx..bergune sangat untuk blogger baru mcm sy..huhu... awk cantik...

mielasharmila said...

tq, dah berjaya register

Doktor_Arya said...

Assalamualaikum. Saya tengah excited buat nuffnang ni.. tiba2 pulak tersekat kt bahagian "manage blog" tu. Takda apa-apa yg keluar pun kt bhgn "manage blog". Kenapa ek? saya sgt memerlukan bantuan :D :(

Unknown said...

trime kasihhh.. sangat membantu :)

berjayaaaa...!!!!

emmadianablogspot said...

sangat membantu saya terima kasih akak :)

Unknown said...

Yes dah bjaa

Unknown said...

Yes dah bjaya

Ain Rahman said...

thank u. dah berjaya buat =)
i follow u. jemput follow blog saya
http://strawberrykebun.blogspot.com/

Nedine Lubis said...

I still cannot do it. kenapa ek? minx tlgggg :(

Unknown said...

saya dah berjaya buat. tq ye =D

sila layari blog kami utk senarai jam replica murah2:
http://rihaysglobal.blogspot.com/2015/03/watch-brands_6.html

chriscella vallery J.G said...

Thank kathy..i made it.. Hehe

Unknown said...

thank you :) menjadi. hehe

Unknown said...

nak try erk!

Unknown said...

Thanks a lot..baru buat,berjaya.
Saya baru belajar berblog :)

nikalani88 said...

thank you, sis! dah menjadi. hehe

FIZA BUNYAMIN FAIZ said...

terima kasih tunjuk ajar untuk nuffnang tu... saya hargainya.. in Sha Allah Ia akan membantu saya t untuk meneruskan blogging

Unknown said...

tq so much!

smallsweetfamily said...

tq kakak cantikk.. dah lame follow your blog & stalk your ig.. hehe..
Follow my blog kak.. tapi baru berjinak2 la.. http://sweetsmallfamily.blogspot.com/

Unknown said...

instruction yg mudah faham. tapi saya buat tak jadi gak. huhu

Unknown said...

Tq,tq & tq dear yesss akhirnya menjadi..halalkan ilmu nya yer.. done follow your blog klu sudi boleh la blog walking ke blog saya & follow sy balik .. http://sarahsamsuri1502.blogspot.com

Jaison said...

Ajarlah mereka cara edit memasukkan url,bukan hanya main copy je...hehe..

Jaison said...

Tanya dia bagaimana edit memasukkan url..

Admin Saleena said...

:::
Thank you for this info . It's really a very nice sharing that hits everyone .
(msivviey.blogspot.com)

Syahida Ali said...

info sangat berguna...tq:)
#follower1541

abi said...

info yang sangat berguna, terbaik

Sign: Abi was here,


Lawati e-komuniti bola sepak
http://mysoccercommunity.com

Unknown said...

terima kasih ye

Unknown said...

terima kasih...memang membantu

Unknown said...

salam awk,,nape blog sy xblh??sy try preview xde pape pon

KamilSalleh said...

Wah,,, ini tutorial cukup lengkap dan sempurna. Terima kasih KhatyJem

Unknown said...

Thanks!!! saya baru sign up...dan dah boleh...awesome!!!

cik Izzah said...

salam, tak dpt bukak pun link tu..knp ekk? btw, do follow my blog--> http://bloggadisleo.blogspot.my/ :)

Riduan Salleh said...

Terima kasih atas post tunjuk ajar. terbaik..

saifullah muhamad said...

thanks untuk tunjuk ajar. secara rasminya hari ni sy dah pasang iklan nuffnang... singgah lah di blog baru saya, trouvaille23.blogspot.com

hehehh.gigih nak iklan blog kite

Unknown said...

thanks a lot. You banyak tolong, I baru lagi dalam blogger world. Singgah la blog saya, ladynurainnnn.blogspot.my

Sweet purple said...

hai..terima kasih sgt2...da berjaya...nanti kiter follow blog awak yer....hihi..(",)...

Tasha Meez said...

thnks sgt! selalu dengar org kata nak buat nuffnang susah.. thnk a kot akak

Apih92 said...

http://anak-bumi-temalir.blogspot.my....sila la lawat utk info

Unknown said...

Terima kasih di atas info yang diberikan..

Penulis Blog said...

JOM SINGGAH DI BLOG SAYA
http://datoksirkronik.blogspot.my/

Unknown said...

Terima kasih info..
Nk tnya
Kalau guna telefon boleh ke??
Tak jadi pon lg ni..😄😄

Pujiaman Zulfikar said...

Oh iya, selain Malaysia bisa gak untuk daftar akynnya.

Lieza said...

kenapa saya cuba beberapa kali pun x jadi ye?

stress plak..
hahahahah

Etuza said...

sama lah saya cuba tak jadi juga..apapun dah daftar Nuffnang..ada pernah dapat cek..Terima kasih Nuffnang

Info Cikgu Din said...

Menarik dan cukup lengkap berkaitan dengan info yang diberi. Salam singgah di sini. Jangan lupa singgah semula di

https://info-cikgu-din.blogspot.com/