Klik Yer!! Mekasih...

Friday, March 21, 2014

Makan di Chili's

Wahhhh lamanye tak makan kat Chili's.. Hampir setahun dah kot tak makan kat sini.. eh lama tu.. hahaha Kesiannnn.. Sabtu hari tu plan dengan Affan ajak die makan kat sini.. Teringin pulak nak makan salad die... Cuaca pon ok jerebu pon dah takde.. Kalo jerebu memang tak ngi mane la dok rumahlah jawabnye..

Pagi tu kami anak beranak tak breakfast si Raiisah makan biskut jer... Nak masak macam maleh bangun pon lambat so makan tengahari terus..

Si Raiisah bad mood perut die dah lapar nak makan.. Minah ni mane leh lapar sikit kantung sentiasa kena penuh, kalo lapar mula muke monyok..


Dapat la colouring bagi die ralek kejap tapi bukan die teruja pon die pegi campak2 kertas ni sambil buat muke tak suke..

Minum air dulu yer nanti makanan sampai..

Dah tak senang dok die masa ni.. Bagi main tab jap sementara menunggu makanan sampai.. Kalo tak teroekk oooekk atas kerusi tu...

Terpaksa tutup asyik nak tekan button home jer stresss mummy ko nak menekan game tu balik..

Raiisah dan mummy..

MUMMY!!! makanan caya mane lapar laaaaa!!! *sambil terbeliakkan biji mata tu..

Perasan tak perasan tak muke kita dah lebor kan.. Uwaaaa.. Macam mane nafsu makan membuak-buak..hehehe

 Eh b nampak kurus dalam ni.. Tarik nafas ekkkk.... huahuahua...

Oderkan Raiisah sandwich sekali omak aiiii sebakul sandiwch die.. Mampu ker Raiisah nak abis ni..hahaha Takper perut daddy kan ada mampu abis ni...

Affan seperti biaser burger burger burger...

Dan saya chicken salad.. Muke dah lebor kena makan salad la uolsss...mihehehe..

Ni nafsu semata-mata ni.. Balik ni nak pergi makan lagi cousin Affan ada buat makan2 semperna pembukaan restoran baru.. Perghh makan lagi tapi lewat petang sikit lepas Asar..

Raiisah suke makan fries.. Sandwich tu tak nak pulak die makan lagipon ada cheese die takleh makan cheese.. +__+


Raiisah tangan kidal jenuh ajar die pegang guna tangan kanan tak mo jugak.. Macam mane ek nak bagi die biaser pegang guna tangan kanan??? Macam2 cara dah di ajar tak jadi jugak.. Tapi orang kata tangan kidal ni kreatif dan berseni berbanding mereka yang guna tangan kanan.. Hurmmmmm..

Kiri kanan fries..

Sudahnye keluar semua balik semua yang disumbat tu.. Cube makan slow2 sikit Raiisah...

Pas makan kami ngi toys r us..

Ada kejadian masa kiteorang kat toys r us ni.. Masa nak keluar dari pintu keluar toys r us tu aku tengah dukung Raiisah.. Affan masa tu tengah tolak stroller Raiisah sekali ada minah indon ni langgar aku dari belakang... Aku toleh la tengok muke die, sekali indo tu cakap Sori kat aku.. "Mintak maaf ya kakak" Bile die cakap macam tu terus aku pandang beg aku.. MasyaAllah terus aku tengok beg aku YaAllah tak zip upernye beg aku ni, nasib purse aku die tak sempat nak ambik.. Tapi aku boley rase tangan die masa tu dah masuk dalam beg aku, nasib menyelebahi aku die tak sempat nak ambik purse aku tu..

Keji punye minah indon tu sempat tangan ko menyusup dalam beg aku nasib aku pandang ko cepat kalo tak memang dah hilang purse aku tu.. Moral of the story lain kali beg tu lepas dah bukak sila tutup zip tu ye Kathy.. Malang tak berbau di mana-mane sajer.. So please berhati-hati lepas ni..

Sape2 pegi toys r us one utama sila berwaspa ye.. Kat sini pon ada penyeluk saku tak paham aku..

Masa ni bukan kat toys r us dah.. Daddynye ingat nak belikan Raiisah airplane ni..

Sekali bukannye die tolak die pegi hempuk2 airplane toy tu.. Terus cancel nak beli dan terus pulang..hahaha

piece : kathyjem

8 comments:

mrs gold said...

mana awak beli baju raiisah ni...comel.ingat nak cari selai

emy pokden said...

cantik sandal raisah...beli mana yek??hehehe

kathy jem said...

mrs gold : beli kat bangsar village I..

kathy jem said...

emy pokden : beli kat lovely lace dear..

kupu-kupu_cinta said...

comel nye Raiisah....

p/s: selalu singgah blog sis, tp jarang2 tinggl kan jejak. hee~

kathy jem said...

kupu-kupu_cinta : hehehe mekasih coz sudi baca blog kathyjem..luv u... mmuah.. ;)

~♥dieyba_baby♥~ said...

berhati2 akk.. nasib baik akk perasan.. ape2 pn makanan tu buat sy lapar.. hehe

Siti Shuhadah said...

comelnya raiisah.. raisahh acu pon kidal tau..hehe..