Klik Yer!! Mekasih...

Wednesday, March 26, 2014

Telinga Sebelah Kiri Berdengung

Hari ni pegi klinik check telinga.. Dari semalam telinga ni berdesing sampai pagi ni bangun pon still berdesing jugak.. Bunyi ngiiiiiiiiingggggggg.. Lebih kurang macam tu la bunyi die..

Balik dari kerja semalam dalam kereta perasan bunyi berdesing ni dalam kepala.. Ingat sekejap jer bunyi tu sampai rumah pon sama berdesing jugak.. =(

Malam lagi la nak tido berdesing jugak tak selesa...Korang pernah kena tak macam ni....sob sob...

Pagi ni masuk ofis lambat pegi Klinik Koo kat Taman Tun check telinga kat situ.. Tanya doktor Koo sebab apa punca bunyi berdesing ni.. Ke sebab sinusitis ni.. Aku memang ada sinusitis semenjak dua menjak ni.. Rasenya lepas beranakkan Raiisah aku punya sinusitis ni makin teruk.. Takleh langsung ada habuk mesti akan bersin... Pastu kalo makan ikan masin ker belacan ker lagi azab..

Doktor check masukkan ada satu alat dalam telinga aku.. Doktor kata telinga aku ok takde bengkak, tersumbat tahi telinga semua tu takde.. Hehehe *dalam hati nasib aku cuci telinga ni sebelum datang kalo tak mesti doktor Khoo pengsan tengok telinga aku banyak tahi telinga..muahaha

Tapi doktor cakap bunyi ngiiingg dalam telinga aku ni bukan dari sinusitis.. Deria pendengaran di sebalik saraf ada yang kat telinga aku ni tak seimbang sebab tu ada bunyi ngiinnggg dalam telinga aku ni.. Tapi jangan risau ni pekara biaser ramai orang yang kena macam ni.. Bile doktor Khoo bagi penerangan lega sikit dengar..


Masa ni tengah menunggu nak jumpe doktor Khoo.. Lama tak datang Klinik Kho.. Suke pegi Klinik Khoo ni sebab doktor best dan ubat-ubatnye sangat berkesan... Raiisah kalo demam, sakit ker mesti aku bawak die jumpe doktor Khoo ni..

Abis check terus balik ofis.. Cun-cun sebelum 10.30 sampai kalo tak EL la aku..huhuhu Nasib baik..

Dokto Khoo bagi ubat untuk sinusitis.. First time dapat ubat macma ni.. Just picit ubat tu dalam lubang hidung untuk kurang kan bersih dan juga hidung tersumbat.. Ok lepas ni makan kena pantang ye Puan Kathyjem..hahaha

Ubat Giddines untuk kurangkan bunyi berdesing tu.. Dokt cakap dalam 2 3 hari bunyi tu akan hilang.. huhuhu Lama jugak nak tunggu 2 hari baru hilang..sob sob... Harap2 lepas makan ubat ni kuranglah bunyi berdesing ni...

Kebetulan pakaian kami hampir sama pulak.. Hijau Hitam.. Aku ngan Hanis macam tula tema warna selalu sama.. Tu kasut tu pon sama..muahahaha

piece : kathyjem

9 comments:

Siti Shuhadah said...

kathy..ubat picit dlm hidung tu bagus tau.. shu dulu sinus pakai ubat tu mmg kurang byk la..bukan takat banyak..mmg xdak dah bersin2 kalau ada habuk2... skrg nak kena pi cari balik..sbb sinus sudah menyerang kembali...

kathy jem said...

Shuhadah : oo shu pernah pakai ek produk ni..tula doktor pon ckp bagus untuk sinus ni..hope lepas ni kurangla bersin2 ni..

emy pokden said...

makin cantik sejak berhijab ni tau...sy pun ada jugak kena telinga berdesing ni...cam biasa bt bodo..sbb tau kalau sy bersin ke apa ke ala2 sinus..confirm kena...nasal spray tu mmg bagus...selalu sy guna..mmg clear lah terowong kte tu..hehehe

kathy jem said...

emy pokden : tula baru pakai smlm hari ni rase selesa hidung ni kalo tak pagi2 bangun bersin sesajer..

Dina Lukman said...

Sis..stlh consume ubat2 tu problem telinga dh settle.ke..kalu boleh..boleh x bagi address klinik tu. Sy hadapi prob sm. Tq

nizam m said...

Salam...kathy jem...nk tnya skrg ni ok da ka desing kt telinga awk? Saya punyai masalah yg sama dgn awk..semoga ada ubat n petua yg dpt membantu sayamengatasi telinga bedesing ini

Muhammad Razly Mohamed said...

Saya pun mengalami masalah yg sama...tiba2 sahaja telinga berdengung...dh hari ke 2 dh ni...ada sapa2 boleh advise

Wong Medical Centre said...

Nice video. Thank you for the information. We are provide rehabilitation for stroke patient. we are using two method which is combination of physiotherapy treatment and acupuncture. For further information can call us at 0124520077

Wong Medical Centre said...

Nice video. Thank you for the information. We are provide rehabilitation for stroke patient. we are using two method which is combination of physiotherapy treatment and acupuncture. For further information can call us at 0124520077