Klik Yer!! Mekasih...

Monday, March 17, 2014

Tanpa Nuffnang Siapalah Kathyjem ini..

Siapa blum ada blog cepat buat blog..hahaha Dah nape tibe2 nak suruh korang buat blog ni.. Sebabbbbb buat blog ni boleh menjana kehidupan di masa akan datang disamping anda boleh bercerita apa saja yang anda suke, duka, ketawa bersama menangis bersama.. Ewah!..cececece Tibe2 nak suruh korang buat blog ni kenape kathyjem..

Betul tak tipu aku pon mula dari bawah zero, kosong tak tau langsung pasal blog nak buat blog lagi sedih tak tau jugak.. Hanya mampu membaca blog sahaje tapi slow-slow aku belajar menaiki bukit lama2 sampai ke puncak jugak.. Memang rase macam susah sikitla nak buat blog ni dengan ilmu menaip tahap lambat bin lembs..hehehe Sebab tu aku tak di lahirkan menjadi copywriting.. Cube bagi aku buat memo dalam masa 5 minit memang terkebil-kebil la depan pc nak menaip..hahaha Cube bagi buat design banner sebelah mata ahkak boley buat..hehehe

Aku memang bab2 nak menaip keyboard ni memang sangatlah tak pandai.. *ye akak jujur yer dik.. sebab tu kadang ayat2 aku ni selalu merapu dan tunggang terbalik..Ikut sedap hati jer nak menaip... hahaha Dah kata pon blog kan ikut suke hampa la nak tulis apa pon janji hampa selesa no.. =)

Dan sebab itu jugak la sampai ke hari ni blog Kathyjem masib bernafas..hehehe Kadang2 jer tak bernafas tu maknanye banyak kerja jadi die senyap kejap.. hehe


Hari tu pihak Nuffnang suruh datang ke pejabat dorang sebab nak update perkembangan blog aku  last year punye cerita.. Pihak Nuffnang akan berjumpe setahun dua kali dengan blogger talent dorang untuk update..


Sue Ann tengah brief apa yang terjadi kat blog aku tahun lepas dan apa yang patut aku buat untuk menjadikan blog kathyjem.blogspot ni sentiasa menarik..

Bagus jugak dorang buat macam ni sekurang-kurangnya aku tau apa kekurangan kat blog aku ni dan apa yang harus aku lakukakn untuk menambah baik blog kathyjem ni..

Terkejut menengok jumlah visitor yang menjengah blog aku.. *dalam hati ni baru aku kalo yang otai2 tu sebulan beratus ribu kot yang menengok.. O_O 

Tak sangak dapat sign kontrak dengan Churp-Churp.. Ni yang jadi bersemangat untuk terus berblogging.. Tenkiu Churp2 happy happy happy.. Nampak muke nak menahan kesedihan dan kegembiraan.. =P

Ni die Sue Ann orang kuat Nuffnang yang sangat peramah ceria.. Tenkiu Sue Ann coz memberi kepercayaan kepada kathyjem.blogspot untuk menjadi salah sorang blogger talent Nuffnang...

Sain agreement baru.. Caiyok kena usaha lebih keras lagi lepas ni.. Terima kaseh sekali lagi Nuffnang dan Churp Churp..

Kadang2 tu tak terpikir pon buat blog boley dapat duit dengan hanya menaip ajer.. Setiap hari kite mencari rezeki yang halal untuk dinikmati dan kadangkala tanpa kita sedari.. Alhamdulillah..

tiada disangka-sangka samaada rezeki datang dari langit, bumi, lautan, malahan yang jauh didekatkan dan yang sedikit akan diperbanyakkan dan yang banyak dipermudahkan untuk menguruskannya. - See more at: http://shakiddo.com/limpahan-rezeki-yang-tak-disangka/#sthash.VudbH2oR.dpuf
piece : kathyjem

23 comments:

Alyza Fisol said...

tahniah kathy!!teruskan berblogging...suka baca blog u... :)

nurfadilah suardi said...

Salam perkenalan.
Tahniah sis.Semoga success selalu

kathy jem said...

Alyza Fisol : hehehe terima kaseh.. =)

kathy jem said...

nurfadilah suardi : hai slm perkenalan jugak..terima kaseh.. =)

Norazirah Abdillah said...

sis skirt tu cantik sangat,kat mane beli ek?

kathy jem said...

Norazirah Abdillah : skirt tu dpt free masa event hijabista..

Mya said...

alhamdulillah. rezeki rezeki.
teruskan berblogging. chaiyok chaiyok..

kathy jem said...

Terima kasih Kak Maya.. =)

Mimy Hamid said...

rezeki kathy...ALhamdulillah

Chekgu Azrine said...

Tahniah...bestnya kan bila tulisan kita diblog dihargai..

Fara Dilot said...

camne nak soh sue ann tu panggel saya dtg opis die plak? xpenah dapat BE pon kot.. sobs

Mama Safiy Arfan said...

wah best la..dlm byk2 blog, blog sis terpilih :-)

kathy jem said...

Mimy Hamid : amin... =D

kathy jem said...

Chekgu Azrine : terharu ada nak nangis pon ada..hehehe mekasih.. =)

kathy jem said...

Chekgu Azrine : terharu ada nak nangis pon ada..hehehe mekasih.. =)

kathy jem said...

Fara Dilot : Inshaallah nanti die panggil la tu.. :)

kathy jem said...

Mama Safiy Arfan : Alhamdulillah rezeki Raiisah..hehe

wilayah utara said...

suka baca blog awak.menarik

kathy jem said...

Terima kaseh Wilayah Utara.. =)

mirza said...

wahhh...besh yer ber"blogging" ni...btw, tahniah dear kathy :)

Norhafiszah Johari said...

Sy suka bc .tmbh2 bila ada muka sicomel yg gebu tu

kupu-kupu_cinta said...

wahhhh tahniah sis!
kadang2 dlm akak menulis cerita hidup akk, akk ada selitkan info2 yg berguna. that y suka baca blog akk. :)

Papa N said...

terima kasih untuk info pasal cara nak pasang nuffnang tu..sebelum ni cuba nak pasang adsense tapi tak berjaya sebab kite ni tulis melayu..hehe..dah le baru nak up balik lepas bertahun-tahun tinggalkan blog..