Klik Yer!! Mekasih...

Thursday, November 20, 2014

Monitor Oohhh Monitor Ku!

Demmm......monitor rosak pulak.. T_T

Dah la kerja tengah berlambak hujung2 tahun ni..monitor pulak buat hal.. Bukan tak boleh buat kerja boleh cuma kerja tu jadi slow la.. Biaser guna 2 monitor sebelah buat design sebelah edit gambar laju la sikit pergerakan tu.. bila satu gagap2 la nak buat kerja..hahaha Over macam la kerja tu tak jalan.. =P

Kiri monitor baru, kanan monitor lama.. Lama dah berkhidmat monitor belah kanan ni, rasanya dari tahun 2005 kot.. Kelmarin tamat dah riwayat dia.. Tengah syok2 buat design pappp! terpandam.. Ingat wayer cable ker yang problem rupanya monitor tu dah kong! T_T

Call ICT semalam pagi ni baru dorang datang nak bagi monitor lain.. Dorang check memang monitor sudah rosak tak boleh pakai dah.. Yang ada stock kat ICT monitor size 15".. Size yang rosak ni 17".. Macam mana nak buat design monitor kecik angat ni.. hehehe..  ICT kata ada monitor HP saiz 17" tapi tapiiii tak janji ada ker tak.. T_T Kena check dulu..

Sebab kebanyakkan HP datang satu set sekali ngan CPU..Yang aku nak monitor jer.. Takper check dulu harap2 adala.. 17" pon 17" la dari 15" kecik apa pon tak boleh.. Kalau setakat menaip boleh la lagi size 15" ni.. Ni nak buat design kena la besor sikit baru sepantas kilat buat design..hahaha

Tengah biasakan diri menggunakan 1 monitor.. Pelik pulak rasa guna 1 monitor.. >_< Siap boleh nampak Charles lagi..Hai Charles! sambil lambai2..hihi

piece : kathyjem

9 comments:

FadlinaMokhtar said...

Lama yer kathy kerja kat situ.setia.
FAD

kathy jem said...

FadlinaMokhtar : monitor tu berusia 2005..kathy masuk kerja kat SYABAS 2007..hehehe

Fiza @ Zah said...

Saya pun guna 2 monitor.. senang ..mudah dan cepat...satu buat keje.. satu lagi kadang2 bukak internet .. tgk movie.. multiskill kata kau!

mAr@ZiEy said...

Sy buat design pkai 1 monitor je..klu pkai 2 monitor..space kt meja tak ckup..seksa meja kecik bg seorang desinger ni..klu pkai 2 monitor bru best kn kak..1 monitor selalu sgt la pc kejung..da nasib saya T_T

ComelComot said...

lame giler u keja situ. lagi 2 tahun dapat long service award

kathy jem said...

ComelComot : Long Service Award??..hahahaha Kat SYABAS takde..

sabby said...

Kagum la kathy ada bakat design. Mmg susah bg org biasa mcm sy. If charles single nak kwn boleh? Haha gurau je. Suka blog kathy...:)

Latifah said...

kagum la kathy bole buat design.. bukan senang yer dok.. kena teliti..

LatifahFazri

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam kathy,
wooooooooooooooooo..sampai 2 monitor uols
iols koje pakai satu monior pun bepinau mata he3