Klik Yer!! Mekasih...

Friday, November 7, 2014

Nasi Lemak Cenonet

Tahu 'I Eat Nasi lemak' ni pon masa pegi Food Hunters Feastival Taman Rimba, TTDI hari tu.. Nasi Lemakkan siapa yang tak makan budak kecik pon suka makan..

Yang tak best Affan takde kerja dan aku pulak aku silap tengok tarikh.. Ingat pesta makan Nasi Lemak ni dorang buat hari Sabtu rupernya Ahad.. Jebek Affan dengar bila aku cakap hari Ahad silap tengok tarikh.. =( Yerla kalau tau hari Ahad die kerja la Sabtu tu, Ahad dia cuti.. Tak pasal2 kena makian versi comel di situ..hahaha Tak perasan bulan Oktober ni sampai 31 ari bulan..hehe


Awal pagi kami dah terpacak kt Menara TM.. Parking free takyah bayar.. Tak silap aku ni kali kedua acara pesta Makan Nasi Lemak ni.. Pesta makan Nasi Lemak ni bertempat di TM Convention Centre.. Sebelah ofis i jer.. Tapau pastu nak makan Nasi Lemak kat ofis i pon boleh..hehehe

Lajunya jalan tak sabar nak makan nasi lemak la tu..hahaha Raiisah adalah pencinta Nasi Lemak.. Dia makan nasi jer pon boleh abis belum makan dengan sambal sure bertambah-tambah..hahaha Tu tunggu besar sikit baru boleh gaul nasi dengan sambal..Sedapp!!! *suara Raiisah

 
 Dah sampai depan pintu masuk Menara TM..

Baru kol 10 pagi orang dah beratur nak masuk.. Kat depan pintu masuk dorang jual kupon 2 ringgit so boleh beli dalam bentuk buku kupon yang berharga RM10.. So kena beli kupon tu, nanti nak beli Nasi Lemak bagi jer kupon tu..

Nasi Lemak Aseng oder tak ingat dari gerai mana.. Tapi mahai nak mamposs.. Saiz Nasi Lemak tu macam harga nasi lemak seringgit, tambah ayam goreng, harga rm8.. T_T Menangis aku dengar Aseng cakap 8 hengget..

 Ni Ayu punye 6 hengget! Ayu cakap biaser jer rasa dia..

Saya punya Nasi Lemak Ayam goreng & sotong sambal.. RM6.. harga tu ok cuma portion ya ampun cikit sangat.. 4 5 suap dah abih.. Portion tak pandan dengan harga.. Tak ingat gerai mana aku beli sebab aku pakai beli jer, nampak tak ramai orang yang lain tu yang terjah.. kebanyakkan gerai yang femes kena beratur panjang macam ular..tak kuasa ahkak...

Patutnya portion macam ni letak la harga 3 or 4 ringgit baru la sesuai kannn.. Tengah sedap2 makan jumpa 2 helai bulu pulakkkkk.. Tak tau bulu tangan or rambut..grrrrrr terbantut nak makan.. T_T Dah la 6 hengget..

 
Makan laju2 sebab sesak kat dalam TM ni.. Penganjur ada sediakan kerusi ngan meja tapi faham2 jerla orang kalau dah dapat kerusi meja memang takkan bangun la.. Kiteorang makan berdiri sampai berlaga2 bahu orang lalu kat situ.. Nak tunggu kerusi meja ada thank you very much la kan..

 Raiisah dan Mummy Ayu..

Dapat percuma pencuci pinggan masa nak daftar masuk...

 Nasi Lemak ikan keli 2 ringgit..

Hurmm boleh la takde la sedap sangat biaser2 jer.. Ada 2 ketui ikan keli cenonet tu jer..

Dah la tak bawak stroller Raiisah.. azab rasanya makan nasi lemak sambil mata melilau-lilau tengok anak..

Dah jom balik.. Nak makan lain pulak.. Perut tak kenyang makan Nasi Lemak..


Tak bunyi langsung dapat ipong.. Eh mana kaki sebelah tu Raiisah..hahaha

Sudahnya kami ke One Utama.. Aseng hanta kami sekejap sebab dia nak pergi kenduri kawen kawan dia.. Si Ayu lak tak nak ikut maleh katanya..hahaha So lepak la kami ke Coffee Bean dulu sementara Aseng pergi kenduri kawen kawan dia dekat Taman Tun.. Abis kenduri tu dia ambik kitaorang dan hanta aku balik rumah..

 
Pas makan kek makan whipped cream.. Tu Mummy Ayu punye abis secawan dia makan.. Bagi makan Nasi Lemak takmo sampai OU kelaparan...
 
 Sedap sangat ghupernya tu...

 Ayu, Raiisah dan Mummy..

 Sambung makan kek pulak..

 Sementara menunggu Raiisah makan..

Tengah sakan berborak tiba2 abang waiter tu datang.. "Nak saya tolong ambikkan gambar'.. Ouch malu saya di situ.. hehehe Aku rasa dia kesian kot tengok aku ambik gambar tak henti2 macam eh kesian adaik meh la aku tulung ambikkan gamabr die dengan kawan dia..hahaha Siap buat dialog tu.. =P

First time Raiisah naik kerete comel ni kat OU.. Next time datang OU sewa benda alah ni jer takyah bawak stroller..

Sampai rumah Affan tanya 'Macam mana I Eat Nasi lemak tu best tak???? Hurmmm tak best ramai orang Nasi Lemak mahai rasa biaser jer... hahaha Nasib baik B tak ikut.. Aku : -________-

piece : kathyjem

13 comments:

FadlinaMokhtar said...

Nasib tak pegi.tengok gambar awak jer dah sesak dalam tu.huhu.

Kathy,suar cantik.awak selalu beli seluar printed kat mana eh ?
FAD

Mila Hilas said...

mcm mn nk bt fest tp mknn nth ape2

Mimy Hamid said...

eh eh opis kita hahaha...kali kedua buat..kali kedua tak dtg malas hahaha

kathy jem said...

FadlinaMokhtar : seluar yg kathy pakai ni beli Forever21..seluar printed mcm tu selalu kathy beli kt brands outlet atau tempah..

kathy jem said...

Mila Hilas : kan...huhuhu harga tu yang tak boleh bla mahaii..

kathy jem said...

Mimy Hamid : laaa napa tak datang mimmy kalau tak boleh hai hai..hehe

Pretty Sweet said...

Hai kathy... Best sgt blog u ni.. Suke tgk Raiisah comel! Nk tny selalu beli handbag raiisah kt mna ye?? dgn 1 lg hndbag raiisah yg mcm givenchy version mini tu... Hehehe... Cantik sgt... Nk beli for my dghter..

ArY + ShA = AmZaR FaYyAdH said...

Assalam kathy,
oohooiiiiii la mek echa
memang ku gigit jugak molot tu :P

kathy jem said...

Pretty Sweet : hehee..beg tu kathy beli kat sini.. http://www.bbluvsme.com/

kathy jem said...

W'Salam ArY + ShA = AmZaR FaYyAdH..hehe =D

Pretty Sweet said...

Tqsm kathy for d info <3

ayu Ismail said...

kat masjid tanah ni..nasi lemak bungkus daun pisang rm 1.20..sangat sedap hehe

Dokter faRyn said...

hi.salam kenal :)
blogwalking here. raiisah is soooo cute!