Klik Yer!! Mekasih...

Wednesday, August 12, 2015

3 Orang Anak Dah Kawan Baik Aku Sorang Ni..

Balik kerja terus pergi rumah Eira..nak ambik bbcream dah abis..besok tu ada open house SYABAS..mesti la nak tantik2 pergi open house SYABAS kan..setiap hari wajib pakai bbcream Seqybeauty ni..kalau tak pakai rasa tak lengkap hidup ku ni..gitew..

Dah alang2 nak ambik bbcream kat rumah Eira, jumpa la anak Eira sekali..dari hari tu dok nak pi tengok anak Eira..tak pergi pergi jugak..Ni pon pergi senyap tanpa pengetahuan Ayu..Kalau minah tu tau aku pergi tanpa bagitau dia compem berbakul kena caruts..hahaha Yes memang kena pon carutssss.

Yerla dari hari tu dah janji nak pergi tengok anak Eira sama2..alih2 aku pergi tak ajak dia..memang kena sedas  la tahan telinga berbakul-bakul kena dengan Ayu..hahahaha Jenuh ler nak pujuk Ayu..Cakap dengan Ayu lepas Eira abis pantang nak belanja makan dengan Eira sekali..dengar  perkataan makanan terus happy balik, terus tak jadi marah..minah tu mana boleh dengar perkataan m  a  k  a  n  a  n..hahaha


Hi Bunbun..Dapat jugak tengok awak..Bunbun baru lepas mandi yek..

Kuning ada sikit jer tinggal lagi..besok2 baik la ni..budak zaman sekarang ni mudah kena kuning kan..raiisah masa baby pon kena jugak..buat la petua macam mana masa mengandung tak nak bagi Raiisah demam kuning tetap jugak kena demam kuning..napa ek budak zaman sekarang mudah terkena demam kuning..maybe sebab faktor makanan or cuaca or ubat-ubatan??

Bunbun nak nenen ek..jap eh nak selak baju jap..eh....hahaha Rindu nak menyusukan anak sendiri ker Pn. Kathy??

Sedapnya bau baby..asyik bau anak orang jer bile nak bau anak sendiri ni..hehe..In Sha Allah.. =)

Hi nama saya Bunyamiin bin Saiful Bahrin..umur saya baru 28 hari.. 

Ni abang saya nama dia Yunnan..Panjang dah rambut Yunnan..siap boleh ikat sanggul lagi..nasib baik pakai baju boiboi kalau tak dah macam gegirl..

Sebijik macam Yunnan masa baru lahirkan..confirm dah besar muka sebijik sejebon macam Yunnan nanti..Eira memang nak sangat nombor 3 ni anak lelaki boleh geng ngan Yunnan..tercapai jugak nak anak lelaki nombor 3 ni..aku kalau pregnant nombor 2 ni nak anak perempuan..sebab memang suka anak perempuan, macam2 boleh gayakan dorang..hehehe Lagi satu takyah shopping barang baby girl banyak sangat pakai je baju2 Raiisah yang ada..Tapi kalau dapat anak lelaki alhamdulillah sepasang..so tak kisah mana2..janji sihat tubuh badan.. =)

Sedapnya ia tidur..baya ni memang tidur jer kerja dia..

Lama tak jumpa Eira..rindu sangat..Tahun ni adalah bulan puasa yang pertama kitaorang tak berbuka puasa sama2..Raya tahun ni pon sama tak dapat beraya sama2, gedik sama2, melaram baju raya sama2, pergi open house sama2, ambik gambar raya sama2..uwwaaaa..apa kan daya ko dalam pantang..takper In Sha Allah tahun depan ada rezeki kita beraya sama2 okey..Jangan pulak tahun depan aku pulak beraya dalam pantang..bahahaha..

Walaupon dalam pantang muka tetap jelita kawan aku sorang ni..kulit Eira memang cam gitew la cantiknya..sebelum beranak, lepas beranak muka maintain macam pakai makeup jer..orang memang dah lawa muka comot pon tetap nampak cantik..kalau aku lepas beranak muka macam hantu kak joyah kot..

Bile tengok gambar ni Eira kata tak sangka aku dah ada anak 3..cepat betul masa berlalu..ok la tu umur 33 tahun anak dah 3..aku ni umur 31 anak baru seketui..bile la nak dapat nombor 2 ni..siapa yang tak nak anak kan.. T_T

piece : kathyjem

10 comments:

intandayani said...

La kita sebaya rupanya Kathy..
Korang 1 geng mamang cun melecun kot..
I is jeles

Shafura Rahman said...

tahniah ceera dpt baby comel!!nama baby pun unik.

Chekgu Azrine said...

Tahniah iera..doakan lps ni kathy plak ye

PeRdU cINta said...

Alhamdulillah tahniah..

Mrs Little Voice said...

comel anak ceera...takpe kathy...pelan2 kayuh

arzalif said...

Khaty, mcm mn nm contact u.bole respond sy x. Nnti sy bgtau utk apa. Minta emel sy arzalif@gmail.com

Mya said...

Aah ceera memang cantik.
Masa memula akak tengok dia, terdetik, cantiknya budak ni..

Tapi awak pun cantik jugak lah kathy.
jangan nak merendah diri sangat k.

Malinda said...

cantiknye ceera makin tambah anak makin cun pulak minah ni...kikiki..manja2 sume pon cun meletup2...kipidap kathy pasni bole tambah satu lagi sian mak ecah main sorang2....kalau dapat girl lagi sorang pon bagoskan mesti homel2 cam akak dia

Jan@Afzan said...

yup.. semua geng manja cantik2 sgt... low self esteem bila tgk korang tau...hehe

tahniah ceera. moga lepas ni kathy dan ayu pula..insya allah,

ruslanafiq said...

Seronok cium baby, bau syurga