Klik Yer!! Mekasih...

Thursday, August 20, 2015

WOW Horlicks Chocolate!

Koranggg...bestnyaaa aku baru try horlicks baruuu..a must try!!

Sedappp...aku baru try Horlicks Chocolate.. rasa diaaa perghh kow kow..

Hari tu nak topup la stok barang kat rumah Horlicks original flavour tu.. tengah cari tiba-tiba ternampak Horlicks Chocolate ni sebelah dia..aku pun nak try la kan saja la beli..

Tak sia-sia uols. Memang rasa dia sedap and yang bestnya setiap kali minum rasa puas..aku ada la pegi website dia nak tengok la pasal Horlicks baru ni..FYI Horlicks Chocolate ni ada 23 vital nutrients yang menyokong tumbesaran. Nutrien nya termasuk protein, calcium for strong bones, vitamin B3, B6, B9, B12, C, D, A, Iron, Zinc & Potassium.  

Horlicks jugak mengandungi iodin, kalium, magnesium, fosforus dan natrium..gitew rasa belajar chemistry pulak ya..hehe

Ok from their website www.horlicks.com.my dorang ada buat survey..a sample of 400 mums saw the nutrients in Horlicks, 90% said they plan to use Horlicks more in the future. yelah sebab banyak kebaikan kan semua nutrien penuh..mestilah nak terbaik untuk anak-anak. and dari survey yang sama 9 dari 10 ibu memilih horlicks. aku lah salah sorang nya  tu kot hehee


Oh selain tu jugak an innovation survey ran by global research agency Nielsen telah nobatkan Horlicks Chocolate sebagai product of the year!  Tapi betullah untuk 1 pack ni bagi aku semuanya ada..macam-macam khasiat bukan untuk aku je tapi bagus untuk 1 family..berbaloilah


Oleh itu kesimpulannya.. #IChoose Horlicks

piece : kathyjem

6 comments:

ziana eunos said...

mcm sedap, xpernah try lg ni..
nt nk try la hihi

*jemput singgah blog ya zianaeunos.blogspot.com

Biha Anis said...

nampak mcm best!
kena try nih!

*ku x suka minum yg plain..hope yg ni best! :)

Anak Suka Conteng Dinding Di Rumah? : TIPS: Menghilangkan Kesan Contengan Anak Di Dinding Rumah

ComelComot said...

suka horlick original..nak g bancuh lah.. tak tahan lak tgk horlick kathy hihi

Afidah Azmi said...

Fidah tak minum horlick choc...hanya oroginal jer..

Rizziela said...

mesti sedap kan

surizan abdghani said...

Awal taun dulu dh try.tp x sedap.xleh masuk tekak.yg ori jugak yg sedap