Klik Yer!! Mekasih...

Friday, August 21, 2015

Kami BerSeafood di Hokkaido

Lamanya tak makan Hokkaido Seafood..last datang sini 2013..lama tu..aku ni memang kaki makan pantang diajak laju jer bagi jawapan free..hehehe

Disebabkan bos dah janji nak belanja kami makan jadi kami pilih restoran seafood.. hari tu kiteorang stay back buat kerja office..Kak Fayieda la wassapp dengan bos.. 'Bos nanti belanja kiteorang makan sebab stay back buat kerja sampai tengah malam ni'..hehehe Bos cakap ok ajer.. Dah bos kata ok apa lagi tuntut sampai ke lubang cacing la..behehehe Bila nampak bos kat department lain jer, laju2 datang, siap hint2 lagi..Bos bile nak belanja kami makan ni..sambil tersengih ke telinga.. ^____^

Balik kerja terus ke Hokkaido Seafood..nak cari Hokkaido Seafood Restaurant ni tak susah pon pakai Waze jer..hehehe..Cuma parking aje susah sikit..nak datang sini kena car pool kalau tak berpusing la nak dapat parking kosong..

Kebetulan kiteorang datang tak ramai orang..meja pon banyak kosong..hujung2 bulan ni kan pastu pulak baru lepas abis raya memang tak ramai la orang..Tunggu dapat gaji nanti confirm penuh Hokkaido Seafood ni..sebab sini kalau nak datang kena call booking dulu kalau tak kena tunggu lama..

 Bersama Kak Murni..PA En. Halem.. tengah tunggu En. Halem masa ni..

Sampai jugak En. Halem akhirnya..Walaupon sudah tidak menjadi bos kami, tetap berhubung baik..

Apa lagi oder la makanan cepat..Bos nak belanja nii..jangan cakap bos tak payung..hahaha


Siput buluh..

Sayur campur..

 Sotong goreng tepung..paling sedap..

Udang sambal..sambal dia kurang umph la..

Siput sedut..pon sedap jugak..

 Sayur bayam..

Ikan siakap stim..ikan dah sedap, kuah tu macam pelik pulak rasa..ker sebab banyak halia..

Resepi ketam masak lada hitam..masakan macam ni teringat pulak makan di Pondok Sedap Malam kat Jakarta..hoii itu memang paling champion dalam dunia..ketam lada hitam paling sedap pernah aku makan..

Ketam telur masin..ketam ni dok sebelah aku memang ni jer aku tuju..hehehe sedapnya ketam telur masin kat Hokkaido ni..sambil jilat screen pc..

Dahulu kan bos dulu..ewah!

Kak Fayieda dan Kak Shikin oder roti ni..apa tah nama roti ni..sedap lembut jer..dorang tak makan nasi, makan dengan roti..

Abis makan kami oder pencuci mulut buah-buahan..tu jer dessert yang ada..nak oder desset sedap2 takde pulak..buah pon okey..buah mangga tu memang  manis betul..tak cukup kitaorang makan rasa macam nak oder satu pinggan lagi..hehehe Tapi dah jeling2 En.Halem, ni kalau cakap nak satu set lagi mesti En. Halem cakap amboii Kat badan kecik makan macam bela saka..hahaha Tak la gile En. Halem nak cakap macam tu..imaginasi terlebih.. =P

Kenyang hoi..mekasih En. Halem belanja kami..jangan lupa belanja kami lagi dan lagi dan lagi..weee!

Kalau ada yang teringin nak makan seafood cuba la makan kat sini..pastinya tak menghampa kan korang..Restoran ni betul2 sebelah Vistana Hotel..Tak tau mana Vistana Hotel ni korang tengok jer la alamat Hokkaido Seafood Restaurant bawah ni..

Hokkaido Seafood Restaurant
No 68, Jalan Lumut, Damai Complex,
Off Jalan Ipoh, 50400 KL..
Tel : 03-40411316 Business Hour : 6pm-2am

piece : kathyjem

13 comments:

jasmarina jasni said...

salam..nampak sedap semua.. tapi tu roti ape yer? menarik betul

www.contengan-rasa.blogspot.com

Atie said...

Hai Kathy..tolong buat tutorial bergambar cara u pakai shawl boleh?..hihi..

Amanda Suria said...

ooo kat Damai area..ok2 nanti akak terjah eh...

Afidah Azmi said...

tak pernah nampak g siput buluh tu...kali pertama dengaq ni..

kathy jem said...

jasmarina jasni : tu la lupa nama dia..hehehe rasa dia macam pau..

kathy jem said...

Atie : hihihi In Sha Allah nanti Kathy buat.. ;)

kathy jem said...

Amanda Suria : ok nanti akak terjah tau.. ;)

kathy jem said...

Afidah Azmi : sedap siput buluh ni..makan takyah sedut2..hehehe

husna zahidi said...

sakan seafood dya.. ada yg tak pernah taw pon.. hahaa.. sedap ratah ni kak kathy..:D

Biha Anis said...

Oh tgk gmbr mcm best!
Boleh masuk list nih..


biha-anis.blogspot.com

norsalihah shaleh said...

wahhh.. baiknya boss!!!!

mula2 baca tajuk ingat kathy pegi jepun, baru nak jelus.. kehkehke. rupanya nama restoran tu hokkaido. tp still jelus seb dpt makan free!!!

ruslanafiq said...

siput buluh tu kitorang panggil sepetang.. ke ada jenis lain

FadMN said...

baru ingt nak p makan lunch esok.rupanya waktu petang jer.huhuhuhu

FAD