Klik Yer!! Mekasih...

Monday, August 17, 2015

Warna-Warni Aidilfitri SYABAS!

Awas! gambar banyak jadi tarik nafas dalam2 dulu sebelum scroll ke bawah..

Aku rasa ni first time SYABAS buat open house di luar..kalau tak selalu SYABAS buat di bangunan HQ jer..tukar angin pulak..yerla boring la kan,  asyik setiap tahun buat open house tempat sama jer kan..sekali sekali tukar tempat lain pulak baru la terasa kemeriah dan suasana hari raya lebih lagi kan kan..Owh lupa tahun lepas SYABAS tak buat open house..tahun ni buat, kow kow punya meriah..

Lepas ni takda dah cerita open house..Ni kira penutup untuk bulan Syawal..

Tema raya SYABAS tahun ni Warna-Warni Aidilfitri..So baju kena la meriah sikit.. Tak meriah pon baju ko Kathy harap lip lap lip jer baju tu..budak2 office lagi keji..siap sound..Weii Kat ko ingat ni acara red carpet baju lip lap lip lap..hahaha Kuwang ajor..Sekali sekali akak nak pakai baju lip lap lip lap apa salahnya..bukan selalu dapat pakai baju macam ni..hahaha

Ni la beli baju kat Zalora yang dok perasan badan cam Taylor Swift tu.. Jangan dia tanya celah mana baju ni di adjust bagi muat..sajer pilih colour hitam bagi nampak kuruih sikit..

Awal pagi dah kena ada kat Connexion Nexus Bangsar South..

Kami para petugas..Ni la kami walaupon open house kerja tetap kerja..

Sebelum kena perah tenaga kasi isi perut dulu..tak nak makan kat bahagian petugas nak makan kat bahagian tetamu, makanan sana meriah..ok rileks dulu perut, karang kita makan..

Sementara menunggu bis boss sampai..ada press conferences sebelum jamuan hari raya bermula..

Baju biru melayu la tu big boss SYABAS..Hi Tan Sri Rozali! sambil lambai-lambai kat Tan Sri..hehehe

Selesai press conference terus start jamuan hari raya SYABAS..baru kol 11 pagi tetamu dah ramai..

Ballroom penuh dengan tetamu jemputan..

Sedap betul group Buskers ni menyanyi..tak sure dorang ni dari mana..tapi sumpah memang sedap nyanyian dorang..berderet budak2 lelaki depan tu..orang perempuan boleh kira brape jari jer..amboii korang tau la perempuan tu cantik dengan suara lunak..tak gerak2 badan tengok perempuan tu nyanyi ye..hahaha

Belah dalam Jamal Abdillah pulak buat persembahan..Dulu masa open house SYABAS 2010, Jamal Abdillah jugak yang buat persembahan..tahun ni panggil dia lagi..memang terbaik!

Layan ooo Jamal Abdillah nyanyi..dari dulu sampai sekarang macam tu la suara dia..

Ramai sangat orang sampai kena berdiri dulu baru dapat makan..kita bagi tetamu makan dulu..kita tuan rumah nanti2 pon boleh..kat kol 12 baru dapat makan dengan tenang..

Persembahan dari Ifa Raziah..

Die punye gelek boleh tergugat iman wooo..

Time macam ni la dapat bergambar dengan executive chairman..kalau tak, tak merasa la..semua malu2 nak bergambar dengan Tan Sri..hehehe Tan Sri ni memang sporting abis..

Tan Sri jangan lupa bonus kami tahun ni tau..hehehe

Tu dia anak Hanis si Qaiser sedap lena tidur dibuai mimpi..

Hanis, Aishah dan Tuan Belog..

Kemain staff2 SYABAS dapat menari atas pentas..lupa anak bini yek..kekeke

Bersama Amirul..satu office dengan Amirul ni..kepala gile2, melawak boleh, jadi pengacara boleh, menulis skrip pon boleh, semua pon boleh la..

Qaiser dah bangun..

Mata tak kelip2 tengok lampu kat atas tu..suka nau tengok lampu warna-warni ye..

Kak Yana dan Qaiser..Eija awat hang kat belakang tu..seronok gosip la tu..hihihi..Jangan marah Eija..

Qaiser mulut muncung sedepa..nak susu yekkk..Jap panggil Ami..

Bersama Abam Nasreeq, pon satu office jugak..

Dapat jugak bergambar dengan my ex boss, En. Halem..En. Halem nak senyum pon tak larat..yerla event raya ni En. Halem yang handle mau tak penat..macam2 nak fikir nak buat..tahniah En. Halem atas majlis Warna-Warni Aidilfitri ni..memang terbaik!

Eh Kak Fayieda sempat lagi menyelit kat belakang tu..

Kak Fayieda nanti ingatkan En. Halem pasal nak belanja tu..kekeke

Aishah sedondon la pulak dengan yang sebelah tu..kekeke..Baju purple tu big boss kami jugak..CEO SYABAS..Hi Dato' Ruslan..

Ni la kawan paling ku sayang dan paling rapat di office..apa2 masalah cerita la kat dorang ni pasti ada jalan penyelesaian di situ..behehe..

Sedap suara En. Halem..boleh masuk kilauan emas 2016 ni En. Halem..hehehe

Ramai tetamu dah balik so kiteorang sambung makan lagi dan lagi..Rojak buah tu sedap betul, 2 kali aku tambah..

Zahid dan Qila..

Zahid ko sajerkan sabotaj gambar aku dengan Aishah..nasib masih cun lagi walaupon rupa gaya makan dah macam piranha..hahaha

Qila ni kawan baik Hanis zaman dorang study..

Sebelum pulang masing2 tak lepas peluang bergambar depan photo booth raya SYABAS..

Dah macam gambar raya satu family la pulak..cantik suka gambar ni..

Nasib ambik gambar hujung2, takdela beratuq panjang nak bergambar ramai2 kalau tak azab menunggu..

Ni pon buskers paling best..layan jer dengar dorang main muzik..

Alololo Zahid siap cium tangan lagi..Dah macam bapak dengan anak dah aku tengok Zahid..hahaha

Hujung2 event tukar style tudung pulak sebab kena kuah kari..hahaha

God job Afiq! backdrop tu cantik ko buat..Dalam gambar menyerlah..Sam! orang sibuk memasak dia sibuk dengan phone..hehehe acting jer tu..

Tak tau nak caption apa dah..hahaha

Di akhiri gambar Nasreeq dan Madiha..Huh! penat letak caption..Ok bye nak balik! Eh sebelum balik mengopi dulu..

piece : kathyjem

6 comments:

lo.lo palazzo. said...

Cantikkk nyaa. Boleh tak buat tutorial cara nak pakai shawl mcm u pakai tu?

kathy jem said...

lo.lo palazzo. : In Sha Allah nnti kita buat.. =)

aishah mustafa said...

Mmber india kak kathy tu mcm muke kawan skola menengah kita.... name dia abirami ke?

kathy jem said...

aishah mustafa : oo satu sekolah ek..a'ah nama die abirami..akak panggil dia abi.. =)

FadMN said...

kurus je awak kathy pakai baju tu.tak nampak macam alter pun, terror tukang jahit.

Biha Anis said...

Meriahnya!

Cantik2 deco2 jamuan raya Syabas :)


Pencinta Shawl? Jom baca 4 tips penjagaan shawl anda : TIPS: 4 Tips Penjagaan Selendang Shawl