Klik Yer!! Mekasih...

Tuesday, August 4, 2015

Raya Rumah Ayu & Aseng

Setiap tahun rumah Ayu wajib buat open house..kalau tak rasa tak lengkap raya tahun..gitew...hahaha padahal nak makan jer ko kan..pastu bebel gemuk gemuk..ehhhh memang dah gemuk sikit..benci la bulan puasa berat turun 2 kg..abis puasa naik 3 kg...menciiiiiii u makanan.. >_<

Malam sebelum nak gerak balik KL Ayu wasapp kena tolak awal takut jem..siap paksa kena datang jugak..yola yola i datang..mana boleh tak datang masakan u paling sedap dia dunia..behehehe.. eh serius i puji iklhas ni..tahun ni apa Laksa jugak kah?? hoii lkasa Ayu kalau makan mesti 2 3 kali tambah..sedap giler..budak2 ofis i pon ramai tanya pasal laksa u tu..

Tung tang tung tang dekat kol 12 tghari baru gerak dari Kuala Kangsar, pukul 2 lebih kiteorang sampai KL..jalan tak jem langsung..dalam hati dah doa banyak2, jangan la jem jangan la jem..yehuuu tak jem..maybe orang dah balik awal kot..yerla sekolahkan buka hari Rabu.. Senin Selasa ramai yang dah balik bandar..

Thank you Ayu jemput kami..Tiqa dengan Eizam pon ada.. Eizam ni kawan baik Ayu..

Bagi anak makan dulu..Raiisah memang suka nasi impit..dia tak kisah nasi kosong pon die pon telan janji nasi..satu hari tak dapat nasi boleh jadi anak singa..hahaha

Tiqa, Eizam dan Sofea..First time jumpa Sofea selalu tengok dalam IG maknya jer.. Tiqa pon dah lama tak jumpa..Kita jumpa pon masa u baru kawen dengan Eizam kan..lama sangat tu..

Tuan rumah dan Sofea..Sofea masa ni tak sihat tapi selera jer tengok dia makan..Boleh geng dengan Raiisah kaki makan..good!!!!

Mana satu ni, makan nak ipad nak..

 Makan sambil melayan tuan rumah..

 Keluarga kecik Kathyjem.. Daddy, MekCha dan Mummy..Kita makan sampai butang tercabut okey..malam karang takyah makan dah..kekeke

Bersama kawan2 Ayu..

Perut dah kenyang sap kok la dulu..eh kok lak vape la..hehehe Orang laki sekarang ramai dah tak hisap rokok, hisap vape jer sekarang..

 Raiisah main sama2 dengan Sofea ek jangan gaduh2 tau..Sofea tak sihat tu cian dia..

Tahun ni Ayu masak soto..Ayu sedapnya u masak..macam makan kat restoran..Balik tu dalam kereta Affan tak abis2 puji u punye soto.. *mintak resepi sikit Ayuuuuuu (sambil hulur kertas dengan pen)

Tak larat nak makan kuah kacang ngan rendang ayam Ayu buat, sebab dok layan soto sampai 2 mangkuk..

Ni paling win, biskut batik by Aseng..hehehe Sedap giler biskut Aseng buat ni..macam tak caya air tangan lelaki yang naaa..Aseng! u boleh meniaga online ni..terbaik biskut batik u..menangis tak kuaq ayaq mata makan u punya biskut batik..

Dada, Kathy, Ayu..Dada ni cousin Ayu..selalu berbalas komen kat IG now jumpa live tu dia tinggi sungguh naa..

Comelnya sungguh Dian ni..dulu masa ni baya2 Raiisah pernah jadi model dengan Neelofa lagi..

Dah lama tak jumpakan macam2 hal nak diceritaka..nanti kita sambung gosip masa holiday nanti okey..wewewe..

Sebelum sesi bergambar..

Dah jengketkan kaki pon masih nampak pendek lagi..hahaha

Para suami..

Warna-Warni Aidilfitri 2015 di ruamh Ayu & Aseng..

Tengah siap2 nak balik kawan2 baik Ayu baru sampai..Linda & Yath..tak sempat nak borak dengan dorang sebab nak balik dah..

Bye2 Sofea..nak balik dah dia..Cian dia tak sihat yer..nanti kita jumpa lagi okey..

Terima kasih sekali lagi atas layanan dan masakan paling makanan paling awesome!

piece : kathyjem

5 comments:

Irene Dahayu said...

selamat hari raya kathy...

intandayani said...

Nak resepi soto tu jugak..eh tetibe

nisa nass said...

Yana apa cerita kathy?lama xde crita psal beliau..:)

lizzy said...

Yerlaaa..yana kat mana?rindu

lizzy said...

I pun nak:)and kek batik too