Klik Yer!! Mekasih...

Tuesday, August 11, 2015

Open House Rumah Kak Ti

Tahun lepas tak sempat beraya rumah Kak Ti..tahun ni aku orang pertama sampai rumah Kak Ti..Ayu la suruh datang awal..Ingat start dalam kol 1 rupanya pukul 3..Cis Ayu sajer nak suruh i datang awal kan..Ayu cakap sajer jer dia suruh aku datang awal sebab dia tau kalau dia cakap pukul 3 start nanti u datang kol 4..eh hello i always punctual okeyyyy..hahaha sejak dah ada anak jer kalau tak berdesup orang pertama yang sampai tau..sambil libas tudung kat muka Ayu.. hahaha..

Sampai2 rumah Kak Ti..pelik orang takda ni..ni dah start ke belum ni.. Kak Ti : Awai Kathy sampai.. Haa la Ayu suruh datang kol 1..Laaa yeker..Mengong pompuan ni suruh u datang awai..Open house start kol 3 la Kathy.. Terus pandang Ayu hidung kembang kembis.. Pastu Ayu boleh bantai gelak..Dia cakap sajer suruh aku datang awai nak mengenyih bergambar sebelum tetamu sampai..Boleh macam tu..Rasa nak sekeh kepala Ayu.. Kita siap kelam kelibut takut lambat sampai alih2 kul 3 start..

Sebelum cerita lebih lanjut meh la tengok mak ngan anak berposing sebelum masing2 comot dengan makanan..

Raiisah sampai2 mamee monster yang dituju..pastu jenuh nak sapu mamee atas lantai..alololo Qhurnia posing cute kat tepi meja tu pulak..Qhurnia ni anak Kak Ti yang bongsu..Sebaya dengan Raiisah..Dia lahir bulan Ogos..Raiisah bulan Oktober, beza 2 bulan jer..

Tengok Qhurnia elok posing comel jer kat situ..Suruh bergambar elok berdiri tegak jer..Kalau Mekcha tak dan nak on kamera berdesup 100km..dapat makan memang tak layan la bergambar minah tu..

10 kali Mummy Ayu suruh dok diam nak ambik gambar dengan Qhurnia semua tak menjadi..

Eh angle macam ni nampak kuruih sikit..sukaaaa..behehehe..bulan Syawal ni nafsu makan kena kawal jugak bukan bulan Ramadan jer.. =D

Sementara menunggu Kak Ti bersiap dan sementara menunggu tetamu sampai..

Laksa utara..Tahun lepas kat rumah Ayu buat laksa tahun ni rumah Kak Ti pulak..errmm dap dapp..

Bagi Mekcha makan kenyang2 dulu, karang mummy pulak makan..Raiisah memang suka lemang..Kalau dapat makan lemang macam makan nasi..

Tengok mata Qhurnia..Tu senyum seksi la tu..sambil kecikkan mata..hehehe

First sekali makan laksa..uitt terangakat bontot dapat makan laksa Kak Ti ni..

Pastu nasi impit dan kuah kacang..

Ni la Kak Ti..Kakak Ayu..macam anak dara kan..padahal anak dah 3..Kak Ti kongsi tips rahsia kekal muda remaja..ahaks! >_<

Tengah sedap makan tiba2 kawan2 Kak Ti sampai..

Sebelum lebih ramai lagi kawan2 Kak Ti sampai mari la bergambar secara sopan dan ayu di depan kamera..

Bagus jugak Ayu suruh mai awai boleh mengenyih tanpa gangguan..part ni i setuju..hahaha

Qhurnia pon nak jadi model majalah mangga & jambu jugak kah?? pantang nampak kite berposing, dia pon laju2 sama nak posing..hahaha

3 anak dara pinggitan..kekekeke =P

Mummy dan Raiisah..dapat jugak posing chumel atas kerusi ni..tu pon kejap jer..

Raiisah nak buat macam ni..thank you very much la, memang tak dapat..

Suami2 terlebih sado sedang rancak berbual..hahaha Sado kah??

Tahun ni masuk tahun ke 3 aku tak makan lemang..takut nak makan sebab pernah makan sampai muntah teruk sebab angin masuk satu badan..ingat lagi masa tu mengandungkan Raiisah..sejak tu last aku sentuh lemang..tengok lemang pon tak bernafsu..takuiittt!

Dessert dari Emmy..yum yummm..cheese tart tu mengacam..kat tengah2 tu biskut batik dari Aseng..suami Ayu yang buat..tu pon mengacam jugak..

Ayu bersama kawan baik dari zaman sekolah..satu kampung dorang ni..Dua2 dari Kedah..

Saya pulak dari Perak..tiba2..hahaha

Ni la cheese tart Emmy buat..Ya Allah Emmy sedap betul cheese tart u buat ni..padat, berlemak, berkrim, tak manis sangat, mantop..setiap tahun Kak Ti atau Ayu wajib oder cheese tart dari Emmy ni setiap kali dorang buat open house..

Balik rumah kempunan nak makan cheese tart Emmy buat ni..yerla makan time dah kenyang faham2 jer la nak makan benda manis macam mane..terus laju2 oder satu box kat Emmy..

Brownies ni pon Emmy buat jugakk..dapp sangat..

Sapa nak oder cheese tart or brownies boleh whastapp kat nombor Emmy ni 012-2421501..Satu box cheese tart macam yang kat atas ni dalam RM27 (30pcs)..Boleh Cod dan Self Pick up..

Bersama kawan baik Kak Ti, Kak Su..

Sebelum pulang..terima kasih Kak Ti jemput kami..tahun depan jangan lupa jemput lagi..

Raiisah merajuk nak ikut Mumy Ayu balik..kenit ni memang manja dengan Ayu..

Bagi la naik kejap kereta mummy Ayu nak bagi dia diam..kalau tak menangis nak ikut mummy Ayu balik..Ayu ngan Aseng naik kereta asing sebab Ayu tido rumah Kak Ti malam sebelum tu..

Dah selesai cerita open house rumah Kak Ti untuk tahun ini..minggu ni jer kan kita last beraya..tata~~

piece : kathyjem

10 comments:

intandayani said...

cantiknya baju sedondon lg ngan mek Ecah..

PeRdU cINta said...

Raiisah yang comel tapi takmau pulak posing posing..

Wizana Arbain said...

Khaty kal nk order kek batik ayu tu bole ke? Nak beli camner?

kathy jem said...

Wizana Arbain : boleh..nomb dia..012-4512821

kathy jem said...

PeRdU cINta : tula dah besar ni susah betul nak ajak bergmbr..

Cik Ecah said...

baju mekca dgn mommy dia lawo laaa hihi
sedapp nya nampak laksa tu..pekat kuahnya!
cheseekut..kek batik...om nom nommmm terlioqqq nengoknyaaa

Mrs Little Voice said...

cantik baju kathy ngan anak

Ms. Ivviey Twentynine said...

:::
Good entry to post and i like your dress on this entry picture ....(msivviey.blogspot.com)

Ms. Ivviey Twentynine said...

:::
Good entry to post and i like your dress on this entry picture ....(msivviey.blogspot.com)

f.i.e.z.a said...

kathy baju cantek pls.
rasa nak jogging ptg ni
nak kurus jugakkkkk
ehehhe