Klik Yer!! Mekasih...

Monday, October 19, 2015

Alahai jerebu!!!

Selamat petang..haloo..ari ni saje nak bebel dalam blog..pagi tadi keluar rumah terkejut tengok jerebu teruk giler kat luar..rasanya dari semalam dah start jerebu menyerang negara kita..eh tibe keluar ayat skema..hahaha ingat dah ok dah takde jerebu..alih2 datang balik lagiiii..aku rasa tahun ni paling teruk negara kita Malaysia tercinta di serang jerebu..eh ada jugak tahun 2006 tak silap aku..masa tu satu Asia kena teruk jerebu kan..

Semalam dalam berita kat fb dah war-warkan sekolah tutup hari ni sebab jerebu teruk..tapi tak tau la tutup sampai bila..Sekolah jer ke bagi cuti abis kami ni pekerja tak kan tak bagi cuti kottt..ooh kerajaan lupa kot yang kami ni pekerja bernafas pakai insang macam ikan..ni dalam ofis pon mata pedih2 nak mengadap PC walaupon pintu ofis tingkap segala mak nenek semua tutup..celah mana jerebu boleh mai pon tak tahu..kami nak cuti jugak woii!

Ramai yang tanya seluar kita pakai ni beli mana?? kita beli kat Times Square jer uolss RM19.90..haaa kejutkan..murah kan..kedai mana?? jangan tanya tak ingat..hahaha Baju tu pon sama tak ingat jugak beli kat mana sebab dah lama baju tu..jap fikir kot2 ingat balik, kan..errmmmm ok memang tak ingat..hahaha ampunnn...

Pemandangan dari ofis secara live di bangunan Wisma Goshen..langsung tak nampak bangunan belakang tu..yang nampak asap kepok2..bila kah dunia jerebu ni akan berakhir?? rindu nak suasana nyaman, menyenjukakn mata..buka tingkap mata memandang pokok2 hijau, langit biru, ada 5 ekor burung sedang terbang di langit..

Lunch tadi dengan kawan2 ofis..tak lunch kat luar..masing2 malas nak mengadap jerebu..kami lunch kat bawah jer..

Yang lain semua sedap..aku punya jer hampeh..oder Spaghetti aglio olio..udang takde ayam apa pon takde..masak kosong macam tu jer..kedekuit sangat at least busuk2 letak la mushroom sikit ker kan..minyak pon aku rasa pakai minyak masak biasa jer takde langsung rasa olive oil..cili pakai cili masak jer..dah la sembilan hengget..huh! ni yang malas nak lunch kat bawah ni..ok la tu jer nak bebel di hari senin ni..bye!

piece : kathyjem

12 comments:

Zaza Abdul Latif said...

mmg makin teruk jerebu harini..
sesak pemandangan dibuatnya..
eh mcm klakar plak oglio olio tu.. nampak macam pakai cili masak je bukan capsicum.. hihihi

kathy jem said...

Zaza Abdul Latif : tau takper zaza paki cili masak jer..tapi sebab 9hengget mkn jer smpi abis..huh!

aswaleyla said...

savor k.khaty sabor

nini said...

Jerebuuuu buat saya sakitttt...batuk sampai sebulannn...adoiii

Afidah Azmi said...

tu la pasal...tiba2 jerebu menyerang blik..tengkok ni rasa pedih dah..semalam pun dah migrain teruk dah..muka pun jerawat dah singgah dah..gara2 dunia yg penuh habuk ni...

✗ fifiyfitrianiee ✗ said...

Assalamualaikum Tuan empunya blog, kathy . I dtg sini. hehe. jemput baca entry terbaru ttg EMAS EMAS & EMAS. In sha Allah bermanfaat utk semua http://fifiy-fitrianiee.blogspot.my/2015/10/mula-mengumpul-emas-perlukah.html

tq kathy

kathy jem said...

aswaleyla : tak leh sabar..lama dah tahan sabar..geram ni gerammm..hahaha

kathy jem said...

nini : batu sebulan..aduii seksa dengar..lagi2 kalo ada asma tk selesa dibuatnya..

kathy jem said...

Afidah Azmi : kathy ari tu migrain teruk..ni pun tekak hidung rasa lain macam..

PeRdU cINta said...

buat masa ni kuarantin Raiisah ye...bahaya..kesian budak comel tu..

Chekgu Azrine said...

Kena masak sendiri kan kathy bru sedap.kalau.mkn kt luar ni cmgitula jadinya..nk untung semata

Ibnuismaini Ismail said...

Jerebu teruk itu sebab tak nampak udang ayam dalam spaghetti tu.