Klik Yer!! Mekasih...

Friday, October 30, 2015

Indah Kabar Dari Rupa

Lunch tadi makan kat Mr Teppanyaki, Sunway Pyramid..Mengecewakan sungguh! Dulu pernah sekali 2 makan kat sini ok jer..Daging lembut, rasa pon sedap, sayur banyak, bawang putih goreng pon banyak..Laaa ni awat hampa macam ni??!!

Muka pon takde mood nak makan..dah la perkerja semua orang asing, nak communicate pon payah..cakap english pon tak paham..

Aku oder Beef Teppanyaki Set..dah la menu set untuk ala carte tak ada, terpaksa la oder yang set..Bawang putih goreng tu takleh letak sikit lagi ker?? keduit sangatttt..Teppanyaki kat Midvalley nah segelup dia letak garlic tu..sedap pon sedap..nasi letak dalam pinggan sekali senang sikit nak makan..kat sini dia asingnya..

Sambal ngan kicap tu tak leh letak sikit lagi..pasai apa makan kat Mr Teppanyaki, Sunway Pyramid ni kemut-kemut semua ni..

Dah la satu set ni semua RM23.90..macam ni ghupernya..huh! Miso soup tu nasib sedap kalau tak boleh jadi amukan kat situ..Ni jer yang ada..dalam gambar kemain la ghupernya ngan buah segala bagai..

Ni Kak Yana punyer.. Chicken Fried Rice Set..pon sedih gak ghupernya..rasa ok2 la..

Kicap tu aku mintak lagi, yerla satu bekas tu korang letak setengah sudu kecik ke apa?? sikit sangat la..jenuh nak panggil waiters tu mintak tambah sambal ngan kicap..

Indah khabar dari rupa..lagi puas hati makan kat Midvalley..sedap dan banyak..

Makan jer la Kak Yana kan..dah oder..membazir pulak tak abis makan..Buah ngan wantan mana?? dah nak abis makan baru sampai..

Haa nasib baik sampai jugak..baru nak angkat tangan bagi penumbuk sikit..hahaha

Ni hasil aku melambai tangan 5 6 kali nak tambah kicap ngan sambal punya pasal..tak boleh bagi ker  satu botol kan senang tak payah korang nak ulang alik 3 4 kali bagi kicap ngan sambal tu..sengalll!!!! huh! tobat nak makan sini lagi..

Ok sekian..

piece : kathyjem

6 comments:

PeRdU cINta said...

Allahu...tak pe jadi guide..bila dah tahu ni boleh elak dan cari tempat yang lagi ok..

Aidateddy Zahiri said...

Hahahahah! Dasar kedekut diorang ni!
Dulu kemain lagi penuh pinggan diorang taruk bawang putih tu. La ni kenapa laaa sikit? Nasib baik la tengok dulu awak post ni. Memang dah bercita2 nak pegi makan sana nx week ni tau. Cancel!!

aswaleyla said...

sabar k.khatty sabar. kalau kena kat saye pun mengamok jugak ni.

Zaza Abdul Latif said...

Apasal teruk sangat.. sebelum ni rasanya set mcm tu tak la semahal skrg kot.. tengok gambar pun rasa sakit hati.. huhu

Myra Azraff said...

penah makan yang kat ts punya. order beef teppanyaki cam akak. fuhh lagi penuh 1 pinggan. sayuq banyak, sampai bole tercekik kakaka. tak sangka ade plak buat yang asing2 -__-

LindaF said...

memanggggg dah lamaaaa tak sedap. tah hape2 kan? haritu pergi pon last laa gamaknya. prefer kat midvalley lagi.. dah la sunway ni mahal amat