Klik Yer!! Mekasih...

Tuesday, October 27, 2015

Tengah Mengila Dengar Lagu Kau Yang Bernama Seri

Gegar Vaganza tahun ni baru aku layan..tahun lepas tak layan langsung..tah macam mana minggu lepas tertengok konsert Gegar Vaganza terus jatuh hati..hahaha..padahal aku ni bukan la minat sangat tengok konsert lagu lama2 ni, kilauan emas pon tak pernah tengok..Artis2 zaman 80an 90an pon boleh kira berapa jari jer yang aku betul2 kenal dan minat.. Kebanyakkan lagu2 tahun 80an 90an semua tu tahu lagu jer penyanyi tak kenal sangat..tengok muka penyanyi dengar lagu, ooo penyanyi ni rupanya..hahaha nampak tahap memori akak banyak mana..memanjang lupa..

Punye la aku ingat lagu Kau Yang Bernama Seri tu Awie, rupanya Handy Black! Mati2 la aku ingat Awie yang nyanyi selama ni..tak kerana ku tengok Gegar Vaganza malam tu, minggu sampai sekarang ku ingat Awie yang menyanyi..Ooo zaman 90an Awie jangan2 main dia punya minat..zaman tu giler minat kat Awie..sampai pinjam kaset jiran sebelah nak dengar lagu Awie punye pasal..nak beli takde duit, darjah 4 masa tu..zaman tu dengar lagu pakai kaset jer sekarang dengar youtube, ipod, ipad, ipong..hehe..nampak orang lama sangat akak kan..hahaha masa tu tengah top lagu Tragedi Oktober..siang malam dengar lagu Awie..sampai termimpi2 wajah Awie tengah naik motor harley davidson yang stereng macam tanduk lembu tu..kekeke

Tapi memang suka arr dengar lagu Kau Yang Bernama Seri sekarang ni..tengah mengila dok dengar lagu Kau Yang Bernama Seri hari2..Afiq dok sebelah aku ni pon layan jer aku pasang hari2 lagu sama..hehehe

Jom layan dengar lagu Kau Yang Bernama Seri..hehehe Orang tengah mengila dengar lagu macam ni la..pasang sampai 80juta kali sehari..



piece : kathyjem

8 comments:

Jueliza Jamani said...

hahahha sama lah kita kak kathy sampai download tauuuu

kathy jem said...

Jueliza Jamani : kan best gile kan lagu ni..hehehe

Chekgu Azrine said...

Mmg dr dulu suka gegar vaganza..dulu rasanya lg best kot sbb btul2 artis 80an...hehe

AinAthirah Anuar said...

Hahaha ramai kata awie yang nynyi lagu tu . hehe . tapi serious kak lagu tu best gila kan ? Ain mmg mint lagu ni dah lama dah . Ain minat lagu 90an 80an dah boleh hafal lah . hehe

kathy jem said...

Chekgu Azrine : ooo gegar vaganza yg dulu lagi best ek..tak tengok..nnti boleh bukak youtube tengok gegar vaganza yg lama2..hehehe

kathy jem said...

AinAthirah Anuar : kan suara sejibik mcm Awie kan..dasyat la Ain siap boleh hafal semua lagu tahun 80an & 90an..

Zaza Abdul Latif said...

Urat dah banyak putus.. tu yang memori tinggal sikit.. hahahaha
kalau nak ukur dengan zaman akak, akak lagi tua dari kau dik.. hahaha
Kalau dengar berkali2 mmg ingat abang Ahwie.. rupanya Zulhandiplas hihihhi
Minggu lepas punya konsert I punya tweet dibaca oleh Haiza.. ai is kagum sekejap hihihi..

Zie Azi said...

Gegar Vaganza tahun ni byk laki2 yg nyanyi sedap..
Zul Handy Black sedap tol suara dia..perhhhh