Klik Yer!! Mekasih...

Monday, November 23, 2015

Gincu Hantu!

Hi semua..cantik tak gincu kita..macam hantu, takutkan..hahaha punya lama nak pakai colour lipstik macam ni dapat jugak..mula2 tengok Neelofa pakai dalam Meletop..cantik betul lipstik dia pakai..harus la akak pon nak cuba, nak cantik macam Neelofa jugak..walaupon tahu muka saya jauh panggang dari api..sob sob..Neelofa kot dia tu pakai apa pon semua cantik..gincu colour hitam pon nampak cantik..hahaha


Jumaat ari tu dah sampai lipstik ni kat office tapi MC tak sihat..pagi ni masuk ofis baru dapat tengok colour2 yang oder hari tu..happy bangat! Yana ngan Eira pon oder sekali..tapi si Eira tu dah oder colour2 yang lain pon nak oder lagi, sajer nak tambah koleksi katanya..amboii semua colour ko borong kan..pakai ke semua tu..hahaha..aku rasa semua colour ko ada ada kan Eira..Kalau ko meniaga laku ni Eira.. =P

Hari tu ada cari2 kat Sephora brand NYX jenis colour macam ni tapi tak jumpa jenis Matte, yang ada jenis kilat-kilat..tak suka lipstik kilat-kilat sebab lepas macam makan minum mesti hilang and tak tahan lama..pastu nak touchup balik maleh..kalau boleh nak pakai sehari sekali jer..hahaha

Pagi tadi saje pakai colour black currant ni kat office semua tegur.. 'Hoii Kat ko ke tu? terkejut aku ingat hantu mana??'..'Kat bibir ko dah kenapa gelap, ko sakit ker'.. 'Kat pergi la tukar colour gincu ko tu, dah macam manusia apa jer akak tengok'..haaa ko satu office komen aku punye colour lipstik ni..hahaha yerla mana pernah masuk office pakai colour gelap macam ni..semua pon terkejut la..ingat hantu mana..

Suka LA Girl Matte ni sebab jenis lembab, tak melekat kat cawan, tak kering and tahan lama..Lepas pakai smooth cantik jer..lap pakai tisu pon tak hilang..seketui baru rm27 hengget! Thank you Eira memperkenalkan lipstik ni dekat aku dengan Yana..besok aku bawak naa..

piece : kathyjem

11 comments:

Nor Afidah Bte Che Azmi said...

akak tak pakai spek tak pa la.Fida ni rabun kalau makeup pun tak jadi apa..Kena pakai spek gak..

YB Shehan said...

tadi shehan tgk online RM25 je seketul. hiii

~♥dieyba_baby♥~ said...

cantik and nice.. suka tengok..

Mommy Cici said...

penah pakai kaler macam ni pegi opis jugak . start turun motor orang pandang je -,- ahh lantakla masa tu mak buyung nak melawa. ngidam nak pakai kaler macam tu. hiks. sekarang ni anak buat conteng dinding je

miss eimanhikmah said...

WOW..CANTIK!

Chekgu Azrine said...

Brand apa katthy

Mimiey Ayuniey said...

sis beli kt mna??? teringin nk pkai...hrg pom murah

Zaza Abdul Latif said...

walaupun macam hantu tapi i suka je tengok u pakai.
tapi memang tak sesuai kot kalau pergi opis. hihihi

Yana Libra said...

pekatnye warna..hehe

!EFIL said...

Beli kat website mana khaty?

surizan abdghani said...

Awk tgk kt mana? Boleh bg link x? Sy lepas bersalinkn ank ke 2 ni menjadi plak nk makeup.padahal sy bukan jenis yg bermakeup.tp pakai pun kt rumah je la.xreti keluar rumah bermakeup.klu keluar rumah sapu minyak zaitun kt muka pastu buh bedak baby Johnson je.makeup pun masa nikah n sanding je.