Klik Yer!! Mekasih...

Tuesday, June 28, 2011

MENGO GREEN HUNT 2011

Hattooiiii...! Dah berapa ari aku tak update blog.. Pas balik honeymoon tu macam malas giler kot nak update blog.. So cerita honeymoon kat Pulau Redang sampai di situ ajer.. Sape2 mau tengok gambar, tengok ajer dalam fb ya... =P

Mesti korang fikir dimana aku masa ini...

Aku bersama ofismata memasuki Mengo Green Hunt 2011...

Kali ni bermula di bangunan The Weld Kuala Lumpur..

Seperti biaser soalan2 die tersangat susah giler nak mampos... Orang genius pon belum tentu boley jawab semua soalan merapu ni.. Biaser la dah kata treasure hunt.. Compom la soalan pelik2..

Ko siap bawak Ipad lagi.. Jawapan tak jugak2 jumpe.. Owh kali ni aku tak bawak kamus gedebak itu ya... Search dalam Ipad sudah.. Zaman dah canggih kan.. Tak perlu kamus semua itu ye.. Ceh berlagak..!

Bersama Zarina...
Pose Uolssssss!!! =P

Penat mencari jawapan yang macam tak masuk akal pon hado.. Haiihh la treasure hunt oooiiiiiii!!!

Nak pergi ke next check point...

Bersama team SYABAS.. Kiteorang anta 5 team.. So total 15 orang..

Nak naik monorail..

Tengah sedap2 naik, boley lak Monorail stuck.. Giler!!! Terperangkap dalam 25 minute tu.. Dah la orang ramai ngan bau asap terbakar lagi.. Dengar kata tayar die problem.. Nasib stuck betul2 depan stesen die.. Ce die stuck kat tengah2 atas tu.. Macam maner nak keluar.. Mau meroyan dalam train dengan sesaknye orang ramai...

Di sebabkan Monorail problem.. Kiteorang berjalan kaki untuk sampai ke last check point.. Bayangkan punye la jauh nak sampai ke bangunan The Weld tu.. Sampai nak tercabut2 kaki ni ha.. Nak naik tak teksi tak boley takut kena denda.. Treasure hunt ni hanya boley menggunakan pergangkutan LRT, Komuter dan Bas sahaja.. Naik teksi motor semua tak di benarkan..

Jadiknyer team SYABAS adalah orang yang terakhir sekali.. hahahaha Kesian takper next year kite cuba lagik... Walaupon kite tau yang kite tetap akan kalah.. muahahahaha~~~

piece : kathyjem

2 comments:

L@dykiki said...

hehehe tak pe cuba lagi! yang penting happy! beshnyeeeee

kathy jem said...

Susah kot soalan die manjer..huhuhu