Klik Yer!! Mekasih...

Tuesday, August 23, 2011

Jom Steamboat di Jom Priok...

Ayuhhh! Jom ke Jom Priok.. Kali ni berbuke steamboat.. Memang teringin nak berbuke steamboat dapat makan berlalala lah kiteorang..

Pelbagai menu yang ade kat Jom Priok ni.. Paling best seafood die la kan..

Meh tengok apa yang kiteorang mentekedarah..

Pembuka selera kata Affan..

Aku sajer yang makan, Affan kureng skit bab2 kerang, lala, siput buluh ni.. Memang die tak sentuh la kan jadik nyer aku bedal ngan tak hingat.. Rugikan kalo orang tak makan seafood ni..

Tengok dalam periuk yang kuahnya menggelegak.. Sama naik gelodak dalam perut kami... perghhhhh.. Udang terapung ..!!

Affan. Nasi tetap menjadi pilihan.. Pastu ngadu kenyang abis siapa suruh makan nasi.. Nasikan cepat kenyang bee..

Dim Sum pon ada.. Bestttt....... Yang tak best sedap sangat.. :P

Sos die semua sedap.. Ada 8 jenis sos.. Paling suke ada satu sos tu rase die macam tom yam masam2..

Sape pernah makan Jom Priok ni.. Ok kan makanan die.. Tapi die tak leh kalah Seoul Garden.. Yang tu terbaek die punye steamboat, siap ada bakar2 lagik.. Tapi jenuh la kalo buke kat situ nak tunggu bakar dah berejam2...

Motip buat muke budjet cumel.. Okey bukan muke cumel muke kenyang!

Affan konon dah kenyang.. Bee tak larat la huny.. Aku tengok bertambah2 lagik ada la..

Harge untuk 1 person rm37.00.. Makan la sampai muntah takde sape pon nak kesah..

Okey last skali dessert ice cream... Ice cream mango die sedap.. Nasib perut dah full kalo tak 2 3 kali gak aku tambah..

piece : kathyjem

6 comments:

hUnnEE a.k.a mrS cAun said...

ooo..kat carefour tuh ker??

POSH76 said...

bess jugak steamboat ni

kathy jem said...

tak la dlm Giant Kelana Jaya..

kathy jem said...

Posh : besttt..nnti try la.. =)

sha a.s said...

hadehhh...kenyang terus bc n3 kath ni....ehehehe

Riena said...

kalau saya makan smua ni...habis gatal2..bb pon terjebak sbb still bf kan...