Klik Yer!! Mekasih...

Wednesday, March 13, 2013

Plan Percutian Mommies Vast di Curve Garden..

Jumpe jugak kami akhirnya.. Last jumpe dieorang ni masa aku pregnant last year.. Gile lama tak jumpe dieorang ni..

Planning nak jumpe hujung bulan lepas tapi terpaksa cancel last minute sebab masing2 ada hal masa tu.. So last week masing2 free boley jumpe nak bincang holidays Mommies Vast.. Ni pon tak semua yang ada.. Kalo ada lagi meriah takper tunggu percutian kite tu yer..

Actually Mommies Vast ni di ambik sempana nama group Lady Vast masa zaman sekolah.. Jangan main2 dieorang ni ada group ok kelas..! Ni group paling famous di Sekolah DTHO okey.. hahaha Sampai cikgu kenal geng2 Lady Vast ni.. Bukan kata cikgu budak junior senior semua kenal group Lady Vast ni.. Kiranya satu sekolah la kenal.. wah gitew terkenal katanya.. hahaha

Tapi aku bukan group dieorang aku just kawan rapat dengan dieorang ni semua.. hehe So dah jadi mak ni tukarla nama kepada Mommies Vast takkan nak pakai Lady Vast kot.. =)

Kami jumpe di Garden Curve.. Kasi makan kenyang2 lepak gossip then baru bincang planning holiday kami awal bulan 4 ni.. ;)

Kena bincang betol2 takut ada benda yang termiss nanti kan dah rugi.. Bukan senang dapat berholiday macam ni yerla masing2 dah ada familykan..

Papa Vast.. Eh! Daddy Vast.. kakakaka

Group bapak2 ni apa la dieorang bincangkan.. Macam sanggap jer.. haha

Aku oder spaghetti mushroom carbonara.. Hurmm kureng la spaghetti kat Garden ni.. Rase lebih kurang macam aku masak jer.. Eh! hahaha

Ni 1st time aku makan kat Garden ni sebab ramai cakap kat Garden ni makanan die biaser2 jer so memang tak terpikir nak makan kat sini tapi dah member2 nak makan kat sini aku ok jerla lagipon senang nak berjumpe..

Green Apple Soda.. Haaa air ni la aku minum sampai sakit tekak sekarang ni.. Demm u air..

Aida.. Dari zaman sekolah sampai la sekarang ramai cakap muke kami serupa.. Takpon adik beradik ker?? ;P Kan Aida..

Makan cepat Mommies Vast nanti kite leh bincang vacation kami yang kite plan sudah sekian lama itu..

Eija dengan anak terunanya, anak daranye tah kemana mainnye..

Aida dengan Mia..

Second baby Aida... Adam yang super semangat...

Anne dengan anak tunggalnye Ranea.. Bile Anea nak dapat adik ni mummy..

Ayeen dengan Ayrish & Arash.. Dah dua orang anak dah Ayeen ni..


Raiisah ngan mummy.. Cian anak mummy kena cium ngan nyamuk..

Cam tu sekali Anne nak suruh Raiisah pandang kamera.. Raiisah memang kalo kat luar kemain susah die nak pandang kamera cer kalo kat rumah senang jer nak bergambar.. Biaserlah kalo kat luar die teruja tengok keliling sebab tu susah nak pandang kamera..

Ok dah kenyang jom pergi kids playground.. Masing2 anak dah mengelupur dok lama kat Garden.. Biaserlah maknye kalo dah berborak lupe anak jap..hahaha

Sementara anak main playground bapak teman anak, mummies2 boley bincang jap.. Eceh tak abis2 nak bincangnye tapi tak bincang2 jugak..hahaha Gosip jer lebih.. Macam mane nak bincang baru jer sebut ok kite mulakan dah bergosip bla bla bla.. Ate dah lama tak jumpekan haruslah cerita tu lebih..

Nak masuk kat kids playground Curve ni kena pakai stoking so terkeluar la 3 ringgit nak beli stoking.. Nasib Raiisah kecik lagi takpayah nak bayar.. Kids sekali masuk rm30 mak bapak free anak jer kena bayar.. Itu pon dari 6 bulan hingga 9 tahun..

Kesian anak mummy mampu tengok belon tu terbang2 jerla.. Dah besar nanti boley main kat sini ek..


Amboii Raiisah dapat bergambar dengan abang Adam gagah perkasa kemain yer..

Tengah bincang2 tibe Raiisah berak.. Kan aku dah cakap Raiisah kalo kat shopping mall suke berak.. Tak tau kenapa setiap kali jalan mesti die nak buat kuih.. hahaha Di sebabkan mummy2 berpengalaman ada di sini jadinye tukar pampers di dalam J Kids Playground ni jerlah..hahaha Kalo mummy sorang2 nak tukar dalam ni idak lerr.. Darurat katanye..

Ko sampai 3 orang dok tolong aku tukar pampers Raiisah.. hahaha Ok takde pengalaman macam ni.. Selalu Raiisah berak cari baby room.. Huiih banyak pulak kuih die buat ari tu..

Bagus Adam dok diam jer die...

Favourite pose dari Raiisah sebelum die jatuh sakit...huhuhu

 Raiisah dan mama Eija..

Ok dah abis bincang moh la kite pulang.. Husband semua sudah memanggil..Tengok tu anak Ayeen di mana.. Mama die sibuk bergambar anak sampai ke depan dah.. haha Arash yang bagus dok diam jer die buat hal sendiri..

piece : kathyjem

3 comments:

kazmyra afkar said...

haishhh, cute kot raisah

kathy jem said...

kazmyra afkar : haishhh tenkiu..hahaha ;P

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.